Saudi-Arabia skal bygge et stort antall moskeer for å spre wahhabisme i Bangladesh og Indonesia.

0

Bangladesh har godkjent et prosjekt som går ut på at Saudi-Arabia skal bygge 560 moskeer i landet, melder avisa The Hindu. Saudi-Arabia skal investere en milliard dollar i prosjektet.

Bagladesh er et muslimsk land, men praktiserer en moderat form for islam. I de seinere årene har det imidlertid oppstått ekstreme islamistiske grupper. Mange frykter at med Saudi-Arabias misjonsoffensiv vil den ekstreme wahhabismen og salsfismen bli styrket og skape et ideologisk grunnlag også for terroristiske bevegelser.

Dette sier for eksempel sufien Rezaul Haq Chandpuri til avisa The Star.

Saudi-Arabia investerer også i salafistmisjon i Indonesia. Kong Salman bin Abdul Aziz var i Jakarta i mars 2017 og bare noen få uker etterpå samlet 15.000 ekstrem islamister seg til demonstrasjon i Jakarta der de krevde at byens kristne guvernør skulle fengsles for «blasfemi mot Koranen».

Indonesia er verdens mest folkerike muslimske nasjon og har hatt en del problemer med ekstrem islam, også i form av terrorisme. Men den nye bølgen av saudiarabisk finansiering av islamistmisjon, frykter mange at det vil bli langt verre.

Saudi-Arabia har bygd 150 moskeer i Indonesia, samt et muslimsk universitet og mange koranskoler. De lønner også islamistpredikanter og lærere for å spre wahhabisme ytterligere. Byer som Solo på det sentral Java er blitt fruktbar mark for å dyrke fram en ekstrem form for islamisme, skriver Wall Street Journal.

Indonesia er verdens fjerde mest folkerike land og Bangladesh nummer 8. Det er tydelig at det hodekappende diktaturet i Riyadh utvikler en form for imperialisme med oljemilliarder som middel og wahhabisme som ideologi. Saudi-Arabia er også det landet i verden som satser mest offensivt på opprustning og våpenkjøp – og den fremste sponsoren av terrorisme, nest etter USA.

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.