– Det May foreslår er en total overvåkningsstat

22

Etter angrepet på London-bridge vil statsminister Theresa May gi politiet ubegrenset tilgang til søkehistorikk på internett. Det kan stride med menneskerettighetene, advarer Datatilsynet.
Dette skriver NRK på sine nettsider, og fortsetter:

Den britiske statsministeren, Theresa May tok i kjølvannet av terrorangrepet i London til orde for at allierte myndigheter må gå sammen om å regulere internett. …

– Å overvåke internettrafikken til brukere i ett år vil antageligvis være i strid med menneskerettskonvensjon og den norske grunnloven, sier direktør i Datatilsynet, Bjørn Erik Thon til NRK. …

– Vi kan ikke overvåke et samfunn til trygghet. Bytter vi bort friheten mot trygghet mister man begge deler.Dette skjer om igjen og om igjen. Myndighetene i Frankrike svarte på terroraksjonene i Paris med å innføre en unntakstilstand som de sjøl sier bryter med den europeiske menneskerettskonvensjonen. I Storbritannia innførte David Cameron vidtgående skritt i retning av politistaten. Deutsche Wirtschafts Nachrichten kalte det Slutten på friheten. Nettavisa bygde sitt oppslag på en artikkel i avisa The Guardian.

Og nå vil Camerons etterfølger gjøre det samme. Ytringsfrihet og personlig frihet skal suspenderes, fordi terrorister kan bruke internett til å spre sine ideer og drive sin propaganda. Det blir som å forby biler fordi de kan brukes til terror.

Men de samme myndighetene vet godt hvem terroristene er. Britiske myndigheter kjenner navnene og antakelig også stort sett adressene til 3000 jihadister som er mulige terrorister og ytterligere 20.000 ekstremister som sympatiserer med dem. Det er helt unødvendig å overvåke millioner av mennesker for å begrense disse ekstremistenes muligheter.

Man kunne for eksempel slutte med å legge til rette for terroristenes virksomhet, slik MI6 har gjort. Miljøet rundt Manchester-terroristen ble organisert og hjulpet av MI6 og gitt fri inn- og utreise for å føre krig under NATOs beskyttelse i Libya, og seinere i Syria. Hvorfor ikke ta et oppgjør med sikkerhetstjenestenes samarbeid med og hjelp til terroristene? Hvorfor ikke slutte å væpne og støtte al-Qaida, IS og andre terrorgrupper i Syria? Hvorfor ikke slutte å væpne og samarbeide med Saudi-Arabia og Qatar, som er de største sponsorene av islamistisk terror? Hvorfor ikke forby opprettelsen av koranskoler og moskeer opprettet for å spre salafistisk hatideologi?

Britiske, franske, tyske og britiske myndigheter gjør ingenting av dette, men bruker enhvar terrorhandling til ytterligere innskrenkning av demokratiske friheter og rettigheter. Derfor er det umulig å ta dem på alvor når de påstår at de vil bekjempe terroren.

Ta eksemplet Belgia

Minst 31 mennesker ble drept og over 250 skadet etter tre eksplosjoner i Belgias hovedstad 22. februar 2016. Terrorgruppa IS sa at de bak angrepene mot den internasjonale flyplassen Zaventem og metrostasjonen Maelbeek. Det setter søkelyset på jihadismen og salafismen i Belgia.

Deutsche Welle (DW) skrev om hvordan Saudi Arabia og wahhabismen fikk sitt fotfeste i Belgia.

The Great Mosque of Brussels is financed by the Muslim World League, which receives most of its money from the Saudi Arabian government. The story of the mosque began in 1967, when Belgium’s state coffers were empty and the nation was looking for access to cheap oil.

This motivated Belgium’s King Baudoin to cut a deal with Saudi Arabia’s King Faisal Ibn Abd al-Aziz al-Saud: In exchange for cheap oil, Baudoin gave the Saudis a 99-year lease on the former Oriental Pavilion from the 1880 National Exhibition in Brussels, situated in Cinquantenaire Park.

At the same time, the Belgians allowed their Saudi friends to train Muslim Imams to preach to the growing numbers of African and Maghrebi immigrants coming into the country. It gave the House of Saud carte blanche to spread the message of Salafism.

Det var altså det belgiske kongehuset som ryddet veien for den saudiske imperialismen i Belgia gjennom sine kongelige forbindelser med hodekapperne i Riyadh.

Den store moskeen i Brussel ligger så og si vegg i vegg med EUs hovedkvarter. Derfra spres den mest militante, anti-semittiske og fascistoide salafismen. DW viser til den franske avisa Libération som bare noen dager før angrepet på Charlie Hebdo skrev at “i mer enn 30 år har Den Store Moskeen i Brussel vært at aktivt tilholdssted for salafismen, og har gitt den og dens nettverk fruktbar jord å vokse i.”

Og det er slike nettverk som styrer livet i Sint-Jans-Molenbeek, der drapsmennene fra Paris angivelig hadde sin base.

Den belgiske avisa De Tijd skrev at belgisk politi tretten ganger fikk forhåndsinformasjoner om de terroristene som gjennomførte terroraksjonene i Paris 13. november 2015 som kostet 130 mennesker livet, uten å reagere på meldingene.

Og så reagerer myndigheten med å ville begrense ytringsfirheten og personvernet. Hvis det er terror man vil bekjempe, finnes det langt mer nærliggende og effektive tiltak.

Syria, Nord-Afrika, Jemen – samme historie

Det såkalte opprøret mot Gaddafi ble sponset av Saudi Arabia og Qatar. Både penger og våpen fra Gulfen la grunnlaget for de jihadistene som var NATOs infanteri på bakken i den katastrofale krigen som ødela Libya. Det samme har gjentatt seg i Syria. Eller som New York Times skriver:

Most of the arms shipped at the behest of Saudi Arabia and Qatar to supply Syrian rebel groups fighting the government of Bashar al-Assad are going to hard-line Islamic jihadists, and not the more secular opposition groups that the West wants to bolster, according to American officials and Middle Eastern diplomats.

Og Saudi Arabia fører en forbrytersk krig i Jemen i samarbeid med al-Qaida on the Arab Peninsula (AQAP). Som kjent var det samme AQAP som tok på seg ansvaret for massakren mot Charlie Hebdo. De sa at de planla, finansierte og gjennomførte drapene. Men AQAP er finansiert av Saudi Arabia, så i bunn og grunn var dette i såfall en saudiarabisk jobb, eventuelt i samarbeid med andre.

Terroristgruppene i Sahel og Nigeria finansieres og støttes fra oljediktaturene, og det gjelder for både Boko Haram og al-Qaeda in the Islamic Maghreb (AQIM).

Terroristene er våre allierte

Sannheten om terroren i Europa er at den utføres av våre allierte. Det er de samme folkene og det samme ideologiske miljøet som våre ledere kaller «opprørere» når de er i Syria og Libya som skifter navn til terrorister når de gjør det samme her som i Damaskus eller Tripoli. I terrorbasene til al-Nusra og Den islamske staten i Øst-Aleppo ble det funnet tonnevis med hjelpesendinger fra vestlige NGOer, også norske. Våre ledere skal ikke si at de er sjokkerte hver gang jihadistene dreper folk i Europa. I det minste skal vi ikke tro dem når de sier det. De er medskyldige. De har sjøl hjulpet til å skape dette monsteret. De bærer et tungt ansvar for de ulykkene de har brakt over sine folk.

 

 

 

KampanjeStøtt oss

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


22 KOMMENTARER

 1. Jeg holdt på å ramle ut av stolen under radioens kveldsnyheter i går. Jeg lurte på om jeg halucinerte da det ble lest opp en uttalelse fra den iranske utenriksministerens kommentar til det siste terrorangrepet i London. Han sier at det hele er et resultat av vestens politikk i Midtøsten. Vesten høster som man har sådd.

  Lignende har jeg aldri hørt eller sett fra den kanten. Kanskje det er fiendligheten til Trumpadministrasjonen som bidrar til en større følelse av frihet til sannferdighet?

  Putin har sagt at det er ikke opp til han men til Gud å dømme takfirene. Men det er opp til han å sende dem til Gud! Men han kan ikke utrydde takfirismen/wahabismen sier han. Det er det bare muslimene selv som kan gjøre

  Jeg har lurt på om det feks. nå ble arrangert en demonstrasjon mot radikal islam i Londom. Hvor mange muslimer ville møte opp og delta? Hvor ligger egentlig de moderate muslimenes loyalitet om det settes på spissen?

  Ansvarshavende for et større poparrangement i Tyskland som ble avlyst pga. terrorfare uttalte at det må bli slutt på at muslimene bare sier at «Dette er ikke mitt Islam». De må gjøre noe for å renske Islam for styggedommen.

  At muslimene selv må holdes generelt ansvarlig for å renske opp i egne rekker er selvsagt en uhyrlig tanke i PK-verdenen. Men sannsynligvis den enest muligheten etter min formening

 2. Slik oppnår bakspillerne bak IS og andre terrorister sine hensikter. Jeg lurer på om jihadistene og islamistene noengang vil oppdage at de er overvåkings- og militærindustriens nyttige idioter…

 3. Men nå har Trumps terroristvenner (KSA, UAE, Bahrain) røket uklar med terroristvennen Qatar – i full diplomatisk konflikt og gjensidige sanksjoner. Interessant at en av Netanyahus billionærvenner og reaksjonære jøder i USA har vært innblandet i renkespillet mot Qatar. Målet er tydeligvis å etablere en sterkere anti-iransk men Israel-vennlig front, mens Qatar da anses som et hår i suppen for denne planen (Kuwait og Pakistan synes å stå på Qatars side). Qatar må vel med sin støtte til Hamas oppfattes som mer anti-israelsk enn disse andre. Qatar støttet også Morsi og det muslimske brorskap. Aner vi et muslimsk opprør rettet mot det svært aristokratiske kongehuset i Saudi-Arabia?

 4. «– Det May foreslår er en total overvåkningsstat»

  Tusen takk til Steigan for denne skarpe, harde og saklige ettergåingen av hvordan USA-NATO allierer seg med salafistiske terrorister og støtter dem materielt, for å skape påskudd til å innføre politistats-diktaturer i vesten – mens forretningslivet fungerer upåklagelig med energitilførselen fra alliansen med Saudi-Arabia.

  Det viktigste er dette:
  «Man kunne for eksempel slutte med å legge til rette for terroristenes virksomhet, slik MI6 har gjort. Miljøet rundt Manchester-terroristen ble organisert og hjulpet av MI6 og gitt fri inn- og utreise for å føre krig under NATOs beskyttelse i Libya, og seinere i Syria. Hvorfor ikke ta et oppgjør med sikkerhetstjenestenes samarbeid med og hjelp til terroristene? Hvorfor ikke slutte å væpne og støtte al-Qaida, IS og andre terrorgrupper i Syria? Hvorfor ikke slutte å væpne og samarbeide med Saudi-Arabia og Qatar, som er de største sponsorene av islamistisk terror? Hvorfor ikke forby opprettelsen av koranskoler og moskeer opprettet for å spre salafistisk hatideologi?»

  Altså: Hvis våre politiske ledere er så engstelige for terrorisme, hvorfor ikke gjøre åpenbart virksomme tiltak, som de Steigan foreslår?

  – Svaret er trolig at så lenge bevegelse i retning totalkontroll (politistat) er mulig, vil kontrolltilstreberne av alle slag trekke i den retningen ved enhver anledning. De ser seg ikke ha ulemper, kun fordeler, ved å gi Saudi-Arabia frie tøyler. Da holder befolkningen mye passivisert av terrorfrykt. – Og profittstrømmene kan flyte mest mulig uhemmet, mest til toppen, til de allerede rikeste. – C’est le monde.

  Slik vil det være så lenge USA trenger olje fra Saudi-Arabia.

 5. Og Hans Rustad på document.no har hyllet og lovprist Saudi-Arabia under Trumps besøk der. Det er ikke til å tro. Og det var dagen før Manchester-terroren.

 6. JERNHÆLEN
  Det var en sc-fi roman. Vi sier det sånn. Det kan ha vært Jack Londons «The Iron Heel». Jernhælen. Eller kanskje ikke. Jeg husker ikke så godt lenger – og internettet er utilgjengelig for folk flest. Jeg mener det var et land i Europa. Landet hadde vært utsatt for tre såkalte terroristangrep i løpet av bare et par måneders tid. Hver gang rykket maskerte politisoldater ut og likviderte terroristene før det var mulig å forhøre dem om noe som helst. «Nok er nok!» sa statsministeren. Og ikke lenge etter var det politisoldater væpnet til tennene på hvert gatehjørne. Ikke lenge etter dét igjen kom de virkelig store lønnsnedslagene og bråstoppet i alt som kunne minne om sosiale tjenester. Men da var det for seint å opponere, for seint å organisere motstand. Jærnhelen var allerede på plass. Vi hadde faktisk nærmest sjøl bedt om den. Noen av oss mener vi har funnet ut hva som egentlig foregikk: Det var krefter i landets egen maktelite som verva sjølmordskandidater blant folk nederst på den økonomiske rangstigen med løfte om at familiene deres da ville være økonomisk sikra resten av livet. Jernhælen er helt nødvendig for ‘dem der oppe’. Men hvem skal vi fortelle dette til, og hvordan. Vi har bare en gammel manuell skrivemaskin. Og nå ringer det på døra he

 7. Dette skal ikke komme som noen overraskelse på oss. Og vi må påregne at vi i Norge om kort tid er overvåket mer enn andre land. Vi vil om noen år ha førerkort, pass, Visa etc på våre «mobiltelefoner». Og myndighetene vil av » sikkerhetsmessige hensyn» pålegge alle som er i Norge å være forpliktet til å vise ID på forespørsel fra politi m.flere.
  Iphone arbeider kontinuerlig med å tilrettelegge for myndighetene og sauene følger etter. Og da er vi der vi desverre visste det ville føre til.
  At vi desverre også har fått en politistat kan ikke benektes. Juristene har overtatt hele politietaten og vi ser det med oppbyggingen av pampeveldet i Politidirektoratet. Tidligere var det misnøye med at politifolk etterforsket politifolk. I dag ser vi i Jensen saken at han etterforskes av et eget organ med Riksadvokaten som ansvarlig for etterforsking OG for den påtalemessige avgjørerelsen. Og i tillegg er dette organet som heter Spesialenheten et forvaltningsorgan underlagt justisdepartementet. Så staten som sådan har bygget opp en politistat hvor politimannen er fratatt enhver innvirkning i eget etat. Så vi vil snart se at politifolk står langs med veiene og kontrollerer den vanlige innbygger på en ny og » mer effektiv» måte samtidig som vi fortsetter med den tåpelige schengenavtalen med åpne grenser og fri ferdsel av mennesker, narkotika, forbrytere osv. Norge har medvirket, og medvirker fremdeles , til å krige i en rekke muslimske land og bomber dem tilbake til steinalderen. Demokrati eller demonkrati ? Det er ren dævelskap satt i system. Det eneste stedet man tar opp slike saker er faktisk hos Pål Steigan den tidligere folkefienden ! Som kommunist ble han stemplet som en fiende pga han tok seg den frihet å kritisere det bestående systemet. Og han fikk rett i alt. Takk Pål for ditt enorme arbeide og din tolmodighet.

  • Ja, helt riktig. Det er endringer i pass og ID-kort loven. Vi skal få tildelt Biometriske pass, Nasjonale ID-kort og eID. Rapporten jeg leste mener jeg ut fra hukommelsen at det sto det ville bli iverksatt april 2018 her i Norge. Svenskene har opplevd en del forsinkelser. Systemet er underlagt Politidirektoratet.

   Borgerne i noen de landene som allerede har innført biometrisk system har fått pålegg om å ha med seg kortet hvor enn de går, storkontroller som du nevnte. Det vil samtidig bli pålagt å bruke sin eID på nett slik at du hverken kan være anonym eller stjele til deg nett om du skulle blitt utestengt og blokkert fra nettet av myndighetene dine.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.