Den tyske staten innfører dataovervåking av alle

0

Den tyske staten har bestemt seg for å bli trojaner eller datavirus, som skal spionere på alle innbyggeres databruk.

Dette ble vedtatt i en hastebeslutning i den tyske forbundsdagen 22. juni 2017. Det var regjeringskoalisjonen CDU/CSU og SPD som sørget for flertallet.

Gjennom dette får de tyske etterretningstjenestene vide fullmakter til å plassere spionasjeprogrammer i datamaskinene og mobiltelefonene til folk flest. Og som alltid når politistatsmetodene skjerpes, er det faren for terror som brukes som påskudd.

Ifølge DWN ble lovvedtaket et resultat av noe som egentlig var en ganske harmløs lov der overvåking ikke var tema bare tre dager før vedtaket. Men i siste liten innførte man bestemmelser som gir vide fullmakter til bruk av spionasjeprogramvare.

Bransjeforeninga Bitkom har kritisert overvåkingsloven skarpt. De sier at den setter de grunnlovsfestede rettighetene på spill.

Rettseksperter som DWN har snakket med ser på loven som et angrep på borgernes grunnleggende rettigheter. Det er heller ikke lagt fram noen dokumentasjon på at denne formen for overvåking av alle borgere vil kunne forebygge terror.

Bundesnachrichtendienst (BND) har en ganske god oversikt over hvem som er mulige terrorister i Tyskland. Det dreier seg om noen tusentall, og det måtte jo være mer effektivt å overvåke dem. Når oversikten ikke er bedre, så er det fordi Tyskland, etter vedtak fra Angela Merkel, har så slakk grensekontroll som man har, og at man stort sett lar mulige terrorister reise ut og inn som de vil.

Dette skjer samtidig med at den tyske Verfassungsschutz kan rapportere at Saudi-Arabia og andre oljediktaturer driver strategisk støtte til salafistgrupper i Tyskland, der målet er å styrke posisjonen til den ekstreme wahhabistretninga blant muslimene i Tyskland.

Det handler om økonomisk støtte og oppbygging av moskeer og koranskoler som driver misjon for salafismen, skriver Süddeutsche Zeitung.

Den tyske regjeringa er fullstendig klar over at visse salafistiske misjonsgrupper er knyttet til IS-terrorister, siden den nedla forbud mot ei slik misjonsgruppe nettopp fordi den hadde forbindelse med 140 IS-militante.

Tyska myndigheter har også avslørt salafistnettverk som driver rekruttering av militante for å slåss for IS i Syria.

På tross av dette og på tross av at Saudi-Arabia driver en forferdelig og folkerettsstridig krig mot nabolandet Jemen og er hovedsponsor for terroristene i Syria, vil altså “Mutti” Merkel styrke den militære og økonomiske alliansen med Riyadh.

Så Tyskland fortsetter å samarbeide med jihadister i Midtøsten og deres største sponsor, Saudi-Arabia. Hvis man virkelig ønsket å bekjempe terror, kunne man jo slutte med begge deler. I stedet er det altså vanlige tyske borgere som skal få hver sin lille statlige spion i datamaskinen eller telefonen sin.

 

Forrige artikkel– I de hemmelige fengslene i Jemen er det Emiratene som torturerer og USA som forhører
Neste artikkelDet endelige ranet av den norske oljeformuen?
Pål Steigan. f. 1949 har jobbet med journalistikk og medier det meste av sitt liv. I 1967 var han redaktør av Ungsosialisten. I 1968 var han med på å grunnlegge avisa Klassekampen. I 1970 var han med på å grunnlegge forlaget Oktober, der han også en periode var styreleder. Steigan var initiativtaker til og første redaktør av tidsskriftet Røde Fane (nå Gnist). Fra 1985 til 1999 var han leksikonredaktør i Cappelens forlag og utga blant annet Europas første leksikon på CD-rom og internettutgaven av CAPLEX i 1997. Han opprettet bloggen steigan.no og ga den seinere til selskapet Mot Dag AS som gjorde den til nettavis. Steigan var formann i AKP(m-l) 1975–84. Steigan har skrevet flere bøker, blant annet sjølbiografien En folkefiende (2013).