Fransk sikkerhetssjef: – Ingen spor av russisk innblanding i valget

6

Kampanjen «russerne gjorde det» har nådd barnslige nivåer i vestlige mainstreammedier. USA har som kjent helt siden valget i november 2016 vært hjemsøkt av en hysterisk kampanje som går ut på at den eneste måten å forklare at den upopulære og korrupte Hillary Clinton tapte valget på, er at Russland på en eller annen måte må ha hacket valget.

På tross av alt sirkuset rundt dette, er det presentert akkurat null bevis for at noe sånt har foregått. Oppmerksomheten dreide seg så mot det franske valget der en russisk hacking ble annonsert allerede før valget fant sted.

Reuters fortalte sine lesere 9. mai 2017 at USA i stigende grad er overbevist om at Russland hacket det franske valget.

New York Times skrev 8. mai at Frankrike hadde «nedkjempet Putins innblanding».

Den CIA-finansierte Washington Post skrev at «Emmanuel Macron vant det franske valget til tross for enda en russisk innblanding til fordel for en kandidat» (Les Marine Le Pen). Og slik fortsetter det, i The Register og i Vox og mange andre.

Den såkalte «faktasjekkeren» snopes.com, som skal drive jakt på «fake news» for Facebook, forsikrer sine lesere om at troverdige kilder i USA hevder at Russsland hacket det franske valget.

Derfor kan det være interessant å lese hva Guillaume Poupard, sjefen for det franske cybersikkerhetsbyrået sa til Associated Press:

The head of the French government’s cyber security agency, which investigated leaks from President Emmanuel Macron’s election campaign, says they found no trace of a notorious Russian hacking group behind the attack.
In an interview in his office Thursday with The Associated Press, Guillaume Poupard said the Macron campaign hack “was so generic and simple that it could have been practically anyone.”

Som Caitlin Johnstone skriver på sin blogg: «Trouble is, it’s all bullshit. There is literally nothing linking Russia to the hacking attempt France experienced, and there never was.»

Men som kjent spiller fakta en liten rolle når det gjelder hovedstrømsmediene kampanjer for å få Russland til å framstå som den store, stygge ulven. Dette fiendebildet trengs for å skremme befolkninga og skaffe støtte til mer krig og mer opprustning. Så hvorfor bry seg om fakta?

KampanjeStøtt oss

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


6 KOMMENTARER

  1. Vi må kanskje forberede oss på hva som kan skje ved det norske stortingsvalget til høsten mht beskyldninger om russisk hacking. Det kan bli regjeringsskifte til høsten, de rødgrønne kan overta med Støre som statsminister. Og de som hevder at et slikt valgresultat bare skyldes russisk innblanding, må vel i praksis be om at det skal skje et statskupp i Norge slik at Erna og Siv kan fortsette med diktatoriske fullmakter helt uten oposisjon?

    En avsløring kan feks være at Sanner gjennomførte kommunesammenslåingene fordi det er en del av TISA avtalen. Eller at det kommer fram at norsk militær planlegging er fullstendig underlagt USA og at Norge skal ofres i en krig mellom USA og Russland. Noe i denne stil. Mulig at norske hackere kan gjøre en innsats her helt uten utenlandsk innblanding. Hvis russiske hackere avslører dette er det rene krigserklæringen. Hvis derimot norske hackere (eller insidere) avslører nøyaktig det samme, er det derimot noe man blir nødt til å leve med.

    Og hva med andre land som ønsker å påvirke det norske stortingsvalget? Det kan jo tenkes at også andre stormakter har interesse av utfallet av et slikt valg i Norge hvis valgresultatet vil påvirke militære spørsmål, gass/oljeutvinning, handelsavtaler etc.

    Men selvfølgelig kan Russland høylytt true med at alle rakett skjold i Norge er atombombe mål for Russland, slike ting som dette kan selvfølgelig påvirke det norske stortingsvalget.

    • «En avsløring kan feks være at Sanner gjennomførte kommunesammenslåingene fordi det er en del av TISA avtalen…» Det vet jeg ingenting om, men det har nok mer med FNs Agenda21 og Agenda2030 å gjøre.

  2. Nå fikk vel elitene i EU og finans sin mann valgt som president i Frankrike så da er det logisk at de vil poengtere at dette valget var ubesudlet og gyldig. De vil bare fortelle de velgerne som de først bløffet at bløffen ikke lenger gjelder. Sånt må til for å lede en saueflokk.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.