«Uten frykten tror jeg ikke vi ville ha klart å få det til».

0
Den 4. april 1949 dannet 12 nasjoner fra vest-Europa og nord-Amerika NATO. Her fra toppmøtet i 1957.

Av Lars Birkelund

Det er fælt at man etter hvert har fått mer tillit til russiske politikere enn norske. Men slik har det blitt. For man skal vel ikke stole på norske politikere bare fordi de er norske? De bør vel også være troverdige?

Jeg bruker en del spissformuleringer, som denne. I blant angrer jeg, litt. I alle fall til å begynne med. For ofte gir tida meg ofte rett, slik at jeg angrer på at jeg ikke brukte enda sterkere ord.
Jeg har for eksempel sagt at norsk utenrikspolitikk ble «outsourca» til USA når Norge gikk inn i Nato og at norske politikere er hjernevasket av USA/NATO-propaganda.

Den 4. april 1949 dannet 12 nasjoner fra vest-Europa og nord-Amerika NATO. Her fra toppmøtet i 1957.

I dag 30. mars 2017 har Oddbjørn Magne Melle, professor emeritus i historie, en svært interessant artikkel i Klassekampen som viser at den legendariske stortingsmannen Carl J Hambro i 1950 sa at Nato-medlemskapet ville føre til at Norge ville «få en ledelse av vår utenrikspolitikk som ligger utenfor landet». Han sa også at Norge burde ha en «mistenksom aktpågivenhet også overfor våre allierte».

Det samme med AP-representanten Olav Oksvik som kom med to treffende profetier: at medlemskap i Nato ville føre til partisplittelse og at Norge vil bli dratt inn i USAs kriger. «Flest meningsfeller hadde Hambro i AP, med Olav Hoksvik som hovedtalsmann for denne fraksjonen».
Det at Norge ble med i Nato var en følge av brutal maktbruk fra partiets sekretær Håkon Lie og andre som ble forelsket i USA under krigen. Denne maktbruken er nærmere beskrevet i artikkelen. Og det er ganske ironisk at «tranmælittene» (Martin Tranmæl og hans disipler, inkl Lie og Gerhardsen), som aksepterte Moskvas diktater i 1920, snudde tvert om i 1949 og i steden underkastet seg kapitalistiske USA. Oksvik var mot begge.

Fordi Sovjet-arkiver ble avgradert på 90-tallet har det lenge vært kjent at Sovjetunionen aldri hadde til hensikt å «ta» Norge. Skjønt det ble forsåvidt klart allerede i 1945, da Sovjet trakk seg ut av Finnmark etter å ha frigjort landsdelen fra Hitlers okkupasjon. Hadde de hatt noe ønske om å ta Norge hadde de sjølsagt blitt her når de først var her og mens de var på sitt aller mektigste som militærmakt.

Men det er nytt for meg at vestlige etteretningsorganisasjoner var klar over dette allerede under den kalde krigen. Og det mest sjokkerende er, i alle fall for de som er politisk naive, at norske/vestlige politikere FORTSATTE å spre denne løgnen til tross for at de visste det. Ja, det pågår forsåvidt den dag i dag.

Hvorfor? Jo, simpelten for å bruke frykten for at Sovjet/Russland ville angripe oss som et våpen, som begrunnelse for evig opprustning og for å forsterke USAs verdenshegemoni (USA har baser i over 100 land). Til og med Håkon Lie innrømmet det i en av sine bøker: «Uten frykten tror jeg ikke vi ville ha klart å få det til».

Ja, de er fælt at man etter hvert har fått mer tillit til russiske politikere enn norske. Men tida viser gang på gang at Russlands «propaganda» er mer sannferdig enn USA/Nato/Norges. Det har blitt særlig tydelig også ifb med krigen i Syria. Men også ifb med krigen i Ukraina, hvor til og med den tyske utenriksministeren Frank-Walter Steinmeier sa at han ikke stolte på etteretningen fra Natos militære ledelse (den egentlige ledelsen i Nato, mens nordmenn tror at det er sekretæren Jens som bestemmer).

Artikkelen i KK forsterker noe som har vokst til visshet for meg de siste 10-15 åra: vi har blitt utsatt for et massivt bedrag gjennom generasjoner, antirussisk/sovjetisk indoktrinering/hjernevask for å skremme oss til underkastelse under USA/NATO. Og mest hjernevasket av alle er tragisk nok de som styrer Norge, da de stadig blir foret med hemmelig, men løgnaktig informasjon fra USA/Nato. For stortingsrepresentantene har også lurt seg sjøl til å tro at informasjon som er hemmelig er av høyere kvalitet enn den som er åpen og offentlig.

Artikkelen finnes ikke på nettet. Så jeg sier bare løp og kjøp.

Forrige artikkelal-Qaida med ny taktisk endring av merkevaren
Neste artikkelRegjeringen: – Norge anerkjenner Syria som en suveren stat