USA med militær opptrapping mot Venezuela

0

I et kommuniké fra US Southern Command meldes det om en militærøvelse utenfor kysten av Venezuela der 18 land deltar. Uttalelsen sier at:

USA Southern Command begynte tirsdag militære øvelser med deltakelse av 18 partnerland og ca 2500 soldater på øya Barbados, 1078 kilometer fra Venezuela. Det er de militære øvelsene kalles Tradewinds 2017.

Disse årlige øvelsene, som konsentrerer seg om Karibia, blant annet når det gjelder å utøve lederskap og gi en mulighet for nasjoner å samarbeide om utfordringer og sikre regional sikkerhet.

Øvelsene består av to faser. Den første i sjøterritoriet til Barbados, fra 6 til 12 juni og den andre i Trinidad og Tobago (ca. 600 kilometer fra kysten til Venezuela), fra 13 til 17 juni.

«Øvelsene trener på å styrke en sømløs allianse og sikre en bedre respons på naturkatastrofer, land og maritime trusler, inkludert ulovlig handel i regionen,» sa Kurt W. Tidd Admiral, sjef for USA Southern Command.

I Venezuela oppfattes øvelsen som en opptrapping mot en mulig militær intervensjon i landet. Dette sier den venezuelanske forsvarsministeren Vladimir Padrino López.

TeleSUR gjenga 6. april i år en uttalelse fra US Sourhern Command der de advarte  om «et svar på ustabiliteten i Venezuela».

The U.S. military’s top official for Latin America presented an ominous report to the Senate Thursday warning that Venezuela could be a «destabilizing» factor in Latin America. «Venezuela faces significant instability in the coming year due to widespread food, and medicine shortages; continued political uncertainty; and a worsening economic situation,» said Admiral Kurt W. Tidd, the commander of the United States Southern Command in his report to the Senate Armed Services Committee.

Opposisjonsleder Julio Borges i Venezuela har oppfordret de militære styrkene i landet om å intervenere mot president Maduro, og han håper kanskje at det kan kombineres med en intervensjon fra USA.

Kanskje er det på tide for main stram media å utpeke en nye mann som månedens Hitler?

 

 

Forrige artikkelIsraelske agenter ga seg ut for å være CIA for å rekruttere jihadister
Neste artikkelPropaganda for al-Qaida i beste sendetid på NRK
Pål Steigan
Pål Steigan. f. 1949 har jobbet med journalistikk og medier det meste av sitt liv. I 1967 var han redaktør av Ungsosialisten. I 1968 var han med på å grunnlegge avisa Klassekampen. I 1970 var han med på å grunnlegge forlaget Oktober, der han også en periode var styreleder. Steigan var initiativtaker til og første redaktør av tidsskriftet Røde Fane (nå Gnist). Fra 1985 til 1999 var han leksikonredaktør i Cappelens forlag og utga blant annet Europas første leksikon på CD-rom og internettutgaven av CAPLEX i 1997. Han opprettet bloggen steigan.no og ga den seinere til selskapet Mot Dag AS som gjorde den til nettavis. Steigan var formann i AKP(m-l) 1975–84. Steigan har skrevet flere bøker, blant annet sjølbiografien En folkefiende (2013).