Israelsk minister: – På tide å myrde Assad!

10

Den israelske boligministeren Yoav Galant har tatt offisielt til orde for å myrde Syrias president Bashar al-Assad. Det er Times of Israel som skriver dette. Galant som er tidligere general i Israels væpnede styrker, sa dette på en boligkonferanse utenfor Jerusalem 16. mai 2017.

Galant sa at å myrde Assad, ville være å «kutte halen av slangen», «etter det kan vi fokusere på hodet, som er i Iran». Han sa også at Assad og Hezbollah «er større trusler mot verdensordenen enn den islamske staten» og andre sunni-terroristgrupper.

Det er ikke hverdagskost at en minister i en hvilken som helst regjering tar til orde for å myrde en statsleder. Det ville eventuelt ha vært ikke bare en alvorlig kriminell handling, men også en forbrytelse etter FN-pakten, uten at det betyr så mye fra et israelsk perspektiv, der brudd på FN-pakten er dagligdags kost.

Vi i Norge har jo også erfaring for at Israel kan myrde andre lands statsborgere i utlandet, når de finner det for godt, slik de gjorde med Ahmed Bouchikhi på Lillehammer i 1973.

KampanjeStøtt oss

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


10 KOMMENTARER

 1. «en forbrytelse etter FN-pakten».
  Ja, slik som Norge v/regjeringen Stoltenberg ‘indirekte’ var med på å myrde Gaddafi.

 2. Er dette utsagnet en prøvebalong? Kan vi nå forvente at Israel setter inn sitt flyvåpen eller hemmelige agenter for å myrde Assad? Deretter kommer et hevnangrep fra Syria mot Israel og så har vi kanskje en storkrig i gang i Midt-Østen?

 3. Interessant å se hvordan Kveldsnytt vinkla dette; som en helt rettmessig og forståelig reaksjon på «Assads forbrytelser».

 4. moonofalabama.org datert 16.05.2017 artikkel tar opp 3 fake-news saker og avslører dem så godt som.
  mrk. kommentarene, spesielt den om åtgjerder mot landet som ingen grenser har, eller ønsker rundt seg. Nå eller aldri synes å være deres, og deres støttespillere, USA sitt motto. obs. jeg har såklart sympati overfor deres fredelige innbyggere, noen lokket til landet intetanende om hva som ventet dem. Håper de har det bra.

  Dere er sterke som orker noe som helst av det som kalles MSM. Var innom forleden. Nettavisen tar etter daily mail, har de samme eiere/sponsere. Merket meg at de alle blir bare mer og mer fordervet.

 5. Israelerne er strateger. De kan det med å føre krig. De vil selvfølgelig aldri varsle på forhånd om et slikt mord.

  • Siden 1973 har ikke én israelsk krig oppnådd de målene som var satt. Det er blitt et mønster at Israel først dreper og ødelegger en masse og så oppdager at de tar betydelige tap uten å oppnå noe til egen fordel, og så trekker de seg tilbake, mens de leter etter syndebukker i egne rekker, mens internasjonale organisasjoner dokumenterer krigsforbrytelser og -forbrytere.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.