Advarsel: – Det kan bli nye provokasjoner i Syria

13

Når jihadistene i Syria har sett hvor lett de kan få USA å angripe Syria i strid med folkeretten når påskuddet er angivellige «gassangrep» fra den syriske hærens side, er det stor fare for at det vil skje igjen. al-Qaida, IS og liknende grupper har vist at de ikke har noen som helst skrupler med å drepe sivile for å oppnå sine mål. De bruker også PR-avdelinga White Helmets til å regissere situasjoner som skal fungere best mulig for et uinformert og godtroende vestlig publikum.

Russland skal ha fanget opp etterretningsinformasjon som tyder på at nye provokasjoner er under oppseiling. Dette sa president Vladimir Putin på en pressekonferanse i Moskva 11. april 2017 som han holdt sammen med Italias president Sergio Mattarella.

Det russiske byrået Tass gjengir Putin slik:

«We have information from different sources that these provocations – I cannot call them otherwise – are being prepared in other regions of Syria, including in the southern suburbs of Damascus where there are plans to throw some substance and accuse the official Syrian authorities,»

Putin sammenliknet episoden med det såkalte gassangrepet i Idlib med forspillet til krigen mot Irak i 2003, da USA fabrikerte falske bevis om «Saddams masseødeleggelsesvåpen».  Dette utløste en krig som ødela Irak og skapte grunnlaget for den IS og den terrorismen vi ser i dag, sa Putin.

Han sa også at Russland vil henvende seg til FNs organer i Haag og be om uavhenig og grundig undersøkelse av gassepisoden i Idlib.

På G7-møtet i Italy mislyktes USA og Storbritannia i å få EU-lederne med på ytterligere sanksjoner mot Russland, skriver The Telegraph. EU-lederne støttet i stedet et forlag om undersøkelser av Idlib-episoden.

Dette forteller om en splittelse mellom EU og USA, men også om en merkelig form for internasjonal orden fra EUs side. Først støttet de USAs angivelige (og ulovlige) straffeaksjon mot Syria, og så vil de undersøke. Altså først straff og så undersøke.

Det er all grunn til å ta advarslene alvorlig. Det er stor fare for nye provokasjoner, for de kreftene som ønsker krig, ser at det er måten som fungerer best for å få vestlig opinion med seg på. Når krigen først er i gang, spiller det liten rolle om undersøkelser etterpå viser at påskuddet var en provokasjon og en løgn, slik vi har sett i Kuwait, i Irak, i Libya og i Syria.

KampanjeStøtt oss

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


13 KOMMENTARER

 1. Straff først og undersøke etterpå er merkelig men kanskje ikke så uventet. Det demrer vel litt for flere, men ikke et pip i hjemlig presse om at årsaken til og hvem som sto bak gassangrepet må klargjøres.

 2. Og så er det vel et spørsmål om hvem som egentlig står bak gassangrepene. Både Saudi-Arabia, USA , Kuwait og Israel har gode forbindelser til folk med giftgass og sprenglegemer. Og økonomi til å dekke utgiftene…

 3. Det er en psykologisk forskjell i forhold til opinionen her. Mens Obama nærmest var helgenkåret i Vesten og kunne gjøre hva han ville er Trump i den motsatte situasjon som demonisert gjennom lange tider noe som gjør det lettere for snu seg mot ham.

 4. Ivanka Trump (og Jared Kushner) m flere påvirket Donald Trump til å angripe Syria, opplyste Det hvite hus’ talsmann Sean Spicer på en pressebrifing tirsdag. http://www.framtidinord.no/ntb/utenriks/2017/04/11/Ivanka-Trump-p%C3%A5virket-faren-til-%C3%A5-angripe-Syria-14587605.ece

  For øvrig roser Trump Kina, og sier at forholdet mellom Kina og USA er intet mindre enn fremragende. Nå er det Kina Trump skal kose med, og Russland har igjen blitt den store stygge ulven.

 5. slik vi har sett i Kuwait, i Irak, i Libya og i Syria.

  And now there’s a report that the Finnish forensic pathologists who investigated the incident on behalf of the European Union, say there was no evidence of a massacre. In an article to be published in Forensic Science International at the end of February, the Finnish team writes that none of the bodies were mutilated, there was no evidence of torture, and only one was shot at close range. The pathologists say Walker was quick to come to the conclusion that there was a massacre, even though the evidence was weak. And they point out that there is no evidence that the deceased were from Racak. The KLA terrorists, the Serbs charge, faked the massacre by laying out their fallen comrades in the trench they, themselves, prepared, and the United States used the staged massacre as a pretext for the bombing.

  https://www.youtube.com/watch?v=Z-muEj_E0PY

 6. En oppfordring: Studer bildene fra gassangrepet i Idlib. Såvidt jeg har forstått det, så skjedde bombeangrepet mellom kl. 1130 – 1230. Legg så merke til skyggene som det såkalte redningsmannskapet kaster. Hvordan er det mulig å kaste så lange skygger midt på dagen?

 7. Fra avd. for krigsplaner, nær fremtid, får vi i dag også inn en melding om at USA nå i usminkede ordelag truer Nord-Korea med juling på kort varsel og trapper opp sitt militære nærvær i regionen. Vi skulle gjerne vært flue på veggen da Trump og Xi snakket sammen forleden, for hvis dette er noe som kommer som en direkte følge av noen slags uoffisiell avklaringsrunde Trump og Xi i mellom ang. Nord-Korea, må Xi ha uttrykt seg utydelig. Han kan umulig ha ment at det er greit at amerikanerne skal leke så hinsides høy og mørk at de faktisk sikter seg inn på Nord-Korea som neste brohode – mot Kina.

  Hvis vi nå for tankens skyld et øyeblikk antar at vi allikevel faktisk er der, at det kommer noen koordinerte greier i og mot Nord-Korea fra en amerikanskledet koallisjon, enten Kina snur ryggen til, deltar på amerikansk side eller protesterer og tar egne foranstaltninger, vil verden få se – eller bli systematisk snytt for synet av – en befolkning som opplever å bli kvernet til pølse mellom eksterne angriperes og eget regimes jevnbyrdige totalforakt for disse menneskenes liv og eksistens. En mer sjanseløs gjeng uten lojale venner i denne verden skal man dessverre lete lenge etter. Det blir stygt.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.