Sunn fornuft er det viktigste du har. Bruk den.

0
Udo Ulfcotte

Av Lars Birkelund

Mange føler at de ikke vet nok til å uttale seg om utenrikspolitikk. Men du kommer faktisk langt med å kjenne til to viktige prinsipper. Du kan dessuten trøste deg med at ingen vet nok om utenrikspolitikk (men det er mange, inkludert norske politikere, som later som og som prøver å skremme oss til å holde kjeft).

1. Folkerettens bestemmelser om at alle land har rett til et indre sjølstyre, mao. at Syria, USA, Russland og andre land ikke har rett til å blande seg inn i hvem som skal styre Norge. Og motsatt.

Ergo bør det lyse et rødt mistenksomhetens lys hver gang norske/vestlige ledere krever at andre lands ledere skal gå av, kaller andre lands ledere for diktatorer (helt uavhengig av om de faktisk er det) osv. Kun enstemmige vedtak i FNs Sikkerhetsråd kan oppheve dette prinsippet.

2. Medienes plikt til mest mulig objektiv framstilling av saker. Ergo bør det lyse et rødt mistenksomhetens lys hver gang norske/vestlige medier begynner å bruke subjektive begreper som regime eller diktator framfor nøytrale begreper som regjering og president. Og når dette skjer systematisk og samtidig i nesten alle medier kan du være 99% sikker på at det er en kampanje på gang. Da er det en eller annen president i et eller annet land som ikke har villet bøye seg for USA/NATOs diktater. Da ønsker USA/NATO å skifte til en vennligsinnet regjering i disse landene.

Som en kuriositet nevner jeg at BBC i går mente at Syrias president Bashar al-Assad så trøtt og sliten ut. Men Jens Stoltenberg så også trøtt og sliten ut. Så hvorfor sa ikke BBC noe om det?

Forklaringen er åpenbar: BBC ønsket med denne subjektive synsingen å svekke uttalelsen Assad nettopp hadde kommet med, nemlig at han var uskyldig i gassangrepet i Syria og at angrepet var en provokasjon fra USA eller deres “bakkemannskap” i Syria.

Så subtil, ja, nesten umerkelig er faktisk propagandaen i norske/vestlige medier. Du blir utsatt for tusener av slike større eller mindre propagandadrypp hvert år. Og de former sjølsagt hva du “vet” om det og det.

Hvordan skal du unngå denne hjernevaskingen? Vel, du må i alle fall være klar over hvordan den foregår. Og logisk/kritisk sans har de aller fleste. Det gjelder bare å bruke den.

Journalister er forskjellige som alle andre folk. Noen skjønner antageligvis ikke hva de driver med, da de er minst like indoktrinert som vanlige folk. De tror at det er slik journalistikk skal være. Dessuten vet de så inderlig vel hva de skal si og mene for å få lønnsforhøyelser, bli redaktører osv.

Men det er også et faktum at det finnes en viss andel agenter for CIA og andre etterretningsorganer i mediene. Hvor mange? I alle fall nok til å forme medienes narrativer.

Udo Ulfkotte, nylig avdød tysk journalist/redaktør er en av mange som har vitnet om det: I Was educated to lie and betray. Ulfkotte ga ut en bok om sine erfaringer for et par år siden. INGEN norske medier har omtalt den. Ja, fortielsene er muligens den aller viktigste siden av propagandaen vi blir utsatt for, da de er HELT umerkelige.

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.