Sex, dop og tiggerkopp

16

Bakmenn håver inn millioner på prostitusjon, narkotika og organisert vinningskriminalitet i Bergen. NRK har fulgt «tiggermiljøet» i byen i over to år, og har funnet et stort rumensk nettverk som henger tett sammen.

Dette skriver journalistene Kjersti Knudssøn, Synnøve Bakke og Anne Linn Kumano-Ensby NRK.no.

De har gjort et journalistisk arbeid som virker uhyre grundig og profesjonelt og presentert resultatet i Brennpunkt-programmet Lykkelandet.

I artikkelen skriver de om hvordan de arbeidet og hva de fant ut:

I 2015 ble Brennpunkt oppmerksomme på et hus i Bergen, der det bodde svært mange mennesker. Det var kvinnelige tiggere i skjørt, men også en rekke unge kvinner og ikke minst unge menn. De var kledd i dyre klær, og skilte seg sterkt fra tiggerne.

Vi begynte å følge med. Tiggerne så vi igjen i byen på faste steder. De unge mennene kjørte bil, til og fra huset, hele døgnet. De unge jentene så vi lite til.

Samlet bodde 25 personer i huset, fordelt på to leiligheter. På postkassen stod to navn, og den ene personen fant vi igjen på Facebook. Det ble nøkkelen som gjorde det mulig for NRK å kartlegge et miljø der pengene flyter.

Det journalistene fant var et kriminelt nettverk der tigging bare var førstelinja, men der det egentlig handlet om sex, narkotika og svært store penger. Bakmennene kaller seg Kongen, Keiseren og Prinsen. De kjører rundt i dyre biler og flasher gull og store pengebunker på Facebook.

Vi fulgte med på miljøet daglig på Facebook, og fant forbindelsene mellom dem. Vi fulgte dem fysisk på dagtid, kveldstid og i helgene for å se hva de gjorde, og hvordan gjengene hang sammen.

«Mafiaaaa» og «Boss of Bosses» skriver de unge mennene på Facebook. Det er slik de helst omtaler seg selv. De møtes i sentrum. De henger med hverandre, og blir vartet opp av damene med tiggerkoppene.

Brennpunkt-journalistene fant 140 personer med tette forbindelser til hverandre, og blant dem var 30 menn og fire sentrale kvinner i lederposisjoner. Bakmennene selger både kjærester og søstre. Samtidig er det tydelig på Facebook at bakmennene har koner og barn hjemme. De fant at kvinnene med tiggerkopp også fungerer som varslere for dem som driver med prostitusjonen, og at de på kveldstid driver med lommetjuveri og stjeling av kort og pinkoder.

Det nettverket NRK har funnet stammer i hovedsak fra byen Targu Jiu i regionen Gorj og nabofylket Dolj i Romania.

Mye av pengene føres ut av landet via pengetransaksjonsbyrå, altså på siden av banksystemet. Bare fra Bergen er det ført ut 100 millioner kroner de siste fem årene.

På landsbasis er det sendt 700 millioner kroner til Romania i samme periode, ifølge tall fra Valutaregisteret.

I 2012 skrev TV2 at rumenske tiggere sendte over 42 millioner kroner hjem til Romania med Western Union og Forex.

Året etter skrev Nettavisen at første halvår 2013 ble det sendt over 60 millioner kroner fra Norge til Romania. Det viser ferske tall Nettavisen har hentet inn fra valutaregisteret til Toll- og avgiftsdirektoratet.

Kommentar:

Til nå har mye av diskusjonen om tiggingen vært emosjonell og lite faktaorientert, enten man har hatt sympati eller antipati. NRK-Brennpunkt har i stedet gjort et grundig journalistisk arbeid for å finne fram til fakta om et kriminelt nettverk som det er all grunn til å ta alvorlig.

Det viser seg å være vanskelig for sigøynerne som ønsker det å ta opp kampen for sosial og økonomisk utviklilng på et fornuftig grunnlag fordi deres organisasjoner på europeisk nivået er kuppet og brukes til å fremme en helt annen agenda. Dette skriver Tore-Jarl Bielenberg om i denne artikkelen.

KampanjeStøtt oss

16 KOMMENTARER

 1. For engangs skyld meget bra fra NRK. Dette burde jo få konsekvenser for de forskermiljøene som har lagt fram rapporter som sier det stikk motsatte. Ska vi la disse «forskerene» få fortsatt tilgang på fellesskapets middler ? Kan vi stole på resultatene fra andre ting de har «forsket» på ? og til slutt, bør det undesøkes om de har hatt en agenda for å komme fram til det de gjorde.

  • Du har så rett. Forskning er kun et middel til manipulasjon. Leveres ikke de «ønskede» rapporter stanses penge-strømmen. Det gjelder ALL Forskning. HVEM tjener på dette? Vesten oversvømmes av dop, fattige mennesker som MÅ stjele og bedrive kriminalitet. Jeg vil påstå at dette MILJØET er importert igjennom lang tid. Ta en titt i slummen rundt om i verden – det er slike tilstander og et slikt lavt nivå våre politikere bevisst har tillatt over lang tid. Imens sykner egen befolkning hen, pga LØGN og «Forskning» dirigert av Farmasøytisk Industri som stadig trenger flere syke og psyke mennesker for å overleve. Jeg anbefaler Professor Dr. Med. Bruce Lipton om hva som er fullstendig galt med hele medisin-vitenskapen, som vi lenge med nesten religiøs Tro og Tillit til Hvite Frakker har latt oss manipulere til å bli dopet ned med medisiner som faktisk dreper flere mennesker enn de hjelper – for alle skal «reddes» – selv om mange må dø for å donere sine organer – en av årsaken til at uendelig mange mennesker «forsvinner sporløst» verden over. Det pågår så mye forferdelig i «Forskningens Hellige Navn» – og det meste er kun manipulering av den menneskelige psyke til å TRO noe annet enn hva det ER. Skal legge til lenken til Dr. Lipton, som er en av de FÅ medisinere som VÅGER å SI SANNHETEN om den Bransjen som HITTIL har vært HELLIG.

   Når det gjelder FRI FLYT AV MENNESKER, så har Tysk politi nylig avslørt, for første gang – at Foreldre i Romania (og andre steder) sender sine barn Nordover – som igjen underholder tusenvis av mennesker i hjemlandet. Helst så unge at de slipper straff. En barneflokk som oppholdt seg i Tyskland underholdt en hel landsby på 1000 mennesker hvor kun EN hadde et arbeid. Flotte hjem ble bygget av tigger-penger, prostitusjon og tyveri. Og i dette multi-kulturelle miljø skal våre egne barn vokse opp….

  • Her fortelles det at 8 Milliarder brukes på HELSE-Forskning. På Helse-TEKNOLOGI. ALt dreier seg om Teknologi og Materie. Vi mennesker er BIOLOGISKE og ÅNDELIGE VESENER. skal vi overleve den nedgangsperioden som allerede er programmert til å komme, trenger vi å forstå HVA VI ER og HVILKE ENORME RESURSER hver og enkelt av oss egentlig har – når vi slutter å lete etter «Redningen» og «Frelsen» UTENFOR OSS SELV. Har vi klart å bli syke, er det like enkelt å bli frisk. Det er faktisk SANNHETEN ingen vil fortelle deg, for DIN EGEN LIVSENERGI ER GRATIS, OG TILGJENGELIG UAVBRUTT – men vi skal psykes ned – til å TRO vi er små, hjelpeløse og skrekkelig sårbare, så vi er trengende og MÅ ha hjelp av ukjente mennesker, som har sin egenj profitt i fokus, ikke vårt velvære og helse.

   Tirsdag 25. april 2017
   HELSETEKNOLOGI
   Fremtidens helseutfordringer og teknologiens muligheter.
   Norge investerer årlig over åtte milliarder kroner på helseforskning, og det utvikles stadig ny helseteknologi her i landet. Spesielt innenfor medisinsk teknologi har utviklingen vært enorm de siste årene. Men hvilke utfordringer står man overfor ved innføring av ny teknologi i helsetjenesten og hvordan kan disse best løses? På denne konferansen møter du sentrale aktører fra startup-miljø, forskning og etablert næringsliv som alle opererer innenfor fagområdet medisinsk teknologi.

 2. Aktivitetene medfører at det derhjemme bygges luksushus,uten myndighetskontroll.
  Og en intervjuet nork politikvinne kom med de sedvanlige forslag til løsning på problemene.:
  Nordmenn må slutte å kjøpe seks-og dop.I tillegg til at det må arbeides mot fattigdom der svindlerne kommer fra.

  Ikke et ord om den enkleste rekken av tiltak-slutt å la disse vandrende ulykker får opphold her.
  Slutt å betale avlat via EØS til hjemlandet.

  (Også) her -altså-Ut av EØS.Fattigdommen bekjempes ikke ved å la den utbre seg,til stadig større områder.
  Selvpisking er dårlig medisin.

  NRK fortjener ros,for denne reportasjen.En liten tilbakebetaling -for den famøse forsvarstalen fra kort tid siden?

 3. Dette er en del av den prislappen folk må betale fordi vårt politiske flertall i sin store klokskap fant ut at grenseoverskridende kriminalitet best bekjempes med å delta i et åpne grenser eksperiment, kalt Schengenavtalen.

  Spørsmålet må derfor stilles til politikerne, om de trenger flere beviser for hvor dårlig dette eksperimentet har vist seg å være, og om det ikke snart er på tide å trekke Norge ut av denne galskapen?

 4. Jeg venter spent på motforestillingene. De ligger alt ute på nettet. I undersøkelsen fra FAFO: http://www.fafo.no/images/pub/lysark/150617_djuve-friberg-tyldum.pdf, som i en PP-presentasjon hevder:

  «Blir flertallet av tiggerne kontrollert eller utnyttet av bakmenn og menneskehandlere?
  NEI
  • De er her frivillig
  • De vet sånn noenlunde hva som venter dem
  • De betaler for transporttjenester o.l.
  • De har kontroll over egne inntekter»

  Spørsmålet er jo uhyre interessant, og et eksempel på tidligere sosialisters forfall fra grunnleggende (radikale) samfunnstiltak til humanitet, svært naiv i tillegg.

 5. Bra av NRK, men jeg forstår ikke helt problemet … heller ikke her, – for kan vi ikke bare gjøre som de fleste politikere og akademia har gjort til nå, nemlig stikke hodene våre litt lengre ned i sanden, så går nok dette over av seg selv!!

 6. ODD ISUNGSET, NRK; ULF LEIRSTEIN, FRP; EIVIND TRÆDAL, MDG; GURI TYLDUM, FAFO
  Dagsnytt 18, onsdag 19. april 2017. Jeg er ikke synsk, men likevel. Jeg spådde i går etter brennpunktseansen på NRK statskanalen at rasistene kommer til å fryde seg og at alt som er ekkelt vil få vind i seila. Og jeg fikk gruelig rett. Mannen fra banden med det misvisende ordet FREMSKRITT i seg bablet om «dette miljøet» og «disse menneskene». Og NRKs eget smilefjes Fredrik Solvang gjør det han er best på, han smiler. Gud hjelpe oss alle! sier jeg. Og jeg er ateist. Takk til Guri Tyldum som holdt hodet kaldt og hjertet varmt. Og som dessuten har virkeligheten på sin side.
  https://tv.nrk.no/serie/dagsnytt-atten-tv/NNFA56041917/19-04-2017

  HJULET RULLER

  Det er’kke nok å finne opp et hjul.
  Til noe må det også kunne brukes.
  Hjulet ruller, hjulet ruller.

  På himmel’n triller sola, stor og gul.
  På Jorda er det vårfest, se det dukes.
  Hjulet ruller, hjulet ruller.

  Et tusenår på veien, i det grønne.
  Fra India til alle verdens land.
  Hjulet ruller, hjulet ruller.

  Og alt var ikke bare av det skjønne.
  Men gasskamre og vold og bål og brann.
  Hjulet ruller, hjulet ruller.

  Se Mennesket! Si, har det rettigheter.
  Så langt, så lenge, langs vår Melkevei.
  Hjulet ruller, hjulet ruller.

  Hvor mange flere millioner meter
  – før verden blir vår egen: Du & jeg.
  Hjulet ruller, hjulet ruller.

  .

 7. KONSEKVENSER AV MARKEDSLIBERALISME

  Det slutter aldri å forundre meg at så mange lar seg lede til å kritisere ofrene for kapitalismens mangel på etikk og moral, istedet for den politiske ideologi som ligger til grunn for en økonomi uten menneskelig etikk og moral.

  Omsetningen av sex er en konsekvens av markedskrefter som styres av profitt målt i pengeverdi. Det er kapitalismens grunnleggende motiv og funksjon. Når markedet styres i henhold til liberalisert kapitalisme, så skjer omsetningen med fravær av menneskelig etikk og moral.

  Med EU´s hoveddoktrine: «Fri flyt over åpne grenser, uten regulering og begrensning», så er det tilrettelagt for organisert kriminell menneskehandel. Det er alltid de svakeste borgere som blir offer for en slik doktrine. De blir overgitt i kapitalismens markedskrefter´s vold.

  Organisert kriminalitet er ikke noe annet enn kapitalistisk næringsvirksomhet for profitt, som selvsagt vil øke når politikken blir markedsliberal og reguleringer og begrensninger fjernes. Politisk er det sosialismens verdier fundert i menneskelig etikk og moral som er motkraften til fraværet av menneskelig etikk og moral i kapitalismens juridiske vesen.

  Så lenge vi fører en politikk som øker de økonomiske ulikheter i verden, så bygger vi opp under den hensynsløse kapitalismens fravær av etikk og moral. Da vokser markedet for organisert kriminalitets kapitalisme. Kapitalismens gribber elsker et marked uten regulering og begrensning, hvor det finnes mange svake individer som kan utnyttes.

  Løsningen ligger ikke i hverken statlig eller kommunalt tiggerforbud. Løsningen ligger i regulering og begrensning av hva som med samtidens norske politikk flyter fritt over åpne grenser, uten regulering og begrensning. Det er EU-doktrinen som skaper store økonomiske forskjeller i Europa. Via EØS-avtalen flyter disse Europeiske problemer over til Norge. Vi kan ikke få kontroll med dette så lenge vi har EU-lover som bit for bit overskriver norske lover og den norske grunnloven, slik at vi mister selvråderetten til å iverksette effektive tiltak for å motvirke konsekvensene av uregulert og ubegrenset markedsliberalisme.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.