Bilderberggruppa skal diskutere Trump, Russland og krisa i EU

14

Den hemmelighetsfulle Bilderberggruppa holder sin årskonferanse i Chantilly, Virginia, USA 1. – 4. juni 2017. Hva som blir sagt på møtet vil ikke bli offentliggjort, men agendaen og deltakerlista er publisert.

Av agendaen går det fram at deltakerne skal evaluere Donald Trumps tid som president, problemene i det transatalntiske samarbeidet, krisa i EU samt Russland og Kina. Stikkord som The direction of the EU, Can globalisation be slowed down? og Jobs, income and unrealised expectations sier at dagens kriser står på programmet. «Fake news»-debatten slår også inn på programmet under tittelen «The war on information». Eliten ser på kritikk adverse politikk og agenda som krig mot informasjon. De er også bekymret for «populismens vekst».

Som vanlig er det mektige toppsjefer, tidligere utenriks- og forsvarsministre, samt noen mediefolk som møtes. Henry Kissinger er sjølsagt der, og Christine Lagarde fra IMF. Goldman Sachs stiller og det samme gjør den kriseridde Deutsche Bank.

Fra Norge møter Jens Stoltenberg på vegne av NATO, Kjetil B. Alstadheim fra Dagens næringsliv, Kristin Clemet fra Civita og Svein Richard Brandtzæg fra Norsk Hydro. Det er vel første gang en tidligere journalist i Klassekampen deltar på Bilderberg, og Alstadheim er neppe den kjedeligste på møtet.

Man må ha oss unnskyldt, men det virker som om Bilderberg stiller med et B-lag i år. Sammenliknet med World Economic Forum i Davos i januar er det mange av de mektigste som glimrer ved sitt fravær.

Mange av de mektigste selskapene på Wall Street er ikke til stede, Rockefeller er ikke der. BlackRock, Vanguard og State Street, de tre mektigste finansfondene er der heller ikke. Flere av de mektigste bankene, slik som JP Morgan, Bank of America og Citigroup er ikke der.
De største IT-selskapene, som Apple, Google, Microsoft og Facebook er fraværende.

For dem som måtte være bekymret: nei, dette er ikke den hemmelige verdensregjeringa, meget langt ifra. De synes sikkert de sjøl er viktige, og det finnes noen virkelige «bad guys» blant dem. Men det lukter litt møllkuler av denne gjengen.

KampanjeStøtt oss

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


14 KOMMENTARER

 1. At Rockefeller ikke er der har sine naturlige årsaker, da patriarken David Rockefeller døde i mars. 🙂

  Ellers heter Google Alphabet Inc nå for tiden, og er dermed tilstede med Schmidt, Eric E. (USA), Executive Chairman.

  • Touché! Jeg overså Alphabet, men det rokker ikke ved hovedkonklusjonen. Jeg forventer ikke at gamle Rockefeller går igjen, men klanen er ikke der heller.

 2. Møllkuler eller at de merker at det begynner å brenne under føttene på dem. Globaliseringen kan være på vei til å havarere etter 70 år med globalisering. Av-industrialisering av den vestlige verden er ikke lenger en vinnersak.

 3. Re: Møllkuleduften

  De synes Bilderberggruppa har fått i overkant mye kritisk presse de siste åra, så de faser rolig ut den arenaen mens de parallelt snakker sammen i andre fora. Bilderbergmøtene f.o.m. i år er derfor muligens bare måtelig interessant, og de neste årene kan det hende møtet nærmest vil være rent skuebrød for oss. Just my two likes …

 4. Er det noen som har påstått at Bilderbergerne har vært/er den hemmelige verdensregjeringa? I så fall har de vel litt catch up to do. Disse møllkulebærerne er jo ganske så langt nede på pyramidestigen. Som sjauere å regne 😉

 5. I og med at de fleste deltakerne kanskje er i andre og tredje rekke, kan også bety at førsterekka allerede er på plass, og således ikke trenger oppdateringen/indoktrinering – de vet hva det dreier seg om, hvem som er på lag og hva mål og virkemidler er. Dessuten har jeg en følelse av at etter Bilderberg ble «avslørt i massemedia», så har den såkalte eliten startet opp en ny hemmelig organisasjon, men det er altså noe jeg bare føler.

 6. De virkelig store fiskene skyr offentlighetens lys som trollet skyr sola. De sender ikke engang sine mest lojale lakeier på denne typen tilstelninger, men lakeiene kan ha en agent på plass.

 7. Tillater meg å være i opposisjon til denne møllkule-teorien. Fra Trumpadministrasjonen kommer tre toppfolk:McMaster,Wilbur Ross og Chris Liddell. Hadde de tre dagene vært så uviktige som enkelte her vil ha det til,ville de ikke møtt opp i det hele tatt.
  Det å undervurdere sine fiender er den verste synd som kan begåes i krig,skriver Sun Zi.

  • Det er mulig jeg tar litt hardt i, men jeg tror at disse pompøse nissene har godt av at vi driter dem ut litt også.

  • Det å övervärdera sina vänner är den värsta synd som kan begås i fred, kan man också skriva utan anspråk på å göre en så brukbar generalisering av erfarenheten som den forne kinesiske generalen.

   En annan krigares og frihetskämpes trajektoria från uppgång till fall framgår av hans visdom: «Hemligheten bakom frihet är att utbilda folk, medan hemligheten bakom tyranni är att hålla dem i okunnighet.» Denne frihetens upplysningsman halshöggs som tyrann 1794… av överskattade vänner.
   Tre år senare tog en italiensk fältherre som förment överstebonde og fransman av ätten Bon aparte över frigörelsens insikter og krigiska utbildning. På kuppen blev frihetskämpen både reformator og kjeserligt välsignad tyrann.
   (Tänk om vi «alla», som blott mesteparten, inte haft ögon att se med? Hur skulle då våra in-sikter och ut-bild-ningar höres retoriskt ut? Snakke om Cykloper! Fonemologen må lese om fredens frid mellom linjerne i national-encyklopedin.)

   En ytterligare krigisk erfaren general erfor generellt att «krig är blott fortsättningen av politiken med andra medel». Inte «blott», vill jag tillägga… eftersom freden bara är en fortsättning av en antiliberal antipolitisk politik.

   Men om politik är krig med andra medel kan man med ett kinesisk nedärvt bondförnuft anta, att «den som vill bedriva krig måste veta vad det innebär att föra krig (som politik), och den som vill bedriva revolutionärt krig måste veta vad det innebär att föra ett revolutionärt krig (som revolutionär politik). Men om det gäller revolutionärt krig med politiska medel i Norge, då måste man dessutom veta vad revolutionär politik i Norge vill säga, sa ordförande Mjau

   Sanningen är grym – fann Aiskylos efter kriget mot persierna för den Hellenska friheten – då «krigets (för att inte säga, dramatikens) «första offer är sanningen».

   Det visar sig – för den som har ögonen i behåll – således uppenbart att vad som här skiljer och förenar vänn/fiende och krig/fred både är tecknet >/och< dia/genom/logos

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.