Fransk sikkerhetssjef: – Ingen spor av russisk innblanding i valget

0

Kampanjen «russerne gjorde det» har nådd barnslige nivåer i vestlige mainstreammedier. USA har som kjent helt siden valget i november 2016 vært hjemsøkt av en hysterisk kampanje som går ut på at den eneste måten å forklare at den upopulære og korrupte Hillary Clinton tapte valget på, er at Russland på en eller annen måte må ha hacket valget.

På tross av alt sirkuset rundt dette, er det presentert akkurat null bevis for at noe sånt har foregått. Oppmerksomheten dreide seg så mot det franske valget der en russisk hacking ble annonsert allerede før valget fant sted.

Reuters fortalte sine lesere 9. mai 2017 at USA i stigende grad er overbevist om at Russland hacket det franske valget.

New York Times skrev 8. mai at Frankrike hadde «nedkjempet Putins innblanding».

Den CIA-finansierte Washington Post skrev at «Emmanuel Macron vant det franske valget til tross for enda en russisk innblanding til fordel for en kandidat» (Les Marine Le Pen). Og slik fortsetter det, i The Register og i Vox og mange andre.

Den såkalte «faktasjekkeren» snopes.com, som skal drive jakt på «fake news» for Facebook, forsikrer sine lesere om at troverdige kilder i USA hevder at Russsland hacket det franske valget.

Derfor kan det være interessant å lese hva Guillaume Poupard, sjefen for det franske cybersikkerhetsbyrået sa til Associated Press:

The head of the French government’s cyber security agency, which investigated leaks from President Emmanuel Macron’s election campaign, says they found no trace of a notorious Russian hacking group behind the attack.
In an interview in his office Thursday with The Associated Press, Guillaume Poupard said the Macron campaign hack “was so generic and simple that it could have been practically anyone.”

Som Caitlin Johnstone skriver på sin blogg: «Trouble is, it’s all bullshit. There is literally nothing linking Russia to the hacking attempt France experienced, and there never was.»

Men som kjent spiller fakta en liten rolle når det gjelder hovedstrømsmediene kampanjer for å få Russland til å framstå som den store, stygge ulven. Dette fiendebildet trengs for å skremme befolkninga og skaffe støtte til mer krig og mer opprustning. Så hvorfor bry seg om fakta?

KampanjeStøtt oss
Forrige artikkelKan folkefienden Corbyn bli statsminister?
Neste artikkelJimmy Dore: Your Democracy Has Been Stolen; It’s Time For Revolution
Pål Steigan. f. 1949 har jobbet med journalistikk og medier det meste av sitt liv. I 1967 var han redaktør av Ungsosialisten. I 1968 var han med på å grunnlegge avisa Klassekampen. I 1970 var han med på å grunnlegge forlaget Oktober, der han også en periode var styreleder. Steigan var initiativtaker til og første redaktør av tidsskriftet Røde Fane (nå Gnist). Fra 1985 til 1999 var han leksikonredaktør i Cappelens forlag og utga blant annet Europas første leksikon på CD-rom og internettutgaven av CAPLEX i 1997. Han opprettet bloggen steigan.no og ga den seinere til selskapet Mot Dag AS som gjorde den til nettavis. Steigan var formann i AKP(m-l) 1975–84. Steigan har skrevet flere bøker, blant annet sjølbiografien En folkefiende (2013).