Aleppo – byen der sjukehus ble omgjort til shariafengsler

8
White Helmets logo i jihadistbasen i Øst-Aleppo

Hollywood ga en Oscar til filmen om «White Helmets». Etter at terroristene ble drevet ut av Øst-Aleppo og bydelen ble befridd ligger det igjen bokstavlig talt tonnevis med beviser for at denne Vestens kjæledegge og angivelig Marit Nybakks kandidat til Nobels fredspris, har jobbet skulder ved skulder sammen med al-Qaida og IS.

Det tidligere øyesjukehuset i Øst-Aleppo hadde disse jihadistene gjort om til militærbase, vpenlager og shariafengsel. Der finner man materiell og propaganda fra White Helmets side om side med plakater og slagord fra al-Nusra og IS. Og midt oppe i det hele finner man hjelpesendinger fra vestlige humanitære organisasjoner, som MSF (Médecins Sans Frontières) og fra norske NGOer.

Gail Malone, som deltok på en studiereise til Øst-Aleppo rett etter at jihadistene var fordrevet, har lagt fram sine bilder av hva observatørene så.

 

KampanjeStøtt oss

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


8 KOMMENTARER

    • For den som har ambisjoner om å forandre fremtiden er det ganske vanlig å starte med å forandre fortiden. Men kampen om begge blir enklere når folk er ute og tar bilder av samtiden.

    • Ja. Eller sitte musestille på gjerdet og vente og se hvilken vei vinden blåser om noen dager. For det kan være at den fake news-båten faktisk har gått fra dem i dette tilfellet. Det ville være meg fjernt å uttrykke udelt optimisme på noe felt i denne jammerdal, men det begynner jo å bli et visst moment i den riktige enden av vektstanga nå. Det kjennes bra. Sikkert barnslig, men jeg ville så gjerne … om ikke akkurat se dem dem dingle fra lyktestolpene, så i hvert fall se dem måtte plukke opp den fjollete hvite anleggshjelmen og den flaue maska si fra bakken og forlate broen i vanære som fredløse. Det hadde vært noe. Jeg liker ikke å være sinna, men jeg vil gjerne kunne reise rundt i verden uten å måtte skifte statsborgerskap for å bli kvitt det norske passet som avslører meg som et ektefødt barn av hykleriets høyborg og sponsor av dødens kremmeri. Måtte de leve i interessante tider.

    • Assad sitt terrorvelde. Og hvem har sagt at det var et terrorvelde? Rennestein media vi selv ser oss råd å holde oss med. Eller den staten Føderasjon, viss folk 86 prosent av amerikanere har mer til overs for Kakerlakker strømbrudd, trafikkork og rotfylling, enn selve kongressen. Valgdeltagelse til kongressen i 2014 var et sted rundt 34-36 prosent.

  1. Langsomt vil det også gå opp for norsk venstreside? Er ikke norsk høyreside med på dette altså? (at det mange av dem har vært med på å støtte i Syria,)

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.