Etter møtet med Putin gikk Macron i møte med syriske jihadister

9

Den franske presidenten Emmanuel Macron prøver å stå fram som handlekraftig på den internasjonale arenaen. I valgkampen kritiserte Marine Le Pen ham for å være en marionett for Tyskland og Angela Merkel, og det første finanskapitalens mann Macron gjorde etter å ha blitt valgt var da også ganske riktig å besøke «Mutti» Merkel og forsikre om sin begeistring for den fransk-tyske aksen, det vil si Tysklands dominans. Kan han derfor hadde behov for å vise seg som den en sterk leder ved å ha et møte med Vladimir Putin i Versailles.

Det er nokså sikkert et flertall blant franske velgere som ønsker en normalisering av forholdet mellom Frankrike og Russland. I første valgomgang stemte 70% av velgerne for kandidater som hadde signalisert at de gikk inn for dette, nemlig Fillon, Le Pen og Mélenchon. Det kommer ganske enkelt av at Frankrike har økonomisk interesse av et godt forhold til Russland. Rammen rundt møtet markerte da også det 300 år lange forholdet mellom de to landene, nemlig da den russiske tsaren Peter den store besøkte Frankrike.

Det gjenstår å se om det blir noen tilnærming, eller om Macron bare ønsket å markere Frankrike som stormakt. Det første han gjorde etterpå var å møte den Riyadh-baserte High Negotiations Committee (HNC), som inkluderer grupper som Ahrar al-Sham og Jaysh al-Islam, det vil si grupper som er alliert med al-Qaida og IS i Syria. De ønsker alle å skape et islamistisk kalifat i Syria under sharialov. HNC blir kritisert både av Syrias regjering og av det kurdiske nasjonalrådet nettopp på grunn av denne tilknytninga til jihadistene. HNC er finansiert av Saudi-Arabia, som også er kjent for å støtte al-Qaida og andre jihadistgrupper i Syria, inkludert IS.

I møtet med Putin hadde Macron forsikret om at Frankrike ønsker å «utrydde terrorgruppene i Syria». Han slapp å svare på hvordan dette henger sammen med å møte Jaysh al-Islam.

29. mai 2017 erklærte Macron at «ethver bruk av kjemiske våpen i Syria vil føre til umiddelbart angrep fra fransk side. Det er France 24 som melder dette.

Siden det er jihadistene som sitter med kjemiske våpen i Syria, og siden de er kjent for å bruke kjemiske våpen for å prøve å utløse nettopp vestlig bombing i Syria, er dette nærmest en invitasjon til al-Qaida og IS om å lage nye provokasjoner av denne typen. Umiddelbar bombing vil jo bety at det ikke er tid til å vente på dokumentasjon og undersøkelser. Her er det bare for White Helmets å rigge til for sine neste opptak, så vil franske fly være på vingene.

Frankrikes rolle i det imperialistiske spillet i Midt-Østen og Nord-Afrika er kommet i skyggen av USAs, men den skal ikke undervurderes. Syria var fransk koloni, og Frankrike har ikke gitt opp å være kolonimakt. Det var Frankrikes president Nicolas Sarkozy som sammen med Hillary Clinton sto i spissen for den politiske kampanjen for å bombe Libya i 2011. Og fransk etterretning står i nær forbindelse med algerisk etterretning som faktisk trener al-Qaida i Algerie og Nord-Afrika.
Det Macron gjør er at han fortsetter fransk kolonipolitikk og at han som sine forgjengere allierer seg med jihadister. Dette burde franskmenn merke seg, siden landet gang på gang er rammet av hensynsløse terroraksjoner fra akkurat de samme kreftene som Macron nå allierer seg med.

KampanjeStøtt oss

9 KOMMENTARER

 1. Var ikke denne litt i groveste laget? Hvor har du kunnskapene om at «Det første han gjorde etterpå var å møte den Riyadh-baserte High Negotiations Committee (HNC), som inkluderer grupper som Ahrar al-Sham og Jaysh al-Islam, det vil si grupper som er alliert med al-Qaida og IS i Syria»?

  • Det groveste var vel egentlig ikke møtet med HNC, men at Macron la til rette for nye gassprovokasjoner gjennom å erklære at Frankrike ville abgripe umiddelbart i tilfelle et nytt «gassangrep». Det er å gi jihadistene carte blanche til å gjennomføre nye provokasjoner, samt at det var helt klart i strid med folkeretten.

 2. Noen av de påståtte aktørene her kan sikkert erstattes med psykologiprofessorer og klonene deres. Det vil antakelig være de som professorene ønsker å mistenkeliggjøre og gjøre til syndebukker.

 3. Det stemmer at HNC som har hatt Jaish al-Islam-leder Mohammed Alloush som talsperson, også inkluderer Ahrar al-Sham, som har hatt og fortsetter å ha, et formalisert samarbeid med al-Qaida i Syria, nå kalt Hayat Tahrir al-Sham, i Idlibprovinsen. Imidlertid er situasjonen mer kompleks på bakken nå. I Øst-Ghouta nær Damaskus, pågår en internkamp på opprørssida, og her er det Saudi-støtta Jaish al-Islam som slåss mot en koalisjon av al-Qaida (HTS) og norsk-støtta FSA.

  • Greit det du skriver, men du beviser heller ikke at å snakke med dem var det første Macron gjorde, slik Pål påstår. Saken er at jeg er drit lei av påstander som henger ut folk uten bevis!

 4. Henger ut!? Jeg er drittlei av folk som bruker anklager og hersketeknikk for forsvare og fremstille korrupte svin som uskyldige, og prøver å styre diskusjoner, slik at folk skal være mer optatt av å være indignert over et hår i suppen , når suppen er laget på giftige kjemikalier, råttent gørr og djevelskap. Kansje du vil forsvare hillary clinton med det samme, som stakk huet ut av boksen her om dagen med ordene: jeg tar ansvar for det jeg gjør, men det var ikke min feil… Å påpeke falskhet og korrupthet hos styresmaktene og øvrigheten er ikke uthengning. dem har selv valgt å være der dem er og dem har selv valgt å være korrupte falske svin. Og når massemedia er kjøpt og betalt av de samme kreftene som styrer resten av det korrupte systemet, er jeg glad vi har folk som Pål Steigan og andre som gjør den jobben. Macron=rotchchild muppet

 5. Jeg skal ikke si jeg engasjerte meg for mye i valget i Frankrike, men jeg har gjort meg en liten observasjon. Og det er at alle de som er livredd Trump, og overbeviste om hans psykopati – burde se til Macron, da kun for å se hvordan en ekte psykopat ser ut.

  MACRON er en fullblods psykopat – Men hva er Trump?

  Trump er en egen art, en type hybrid-mutant fra Kekistan med «weapons-grade persuasion & manipulation powers» muligens av utenom jordisk herkomst.

  Følgende er hva jeg (muligens) ser i Trump.

  Intensjonene hans er det for tidlig og si noe om tror jeg, og svært få ser ut til og skjønne hva som foregår. Trumps «method of operation» er å konstant få folk til og undervurdere ham mens han utkjemper kamper mot en rivaliserende trollmann (eller mutant) om kontroll over «the minds of men» Litt som Gandalf og Saruman som kjemper om kontrollen over orkene. Jeg morer meg hvertfall en så lenge.

  Jeg ser en utspekulert prankster som troller verden og viser frem det onde-imperiet i all sin prakt og helt uten klær. Han setter gjerne de værste aspektene i amerikansk mytologi i førersetet, og slik kler han av dyp staten på en mesterlig måte, mens det hele fremstår for «uinnvidde» som en strøm av fuck-ups og kaos.

  Jeg mistenker at han kanskje står bak svært mye av den uendelige strømmen av «negative lekkasjer» og kaster stadig bensin på Russland-bålet, legger opp sine egne PR folk til total ydmykelse osv osv. Så nå bare venter jeg på at han skal kaste Trumf-kortet på bordet (Seth Rich storyen eksploderer feks) og motbevise hele Russland-narrativet og dermed knuse hele «Operation Mockingbird» AKA «Propaganda apparatet til den vestlige verden» – med et slag.

  Han har rett når han sier at pressen er folket fiende (NYT, WaPo etc er og har vært, instrumentelle komponenter i krigsmaskineriet, og kontrollen av Overton vinduet samt folk bevissthet.) Han kan være i posisjon til å vinne den kampen hvis Seth Rich saken er den skandalen som det ser ut til å være.

  Hvem vet? Bryte opp NATO er positivt. At MSM prater om Deep State er positivt (selv om de later som om det betyr noe helt annet)

  Men jeg ser ikke den psykopaten folk frykter. Da hadde han skjult det bedre. Folk hadde ikke kunnet fjern diagnostere i kor. Ekte psykopater skjuler det godt.

  Kanskje Trump bare bestemte seg for og bruke superkreftene (mutant-kreftene) til å «redde verden» istedet for og hustle banker og forretningsfolk, og alle andre som villig har latt seg lure. (Jeg ser for meg han har hatt det mer moro med selve akten [The Game] ved å lure folk trill rundt opp igjennom.) Kanskje målet hans er rett og slett MAGA (redde landet/verden fra self-destruction) og dermed få ansiktet sitt på Mt Rushmore?

  Om det kun var penger det handlet om så tror jeg det ville vært mer penger i å spille for «establisementet» og MIC.Det så ut som han kastet håndkle i feb/mars men så ser det ut som han ikke er helt ferdig med å slå fra seg.

  Den som lever får se. Men jeg ler når jeg ser amerikanere holde en March for Truth og lengte tilbake til Obama. CNN har blitt et rent komedie show. Koser meg når han snub’er Bibi i Israel.

  Når han tar seg en ukes betenkningstid ang Paris avtalen
  (og alt hysteriet for en ikke bindende avtale som er 20 år for sent ute er og underfunderlig, om ikke det er tidenes skatte svindel da:) )

  For deretter så å gå fra bordet, samtidig som han har verdens virkelige herskere, på Bilderberger møtet – ca 50 mil fra DC. The Trump Show mangler ikke på underholdning.

  Innsettelses talen synes jeg var hærlig (Var den stjålet fra en tegneserie-skurk?) og hvis noen trenger og muntres opp, foreslår jeg å spore opp en «best of video» fra nominasjonsvalget og hvordan han knuste Jeb Bush og resten av skrekk-kabinettet. Hvordan han skrev Bush familien ut av historien, gjør at han har fortjent en plass i historien. Hvordan han skal håndtere CIA, Pentagon, Israel, Saudi Arabia blir intressant og se.

  USS Liberty ble angrepet av Israel 8 juni 1967. Det er 50 år siden denne uken. Det er noe Trump lett kan finne på å utnytte seg av.

  Jeg kunne skrevet masse mer om the «Orange Mutant Ninja Trumpet», men dette får holde. Dere får heller kjøpe boka når den kommer til høsten.

  «En Semi kommunist/Anarkist bekjenner en av sine «Guilty Pleasures»:
  TRUMP

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.