Flyktninger i Syria vender hjem

0

Hjelpeorganisasjoner anslår at 440.000 syriske innenlandsflyktninger har vendt tilbake til sine hjem de første seks månedene i 2017, melder UNHCR.

Syriske flyktninger i Tyrkia har også begynt å vende tilbake. Dette skjer til tross for at krigen på langt nær er over. Men den syriske hæren har så betydelige framganger at flyktningene tydeligvis synes at det er trygt nok å vende hjem.

Denne økende returen til Syria gjør at UNHCR nå trapper opp sin virksomhet i Syria for å hjelpe til med å ta imot de hjemvendte flyktningene og hjelpe dem til rette.

Norge opprettholder fortsatt sine sanksjoner mot Syria, og det burde ha vært et krav blant fredsorganisasjoner og andre i Norge at disse sanksjonene umiddelbart oppheves.

Hvis Vesten og oljediktaturene hadde sluttet å støtte de jihadistiske leiehærene, er det tvilsomt om de kunne fortsette krigen særlig lenge, og da kunne gjenoppbygginga av landet begynne for alvor. Det ville også gjøre det mulig på en helt annen måte å få løst den syriske flyktningkrisa.
Det er underlig at de som sier at de er opptatt av flyktningene ikke engasjerer seg mer i å få slutt på krigen og sanksjonene, slik at flyktningene for alvor kan vende hjem.

Den stedfortrederkrigen i Syria som Norge er en aktiv støttespiller for har ført til at over 4,8 millioner syrere har flyktet fra landet og at over 6 millioner er flyktninger i eget land. Det største antallet av dem som har flyktet til andre land befinner seg i Tyrkia (3 millioner) og Jordan (2,2 millioner). I Tyskland er det registrert 456.000 syriske flyktninger og i Sverige 110.000.

 

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.