Israelsk minister: – På tide å myrde Assad!

0

Den israelske boligministeren Yoav Galant har tatt offisielt til orde for å myrde Syrias president Bashar al-Assad. Det er Times of Israel som skriver dette. Galant som er tidligere general i Israels væpnede styrker, sa dette på en boligkonferanse utenfor Jerusalem 16. mai 2017.

Galant sa at å myrde Assad, ville være å «kutte halen av slangen», «etter det kan vi fokusere på hodet, som er i Iran». Han sa også at Assad og Hezbollah «er større trusler mot verdensordenen enn den islamske staten» og andre sunni-terroristgrupper.

Det er ikke hverdagskost at en minister i en hvilken som helst regjering tar til orde for å myrde en statsleder. Det ville eventuelt ha vært ikke bare en alvorlig kriminell handling, men også en forbrytelse etter FN-pakten, uten at det betyr så mye fra et israelsk perspektiv, der brudd på FN-pakten er dagligdags kost.

Vi i Norge har jo også erfaring for at Israel kan myrde andre lands statsborgere i utlandet, når de finner det for godt, slik de gjorde med Ahmed Bouchikhi på Lillehammer i 1973.

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


DEL
Forrige artikkelNy utvikling: Ble Seth Rich myrdet fordi han lekket DNC-informasjon til Wikileaks?
Neste artikkel– NRK klorbleker nazistene i Ukraina
Pål Steigan. f. 1949 har jobbet med journalistikk og medier det meste av sitt liv. I 1967 var han redaktør av Ungsosialisten. I 1968 var han med på å grunnlegge avisa Klassekampen. I 1970 var han med på å grunnlegge forlaget Oktober, der han også en periode var styreleder. Steigan var initiativtaker til og første redaktør av tidsskriftet Røde Fane (nå Gnist). Fra 1985 til 1999 var han leksikonredaktør i Cappelens forlag og utga blant annet Europas første leksikon på CD-rom og internettutgaven av CAPLEX i 1997. Han opprettet bloggen steigan.no og ga den seinere til selskapet Mot Dag AS som gjorde den til nettavis. Steigan var formann i AKP(m-l) 1975–84. Steigan har skrevet flere bøker, blant annet sjølbiografien En folkefiende (2013).