Legen som «dokumenterte» gassangrepet er «erklært jihadist» sier MI6

0

Etter det såkalte gassangrepet ved Khan Seikhoun i Syria sto en britisk lege ved navn Shajul Islam fram som sannhetsvitne for at dette dreide seg om et gassangrep fra den syriske hæren. Shajul Islam la ut flere videoer på Twitter der han angivelig behandlet pasienter i Khan Seikhoun. Den britiske etterretningstjenesten MI6 sier nå at Islam er en «erklært jihadist» og at han ble strøket fra medlemslistene til General Medical Council i 2016.

Islam ble brukt som sannhetsvitne på flere TV-kanaler, blant annet NBC. Men det viser seg at han tidligere har vært tiltalt for terrorvirksomhet i Storbritannia. Han skal blant annet ha spilt en rolle i forbindelse med kidnappinga av den britiske journalisten John Cantlie og hans nederlandske kollega Jeroen Oerlemans.

Grunnen til at han ikke ble dømt var at påtalemyndigheten ikke klarte å framskaffe vitnene sine. Men de hadde tydeligvis nok på Islam til å få ham fratatt legebevillinga.

«Gassangrepet» ved Khan Seikhoun er aldri blitt dokumentert av uavhengige undersøkelser. Hele propagandaoffensiven bygde ikke minst på utsagnene til Shajul Islam, som altså ifølge MI6 er en erklært jihadist. Slik kan man bygge en mediestorm og skape opinion for mer krig. Norske medier har stort sett slukt «Dr Islams» påstander med krok, søkke og snøre – uten noen målbar kritisk distanse.

 

Forrige artikkelSalg av statlige selskaper: De rødgrønne 17 – De borgerlige 13
Neste artikkelTrump og Europa – Herren og hans tjenere
Pål Steigan
Pål Steigan. f. 1949 har jobbet med journalistikk og medier det meste av sitt liv. I 1967 var han redaktør av Ungsosialisten. I 1968 var han med på å grunnlegge avisa Klassekampen. I 1970 var han med på å grunnlegge forlaget Oktober, der han også en periode var styreleder. Steigan var initiativtaker til og første redaktør av tidsskriftet Røde Fane (nå Gnist). Fra 1985 til 1999 var han leksikonredaktør i Cappelens forlag og utga blant annet Europas første leksikon på CD-rom og internettutgaven av CAPLEX i 1997. Han opprettet bloggen steigan.no og ga den seinere til selskapet Mot Dag AS som gjorde den til nettavis. Steigan var formann i AKP(m-l) 1975–84. Steigan har skrevet flere bøker, blant annet sjølbiografien En folkefiende (2013).