Den islamske staten ba Israel om unnskyldning for angrep på israelske styrker

0
Israel har sørget for medisinsk behandling av IS-soldater

Den tidligere forsvarsministeren i Israel, Moshe Ya’alon sier at Den islamske statens terrorisgrupper på Gloanhøydene har bedt Isarel om unnskyldning for angrep på en israelsk enhet. Det er Times of Israel som skriver dette.

Nettavisa skriver videre:

“There was one case recently where Daesh opened fire and apologized,” Ya’alon said, using the terror group’s Arabic nickname.

This was an apparent reference to a clash that took place near the Syrian border last November, in which IDF troops exchanged fire with members of the Islamic State affiliate. After a brief gun battle, the Israeli military attacked the terrorist group with airstrikes and tank fire, killing four of them.

Israel and much of the Western world considers the Islamic State affiliate in the Syrian Golan Heights, known as the Khalid ibn al-Walid Army, to be a terrorist group. Communication with them is technically illegal under Israeli law, constituting contact with an enemy agent.

Både Syria og Iran har kritisert Israel for å støtte IS. Det er for eksempel kjent at Israel har gitt medisinsk hjelp til IS-terrorister.

Dette har også vært omtalt i Foreign Policy.

Israel is quietly cultivating ties with moderate Syrian rebel groups operating along the country’s U.N.-monitored cease-fire line with Syria, providing medical care and other unidentified supplies to the insurgents while potentially extracting a valuable vein of intelligence on the activities of President Bashar al-Assad’s army as well as extremist opposition forces within Syria.

Ha’aretz kunne allerede i 2014 melde om en FN-rapport som dokumenterte regelmessig kontakt mellom Israels hær og opprørere i Syria.

Mens han var forsvarsminister sa Moshe Ya’alon at Israel hadde gitt støtte til opprørere i Syria. Han sa at de fikk støtte på to betingelser: at de ikke kom for nær grensa til Israel og at de ikke angrep druserne.

Det er åpenbart at Israel har interesse av å svekke og helst splitte Syria, så sett fra Tel Aviv er jihadistene nyttige banditter. En åpen støtte fra Israel ville provosert sunnimuslimer i den arabiske verden, så derfor har Israel ligget lavt. Men det kan ikke lenger herske tvil om at den fordekte israelske støtten til IS og andre terrorgrupper er høyst reell.

Forrige artikkelRussland kritiserer vestlig avvisning av ny gassetterforskning
Neste artikkelVeien mot nord
Pål Steigan
Pål Steigan. f. 1949 har jobbet med journalistikk og medier det meste av sitt liv. I 1967 var han redaktør av Ungsosialisten. I 1968 var han med på å grunnlegge avisa Klassekampen. I 1970 var han med på å grunnlegge forlaget Oktober, der han også en periode var styreleder. Steigan var initiativtaker til og første redaktør av tidsskriftet Røde Fane (nå Gnist). Fra 1985 til 1999 var han leksikonredaktør i Cappelens forlag og utga blant annet Europas første leksikon på CD-rom og internettutgaven av CAPLEX i 1997. Han opprettet bloggen steigan.no og ga den seinere til selskapet Mot Dag AS som gjorde den til nettavis. Steigan var formann i AKP(m-l) 1975–84. Steigan har skrevet flere bøker, blant annet sjølbiografien En folkefiende (2013).