Dødt løp i Frankrike

9

Presidentvalgkampen i Frankrike viser nærmest dødt løp mellom de fire fremste kandidatene. I meningsmålinga fra Ifop, som ble presentert i franske medier 13. april 2017 gir Marine Le Pen fra Front National 23,5%, bankmannen og tidligere næringsminister Emmanuel Macron 22,5%, venstrepopulisten Jean-Luc Mélenchon og republikanernes François Fillon begge 19%. Fire kandidater innenfor 4,5%.

Det mest overraskende er at Mélenchon er kommet på skuddhold av de andre. I november 2016 lå han på 13-14%.

Det regjerende sosialistpartiet med Benoît Hamon som kandidat fortsetter å gjøre det elendig med bare 8,5%.

Fillon, som i likhet med Le Pen ønsker å forbedre forholdet til Russland, har blitt forsøkt skandalisert i valgkampen. Den franske eliten ønsker seg nyliberalisten Macron som president.

Meningsmålingene tyder på at dersom det blir Macron mot Le Pen i andre valgomgang, vil førstnevnte vinne med god margin (61% mot 39% i målingene). Men hvis det mot formodning skulle bli Mélenchon mot Le Pen, Front Nationals kandidat ha bedre sjanser.

Franske og tyske medier ser et slikt oppsett for andre valgomgang som et «mareritt for Europa».

Noen målinger holder en knapp på venstrepopulisten framfor Le Pen (57% mot 43%).

KampanjeStøtt oss

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


9 KOMMENTARER

 1. Jeg tror,at jeg i løbet af et par år helt har mistet tilliden til alt,hvad der hedder meningsmålinger og POLs!Både BREXIT i England og den amerikanske præsidentkampagne demonstrerede,hvordan «målingerne» ikke er spor mere «uberoende» og «taktisk agendafri»,end MSM eller Gammelmedia er!Så jeg har mest skuldertræk tilovers for dem!
  De fotos,jeg har set fra Marina Le Pens offentlige fremtrædende og fra Macrons dito giver mig samme fornemmelse,som når jeg så fotos fra Hillary Clinton’s fremtrædende og fra Donald Trump’s eller Sanders’ dito!I Marina Le Pens tilfælde ser man mægtige menneskemængder,hvorimod det er betydeligt mere sparsomt i Macrons tilfælde!!Målinger tydede på at Clinton stod til med 90%’s sikkerhed at vinde valget!Og gudskelov alt taget i betragtning viste det sig,at det var misvisende!
  Meningsmålinger er meningsdannende og har stor indflydelse!Gammelmedia er meget effektivt dresserede og den uberoende etik tæt på ikke-eksisterende,så hvorfor skulle det være anderledes med statestikvirksomhederne??
  Jeg håber inderligt,at jeg har ret!!

 2. Mélenchon er kritisk til EU. Men ønsker Mélenchon å melde Frankrike ut av Euro?

  Skal man klare å få til noen endringer i EU tror jeg at Frankrike må gå til det drastiske skritt å melde landet ut av Euro. Bare trusselen om dette (hvis trusselen betraktes som å være troverdig) vil sette i gang en kjedereaksjon av hendelser og motreaksjoner innenfor EU. Så kan Frankrike deretter ha en folkeavstemming om utmeldelse av Euro, og hvis ikke det nytter også en folkeavstemming om utmeldelse av EU. Utmeldelse av EU krever grunnlovsendring i Frankrike, og da trenger man vel en ny fransk revolusjon for å få til en slik utmeldelse (nå har det gått 50 år siden 68-opprøret og da er det vel etter fransk tidsregning på høy tid med et nytt opprør). EU vil nok ikke vike når det gjelder de fire frihetene (endriger av disse krever et enstemmig EU), slik at utmeldelse av EU er eneste farbare vei for de som ønsker fundamentale endringer i EU. Bonne appetit.Bonne Revolution.

 3. Skal man legge oppmøte til de politiske arrangementene til grunn så vinner Le Pen klart, hun samler flere folk enn de andre til sammen, faktisk langt flere enn Trump gjorde, mens Killary måtte betale folk for å møte opp, og selv da ble det kun 1500-2000 som stilte.

 4. Vi bør ikke glemme kandidatene til de små partiene, de som er uinteressante for meningsmålingen selv om de forfekter radikale endringer, som l’Union Populaire Républiquaine de Francois Asselineau som har ut av EU og ut av NATO på program.

 5. I følge en meningsmåling i franske regionalaviser slår Melenchon Le Pen med 60 % mot 40 % i en eventuell annen valgomgang. Macron slår Le Pen med 64 % mot 36 % (samme resultat mot Fillon), Fillon Le Pen med 58 % mot 42%. Melenchon vil også slå Fillon (60/40), men tape mot Macron (58/42).

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.