Sverige har flere særskilt utsatte områder

21

I en politirapport som Dagens Nyheter har fått tak i sies det at antall områder i landet som regnes som «særskilt utsatte» er økt fra 15 til 23. Artikkelen i DN ligger bak betalingsmur, men SVT gjengir et sammendrag.

Polisens nationella operativa avdelning (Noa) har utökat antalet områden i Sverige som klassas som ”särskilt utsatta”. Från 15 till 23. Det rapporterar Dagens Nyheter.
Till de 15 bostadsområden i Sverige som tidigare klassats som ”särskilt utsatta” av Noa, har nu åtta lagts till, och bildar totalt 23 områden, rapporterar Dagens Nyheter.

Svårigheter för polisen att fullfölja sitt uppdrag
Områdena kännetecknas bland annat av parallella samhällsstrukturer, svårigheter för polisen att fullfölja sitt uppdrag, en befolkning som drar sig för att medverka i rättsprocesser, närhet till andra utsatta områden och våldsbejakande religiös extremism.

Eliasson valde att inte offentliggöra
Enligt DN har rikspolischefen Dan Eliasson valt att inte offentliggöra listan över nya områden, trots att han skulle gjort så för en månad sedan.
- Det är krisstämning. Ledningen inser att den måste presentera en trovärdig handlingsplan, problemet är bara att det inte finns särskilt mycket att göra, säger en källa till tidningen.

I en rapport fra 2016 ble 53 områder i landet framhevet for ulike grader av alvorlig kriminalitet og 15 av dem som særskilt utsatte. Nå er antallet av spesielt utsatte områder altså økt med 50%. Disse områdene framheves på grunn av:
– allmenn uvilje til å delta i rettsprosessen
– vanskeligheter for politiet med å utføre sine oppdrag
– parallelle samfunnsstrukturer
– våldsforherligende religiøs ekstremisme
– nærhet til andre utsatte områder

Men problemer finnes som kjent ikke i Sverige.

KampanjeStøtt oss

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


21 KOMMENTARER

 1. Dette kan godt skje andre steder med høy innvandring. Etter min oppfatning er det interessante i dette spørsmålet: Hvorfor det skjer?
  -Dårlig integrering
  -Dårlig fungerende politivesen?
  -Ingen tiltro til rettstatens Sverige?
  -Mangel på jobb og framtidstro?
  -Opphoping av store ungdomskull med innvandrerbakgrunn i et geografisk område?

  • Jovisst, og heldigvis. Den førte oss ut av unionen med Sverige i 1905. Den var kjernen i motstanden mot nazi-okkupasjonen 1940-45 og den ga oss to ganger nei til EU i 1972 og 1994.

 2. Det är hela Sverige som är ett utsatt område. För migranter från Mellanöstern och Afrika med en klankultur som har helt andra värderingar än traditionellt europeiska. För en stor del dessutom förstärkta genom religionen. Att försöka integrera folk som inte vill integreras är lönlöst.

  Givetvis finns det många människor som lösgjort sig från den kulturen och som fått fotfäste i den svenska. Men det har skett genom att de själva tagit steget av egen vilja och utifrån sin egen insikt. De är en tillgång. Övriga är en belastning och, på sikt, ett hot mot vårt fria samhälle. Men för icke så få svenska politiker är de för tillfället ett välkommet röstboskap.

 3. Når kom kriminaliteten ut av kontroll i Sverige? Det var i på 1990-tallet med hells Angels og bANDIDOS SOM PÅ SVÆRT KORT TID EROBRET STORE jaktmarker. Fler tallet av svenskene vil ha en rettsstat det er i deres interesse, men nærheten til kontinentet skaper også enormt mye smugling. Klankultur er umulig å få has på, men alle må lære at respekten for loven må være der. Men jeg mistenker at Svriges styrtrike ikke bryr seg lenger,.

  • Joda.De bryr seg.:
   Tidligere statsminister Reinfeldt har fått ny jobb.Som sjef for en nyopprettet Trygghetskommisjon.»Trygghetskommisær.»Opprettet av intet mindre enn bransjeorganisasjonen Svensk Forsikring.

   Når de kriminelle går fri,stiger forikringspremien.Også for de best beskyttede,når oppklaringsprosenetene synker på alle fronter.
   Det samme sosiale skikt som åpner dørene til landets boligområder,sammen med de «venstreorterte» velkommen -klubber,vil beskytte sin eiendom.Og de litt mindre bemidlede må beskyttes mot de økende utgiftene.

   Utgiftene til sosial infrastruktur-skole f.eks.-får staten ta seg av.En stat som sender regningene til den enkelte kommune,som må «integrere» alle nykommere,med sin rett til bosetning der de vil-i nærheten av resten av klanen.

   Bandidos og Helvetesenglene er blåbær i forhold til de nyeste nykommerne-de fyller ingen skoleplasser.

   • Exakt. Vi har fått skaffa oss tjuvlarm med fjärrövervakning för knappt 1000 kr i månaden. För 15 år sedan lämnade vi dörren till huset öppen när vi gick ut och handlade. I år har två hus i vår lilla gata haft inbrott. Polisen tror sig veta att en liga härjar, men har inga eller avsätter inga resurser till att få tag i dem. Gyllene tider för vaktbolagen. Securitas aktier bara går upp. Nu väntar oss en ny våg av kriminalitet, banditer från Ukraina dit EUs gränser öppnats trots ett klart nej vid en folkomröstning i Nederländerna mot Ukrainas associering.

 4. Forst og fremst må masseinnvandring forstås ut fra kapitaleiernes ønsker. De har behov for nye låntagere. En reduksjon av samlet gjeld ville bety bortfall av deres inntektsgrunnlag. Men det høres selvsagt mye bedre ut når det pakkes inn som nestekjærlighet, toleranse og solidaritet.

  • På søndag 11. juni fikk 40 millioner ukrainere fri innreise til EU/EØS uten visum (det gjelder for turistopphold i 3 måneder, men ingen kan i praksis kontrollere lengden på denne perioden og om det feks skjer svart arbeid, tigging, kriminalitet). Det avhjelper et problem i Ukraina, men forsterker bla sosial dumping innenfor EØS (hvor også land i Øst-Europa kan bli rammet pga ekstremt lave lønninger og ekstremt dårlig vekslingskurs).

   • Millioner av Tyrkere venter også på visum fra EU for å samle storfamiliene i de land som GIR MEST ØKONOMISK, Religiøs og utrolig støtte, slik at man kan bli rik i en fart igjennom barnetrygder og diverse pensjoner og trygder – som er så rikelige at store grupper i hjem-landene kan hjelpes til å komme etter og således danne Egne Stater i Staten med sine Egne Lover, Regler og Kultur. Dersom fattige Hvite hadde fått slike fantastiske tilbud fra en fremmed Nasjon, ville svært mange utvandret. Se videoen om hva som skjer i Canada, som jeg hat lagt til nedenfor – hvor 7 Militærleire fylles opp med stadig flere Religiøse Krigere. Det ville vær meget naivt å tro at det ikke vil skje her hos oss i Norden. Land etter land skal overtas, som Libya, Syria og Venezuela i den pågående ONE WORLD AGENDA, da «eliten og Royalties are livredde for å miste sin status og enorme provilegier – høyt hevet over Lovverket, som ikke gjelder for DEM – kun for oss som betaler for å holde dem oppe. Spørs for hvor lenge…..når HELE SYSTEMET KOLLAPSER i seg selv.

 5. Det ser ut som situasjonen i Sverige eskalerer, og at man har nå også fått en avlegger til Vestli i Oslo hvor 3 biler ble satt i brann under ramadan. Vi må regne med at dagens situasjon og krigføring i Midt-Østen opptar muslimene ganske sterkt og skaper sterke følelser (selv om den norske befolkning knapt registerer hva som skjer i Midt-Østen og andre steder). Det har skjedd vestlige overgrep her helt siden WW1. Det er slik at rundt 70% av verdens petroleum befinner seg i muslimske områder. Prognosen for fred i disse områder kan dermed være ganske dårlig. Disse kriger og overgrep er også en faktor å ta med i debatten. Nå er det imidlertid stopp for IS-kalifatet, og det vil ikke lenger være like attraktivt for ekstremister å støtte et slik tapende prosjekt (men da returnerer fremmedkrigere tilbake til bla vesten).

 6. Sverige er i drift mot en varslet katastrofe.

  Det er et kjent faktum, både fra blant annet Amerika, Afrika og Australia, at der en fremmed kultur henimot fritt får vandre inn, der vil den innfødte kultur enten bli fortrengt eller konvergere mot den innvandrende kultur.

  Erfaringen er krystallklar på området. Mange tror forøvrig USA ble tatt fra de innfødte grunnet masseinnvandring. Faktum er imidlertid at demografien endret seg utover 1700-tallet grunnet høye fødselstall blant de engelske/europeiske innvandrerne.

  Demografiske beregninger viser at både Sverige og Norge vil få en betydelig vekst i den muslimske minoriteten, som faktisk kan bli majoritet i løpet av relativt kort tid.

  Dette tema et nærmest tabubelagt i MSM, men det forandrer selvsagt ikke på realitetene.

  • En svensk nasjonaløkonom uttalte forleden at hans prognose var at alle svenske kommuner ville være i samme situasjon som Malmø i 2025. Dvs om 8 år…

   Særskilt utsatte områder begynner forresten å gå under den noe mer beskrivende betegnelsen «okkuperte områder» på folkemunne.

 7. Spørsmålet er hvorfor ikke tilsvarende flerkulturelle områder i Norge, som Furuset, hvor jeg bor, har tilsvarende problemer som det disse områdene har i Sverige. Når vi ser det i et slikt komparativt perspektiv, tror jeg ikke det er de faktorene som nevnes i artikkelen som er det som i størst grad skiller Furuset fra Rosengård. Jeg tror vi i stedet bør se på følgende faktorer:

  1. Sverige har lenge hatt massearbeidsløshet, noe som har støtt minoritetsbefolkninga i forstedene ut i kronisk massearbeidsløshet, med tilhørende masseomfang av sosiale og økonomiske problemer, som på individnivå er de viktigste driverne mot kriminalitet. I Norge er også minoritetsbefolkinga noen lunde tilsvarende overrepresentert på ledighetsstatistikken, men når det totale ledighetsnivået lenge har vært betraktelig lavere, betyr det at langt flere med minoritetsbakgrunn i forstedende har jobb, og dermed skapes ikke den eklusjons- og håpløshetskulturen som fostrer kriminalitetsutvikling.

  2. På Furuset har vi sett en sterk offentlig satsing på forskjønning av utearealene, og utvikling av aktivitetstilbud for ungdom, samt satsing på å rekruttere gode lærere til nærskolene, blant annet ved ekstra lønnstillegg for lærerne som arbeider på skoler for det store flertallet ikke har norsk som morsmål. Noen tilsvarende sterk økonomisk satsing på tilsvarende utsatte områder har jeg ikke hørt om fra Sverige.

  3. Politiet i Groruddalen har hatt et sterkt fokus på forebyggende og oppsøkende ungdomsarbeid framfor den mer konfronterende stilen svensk politi er godt kjent for.

  • ad.pkt 2.:
   Joda ,også i Sverige har denne form for «positiv diskriminering» vært utprøvd.Begreper som «Pilotskole» er også forsøkt i Norge.Med forskjellige navn.
   Senest idag foreslår aktuell minister ,fra De Grønne,»at de beste lærerne skal rekruteres til de dårligtse skolene.
   Det ubehagelige ved dette er ,bl.a.at noen lærere da må gis en større del av -potten.Etter hvilke kriterier?Og skal de «beste» trues eller lokkes-hva om de ikke vil til de værste skolene-ekstra lønn eller ikke?Virkeligheten i Sverige er jo at lærere og deler av poliskåren rømmer -akkurat som medelsvensson ellers-de områder der de skulle vært til nytte.Fordi de stemmer med føttene.
   Poblemene de har pådratt seg overgår de rauseste ønsker og håp -om mere skatt ,fra de som ikke får ektra bevilgninger.Tvert imot-de må bare betale.Det er jo derfor regjeringen har snudd i -migrasjonspolitikken.Mens de venter på en «felles EU-løsning,» som ingen i EU tør eller vil vedta.

 8. Dette skjer i Canada nå, og hvem er så til de grader naiv å tror at det ikke vil skje også her i Norge. Verdt å lytte til denne videoen og få mer informasjon om hva som egentlig foregår bak vår rygg, med den sinnsvake One World Agenda, for TOTAL KONTROLL igjennom en «Elite» som skjønner at de er iferd med å miste grepet på nær sagt alle områder, og enhver Desperat Stat vil ikke nøle med å ruinere og myrde sin egen befolkning, da de selv mener å stå høyt hevet over alle moralske og menneskeskapte Lover, slik Adelen alltid har fungert, med sine mange Family Royalties forgreninger – alle som en – etterkommere av Ludwig 1. fra Coburg, West Tyskland som holder tett isammen og forsøker å skjule sin NAZI Sympati og medlemskap i NSDAP til Carl Edward fra England, høyt oppskattet av Hitler, som omfavnet hele den Europeiske Adel og hadde sine Familie–samlinger i Bayreuth og i Coburg. Men for at offentligheten skulle glemme deres NAZI-tilknytning skiftet Den engelske Kongefamilien sitt egentlige Tyske navn: Sachsen Coburg Gotha til Winsor, og deres Nazi-fortid. Det ble heller ingen konsekvenser for engelske Carl Edward, som fikk stillingen i Nazityskland som sjef for Røde Kors, og helsen i konzentrasjonsleirene, uten at han noen gang satte sin fot i disse leirene, men gav eksellente og tilfredsstillende rapporter for NAZI-Regimet. På tysk TV i går – i beste sendetid, propaganderte Høyadelen i Europa for ENHET i VERDEN, en verden de selv tar avstand i fra og er høyt hevet over. Med ENHET menes DEM SELV og DERES LIKEMENN, ikke vanlige mennesker og landsmenn, som har støttet disse menneskene igjennom en årrekke. Hva er de i vår tid så engstelige for?

  Ta en titt på hva som skjer i det ene Landet etter det andre, og forsøk å legge naivitet og ønsketenkning til side om hvor fantastisk «VI» alle har det i vår «Verden». Vi nærmer oss The Tipping Point og no return.

  https://www.youtube.com/watch?v=P7hOAiRfbQE&t=851s

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.