Terrorbomben i Kabul viser at USA står til knes i en hengemyr etter sin lengste krig

0

Over 90 mennesker ble drept og over 460 såret da en bombe ble utløst i det «sikre» diplomatkvarteret i Kabul. Det er det mest dødelige angrepet siden en sjølmordsbomber sprengte seg sjøl og nesten 100 andre mennesker i hjel sommeren 2016.

Foreløpig (31.05.2017) har ingen tatt på seg ansvaret for bomben, men det antas at det ikke er Taliban. De har tatt avstand fra den, og de pleier visstnok å være nøye med sånt.

Men uansett betyr det at USA og deres allierte ikke en gang klarer å sørge for sikkerheten i «den sikre sonen» i hovedstaden etter 16 års krig, eller den lengste krigen i USAs historie.
Og ikke bare det, for amerikanerne går situasjonen fra ille til verre.

Neocon-tenketanken Institute for the study of war skrev i februar 2016

Security in Afghanistan has been deteriorating since U.S. force levels dropped from a high of 100,000 in 2011 to the current force size of 9,800 they reached in June 2014.  Lt. Gen. John W. “Mick” Nicholson, the incoming commander of Operation Resolute Support and U.S. Forces in Afghanistan, agreed with the remark that “the security situation in Afghanistan has been deteriorating rather than improving” in a Senate Armed Services Committee (SASC) hearing on January 28.

afghanhindsight skrev liknede ting i august 2016:

The insurgents have appointed “shadow” governors to all Afghan provinces and attempt to exert their own rule of law and instructions where they can.  But the security situation is quite fluid: Taliban group can dominate particular routes, towns and villages over prolonged periods, simply by setting up a few checkpoints or mobile Sharia courts, without necessarily formally controlling a district.
Conversely, government forces often define “control” of a village or district simply by the fact that they having their flag planted on the roof of the police or local government headquarters.

I alt har 9000 norske soldater tjenestegjort i denne krigen, skriver Forsvaret.

Godalutvalget leverte i 2016 en sviende kritikk av det norske «bidraget» til denne krigen. Det eneste Norge har oppnådd etter utvalgets mening er å demonstrere for USA at vi er en «god alliert».

USA gikk til angrep på Afghanistan etter at folk med forbindelser til kongefamilien i Saudi-Arabia hadde gjennomført terrorangrep 11. september 2001 i USA. Taliban hadde ingenting med terrorangrepet å gjøre.

Terrorbomben i Kabul viser at USA står til knes i en hengemyr etter sin lengste krig Krigen har kostet USA kanskje så mye som 2.400 milliarder dollar, og kostnadene vil fortsette å vokse sjøl om USA trakk seg ut i morgen på grunn av veterankostnadene. Hva krigen har kostet Afghanistan kan man bare forestille seg.

Krigen var og er meningsløs og i strid med all internasjonal lov, og den har blitt definisjonen på ei hengemyr. Den siste terroraksjonen skriver denne konklusjonen i ildskrift over Kabuls himmel. Og hvor lenge skal Norge fortsette å støtte dette imperialistiske idiotiet?

Forrige artikkelMilitær etterretning uten politisk styring
Neste artikkelBilderberggruppa skal diskutere Trump, Russland og krisa i EU
Pål Steigan
Pål Steigan. f. 1949 har jobbet med journalistikk og medier det meste av sitt liv. I 1967 var han redaktør av Ungsosialisten. I 1968 var han med på å grunnlegge avisa Klassekampen. I 1970 var han med på å grunnlegge forlaget Oktober, der han også en periode var styreleder. Steigan var initiativtaker til og første redaktør av tidsskriftet Røde Fane (nå Gnist). Fra 1985 til 1999 var han leksikonredaktør i Cappelens forlag og utga blant annet Europas første leksikon på CD-rom og internettutgaven av CAPLEX i 1997. Han opprettet bloggen steigan.no og ga den seinere til selskapet Mot Dag AS som gjorde den til nettavis. Steigan var formann i AKP(m-l) 1975–84. Steigan har skrevet flere bøker, blant annet sjølbiografien En folkefiende (2013).