Vänstern vinner viktiga valet i Ecuador

3
Av Anders Romelsjö

Igår 2. april 2017 avgjordes presidentvalet i Ecuador med en andra valomgång och seger för Lenin Moreno som fick 51 % av rösterna enligt radionyheterna kl 7. Den konservativa valkandidaten Lasso har krävt omräkning av rösterna, men valmyndigheten har avvisat detta. I första valomgången fick Lenin Moreno från det regerande progressiva Alianza PAIS 39,4 % av rösterna mot 28,2 % för bankiren och miljonären Guillermo Lasso, som representerar den nyliberala ekonomiska modellen och som förlorade stort mot sittande president Correa vid valet 2013. Både OAS och Unasurs valobservatörer bedömde då att detta val var klanderfritt. Lasso förknippas med 49 företag i skatteparadis. På bara ett år, från 1999 till 2000, ökade han sin förmögenhet från en miljon dollar till 31 miljoner genom spekulation på bankcertifikat utgivna efter den så kallade ”bankfria dagen” 1999.

Kommentar:

Lasso nekter å godta nederlaget

ABC Nyheter skriver:

Lasso vil likevel ikke godta tap, med henvisning til at han ifølge tre valgdagsmålinger lå an til å vinne valget med et par prosents margin. Kun en fjerde måling utropte Moreno til vinner. Han krever ny stemmetelling i alle landets 24 provinser.

– Dette er motbydelig, vi vil ikke tillate det, sier Lasso, som har oppfordret sine tilhengere til å protestere på resultatet.

Utenfor hovedkvarteret til valgkommisjonen i hovedstaden Quito demonstrerte flere tusen av Lassos tilhengere søndag, og politiet måtte presse dem tilbake da de brøt seg gjennom barrikadene.

Lenin Moreno, eller Lenin, som han stort sett blir kalt, ble lam i beina etter å blitt skutt under et væpnet overfall, har gjort seg til en internasjonalt anerkjent talsperson for funksjonshemmede. Han ble valgt på lista til Alianza PAIS.

Guillermo Lasso hadde lovt å kaste ut Julian Assange fra Ecuadors ambassade i London, hvis han ble valgt. Valgseieren til Moreno betyr at Assange kan fortsette sitt asyl i London.

 

KampanjeStøtt oss

3 KOMMENTARER

  1. Moreno er vel håndplukket som kandidat av Rafael Correa og det bør jo være positivt for folket i Ecuador om ikke annet. Det er skremmende å se at det ene landet etter det andre blir kuppet og overtatt av zionistene også i Sør-Amerika som var så sammensveiset på venstresiden og i Simon Bolivars ånd for bare få år siden. Heldigvis er det noen igjen som gjør motstand.

  2. Enda bra at Assange slapp å bli kastet på bålet. At Lasso hadde lovet dette før valget sier jo sitt om ham. At CIA & co har gjort sitt beste for å forhindre at andre enn deres kumpaner skulle bli valgt, og så skjer dette, er også ganske oppløftene synes jeg. Vi får håpe det holder. Det eneste som mangler er litt fake news fra de Store Falske (Reuters, AP, Facebook etc.) om at Putins hackerteam skal ha hjulpet Moreno til seier. Ingenting vil forbause meg når det gjelder dette villfarne hykleriet som pågår for tiden.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.