– Det May foreslår er en total overvåkningsstat

0

Etter angrepet på London-bridge vil statsminister Theresa May gi politiet ubegrenset tilgang til søkehistorikk på internett. Det kan stride med menneskerettighetene, advarer Datatilsynet.
Dette skriver NRK på sine nettsider, og fortsetter:

Den britiske statsministeren, Theresa May tok i kjølvannet av terrorangrepet i London til orde for at allierte myndigheter må gå sammen om å regulere internett. …

– Å overvåke internettrafikken til brukere i ett år vil antageligvis være i strid med menneskerettskonvensjon og den norske grunnloven, sier direktør i Datatilsynet, Bjørn Erik Thon til NRK. …

– Vi kan ikke overvåke et samfunn til trygghet. Bytter vi bort friheten mot trygghet mister man begge deler.Dette skjer om igjen og om igjen. Myndighetene i Frankrike svarte på terroraksjonene i Paris med å innføre en unntakstilstand som de sjøl sier bryter med den europeiske menneskerettskonvensjonen. I Storbritannia innførte David Cameron vidtgående skritt i retning av politistaten. Deutsche Wirtschafts Nachrichten kalte det Slutten på friheten. Nettavisa bygde sitt oppslag på en artikkel i avisa The Guardian.

Og nå vil Camerons etterfølger gjøre det samme. Ytringsfrihet og personlig frihet skal suspenderes, fordi terrorister kan bruke internett til å spre sine ideer og drive sin propaganda. Det blir som å forby biler fordi de kan brukes til terror.

Men de samme myndighetene vet godt hvem terroristene er. Britiske myndigheter kjenner navnene og antakelig også stort sett adressene til 3000 jihadister som er mulige terrorister og ytterligere 20.000 ekstremister som sympatiserer med dem. Det er helt unødvendig å overvåke millioner av mennesker for å begrense disse ekstremistenes muligheter.

Man kunne for eksempel slutte med å legge til rette for terroristenes virksomhet, slik MI6 har gjort. Miljøet rundt Manchester-terroristen ble organisert og hjulpet av MI6 og gitt fri inn- og utreise for å føre krig under NATOs beskyttelse i Libya, og seinere i Syria. Hvorfor ikke ta et oppgjør med sikkerhetstjenestenes samarbeid med og hjelp til terroristene? Hvorfor ikke slutte å væpne og støtte al-Qaida, IS og andre terrorgrupper i Syria? Hvorfor ikke slutte å væpne og samarbeide med Saudi-Arabia og Qatar, som er de største sponsorene av islamistisk terror? Hvorfor ikke forby opprettelsen av koranskoler og moskeer opprettet for å spre salafistisk hatideologi?

Britiske, franske, tyske og britiske myndigheter gjør ingenting av dette, men bruker enhvar terrorhandling til ytterligere innskrenkning av demokratiske friheter og rettigheter. Derfor er det umulig å ta dem på alvor når de påstår at de vil bekjempe terroren.

Ta eksemplet Belgia

Minst 31 mennesker ble drept og over 250 skadet etter tre eksplosjoner i Belgias hovedstad 22. februar 2016. Terrorgruppa IS sa at de bak angrepene mot den internasjonale flyplassen Zaventem og metrostasjonen Maelbeek. Det setter søkelyset på jihadismen og salafismen i Belgia.

Deutsche Welle (DW) skrev om hvordan Saudi Arabia og wahhabismen fikk sitt fotfeste i Belgia.

The Great Mosque of Brussels is financed by the Muslim World League, which receives most of its money from the Saudi Arabian government. The story of the mosque began in 1967, when Belgium’s state coffers were empty and the nation was looking for access to cheap oil.

This motivated Belgium’s King Baudoin to cut a deal with Saudi Arabia’s King Faisal Ibn Abd al-Aziz al-Saud: In exchange for cheap oil, Baudoin gave the Saudis a 99-year lease on the former Oriental Pavilion from the 1880 National Exhibition in Brussels, situated in Cinquantenaire Park.

At the same time, the Belgians allowed their Saudi friends to train Muslim Imams to preach to the growing numbers of African and Maghrebi immigrants coming into the country. It gave the House of Saud carte blanche to spread the message of Salafism.

Det var altså det belgiske kongehuset som ryddet veien for den saudiske imperialismen i Belgia gjennom sine kongelige forbindelser med hodekapperne i Riyadh.

Den store moskeen i Brussel ligger så og si vegg i vegg med EUs hovedkvarter. Derfra spres den mest militante, anti-semittiske og fascistoide salafismen. DW viser til den franske avisa Libération som bare noen dager før angrepet på Charlie Hebdo skrev at “i mer enn 30 år har Den Store Moskeen i Brussel vært at aktivt tilholdssted for salafismen, og har gitt den og dens nettverk fruktbar jord å vokse i.”

Og det er slike nettverk som styrer livet i Sint-Jans-Molenbeek, der drapsmennene fra Paris angivelig hadde sin base.

Den belgiske avisa De Tijd skrev at belgisk politi tretten ganger fikk forhåndsinformasjoner om de terroristene som gjennomførte terroraksjonene i Paris 13. november 2015 som kostet 130 mennesker livet, uten å reagere på meldingene.

Og så reagerer myndigheten med å ville begrense ytringsfirheten og personvernet. Hvis det er terror man vil bekjempe, finnes det langt mer nærliggende og effektive tiltak.

Syria, Nord-Afrika, Jemen – samme historie

Det såkalte opprøret mot Gaddafi ble sponset av Saudi Arabia og Qatar. Både penger og våpen fra Gulfen la grunnlaget for de jihadistene som var NATOs infanteri på bakken i den katastrofale krigen som ødela Libya. Det samme har gjentatt seg i Syria. Eller som New York Times skriver:

Most of the arms shipped at the behest of Saudi Arabia and Qatar to supply Syrian rebel groups fighting the government of Bashar al-Assad are going to hard-line Islamic jihadists, and not the more secular opposition groups that the West wants to bolster, according to American officials and Middle Eastern diplomats.

Og Saudi Arabia fører en forbrytersk krig i Jemen i samarbeid med al-Qaida on the Arab Peninsula (AQAP). Som kjent var det samme AQAP som tok på seg ansvaret for massakren mot Charlie Hebdo. De sa at de planla, finansierte og gjennomførte drapene. Men AQAP er finansiert av Saudi Arabia, så i bunn og grunn var dette i såfall en saudiarabisk jobb, eventuelt i samarbeid med andre.

Terroristgruppene i Sahel og Nigeria finansieres og støttes fra oljediktaturene, og det gjelder for både Boko Haram og al-Qaeda in the Islamic Maghreb (AQIM).

Terroristene er våre allierte

Sannheten om terroren i Europa er at den utføres av våre allierte. Det er de samme folkene og det samme ideologiske miljøet som våre ledere kaller «opprørere» når de er i Syria og Libya som skifter navn til terrorister når de gjør det samme her som i Damaskus eller Tripoli. I terrorbasene til al-Nusra og Den islamske staten i Øst-Aleppo ble det funnet tonnevis med hjelpesendinger fra vestlige NGOer, også norske. Våre ledere skal ikke si at de er sjokkerte hver gang jihadistene dreper folk i Europa. I det minste skal vi ikke tro dem når de sier det. De er medskyldige. De har sjøl hjulpet til å skape dette monsteret. De bærer et tungt ansvar for de ulykkene de har brakt over sine folk.

 

 

 

Forrige artikkelAleppo – byen der sjukehus ble omgjort til shariafengsler
Neste artikkel«Krigsforbrytelse i vårt navn» – Kari Jaquesson
Pål Steigan
Pål Steigan. f. 1949 har jobbet med journalistikk og medier det meste av sitt liv. I 1967 var han redaktør av Ungsosialisten. I 1968 var han med på å grunnlegge avisa Klassekampen. I 1970 var han med på å grunnlegge forlaget Oktober, der han også en periode var styreleder. Steigan var initiativtaker til og første redaktør av tidsskriftet Røde Fane (nå Gnist). Fra 1985 til 1999 var han leksikonredaktør i Cappelens forlag og utga blant annet Europas første leksikon på CD-rom og internettutgaven av CAPLEX i 1997. Han opprettet bloggen steigan.no og ga den seinere til selskapet Mot Dag AS som gjorde den til nettavis. Steigan var formann i AKP(m-l) 1975–84. Steigan har skrevet flere bøker, blant annet sjølbiografien En folkefiende (2013).