Bilderberggruppa skal diskutere Trump, Russland og krisa i EU

0

Den hemmelighetsfulle Bilderberggruppa holder sin årskonferanse i Chantilly, Virginia, USA 1. – 4. juni 2017. Hva som blir sagt på møtet vil ikke bli offentliggjort, men agendaen og deltakerlista er publisert.

Av agendaen går det fram at deltakerne skal evaluere Donald Trumps tid som president, problemene i det transatalntiske samarbeidet, krisa i EU samt Russland og Kina. Stikkord som The direction of the EU, Can globalisation be slowed down? og Jobs, income and unrealised expectations sier at dagens kriser står på programmet. «Fake news»-debatten slår også inn på programmet under tittelen «The war on information». Eliten ser på kritikk adverse politikk og agenda som krig mot informasjon. De er også bekymret for «populismens vekst».

Som vanlig er det mektige toppsjefer, tidligere utenriks- og forsvarsministre, samt noen mediefolk som møtes. Henry Kissinger er sjølsagt der, og Christine Lagarde fra IMF. Goldman Sachs stiller og det samme gjør den kriseridde Deutsche Bank.

Fra Norge møter Jens Stoltenberg på vegne av NATO, Kjetil B. Alstadheim fra Dagens næringsliv, Kristin Clemet fra Civita og Svein Richard Brandtzæg fra Norsk Hydro. Det er vel første gang en tidligere journalist i Klassekampen deltar på Bilderberg, og Alstadheim er neppe den kjedeligste på møtet.

Man må ha oss unnskyldt, men det virker som om Bilderberg stiller med et B-lag i år. Sammenliknet med World Economic Forum i Davos i januar er det mange av de mektigste som glimrer ved sitt fravær.

Mange av de mektigste selskapene på Wall Street er ikke til stede, Rockefeller er ikke der. BlackRock, Vanguard og State Street, de tre mektigste finansfondene er der heller ikke. Flere av de mektigste bankene, slik som JP Morgan, Bank of America og Citigroup er ikke der.
De største IT-selskapene, som Apple, Google, Microsoft og Facebook er fraværende.

For dem som måtte være bekymret: nei, dette er ikke den hemmelige verdensregjeringa, meget langt ifra. De synes sikkert de sjøl er viktige, og det finnes noen virkelige «bad guys» blant dem. Men det lukter litt møllkuler av denne gjengen.

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.