Nye trusler mot Europa fra sultan Erdoğan

0

For tredje gang på svært kort tid har den tyrkiske presidenten Recep Tayyip Erdoğan
kommet med svært truende uttalelser mot Europa og Europas folk. Denne gange skjedde det i en tale til lokale journalister i Ankara, skriver Hurriyet Daily News.

I am calling out to Europeans who are shaking their fingers at us: Turkey is not a country to be hustled around; it is not a country whose honor is to be played with, whose ministers are to be kicked out and whose citizens are to be jostled on the streets,” Erdoğan said at an event for local journalists in Ankara on March 22.
“If you keep up with this attitude, tomorrow no European or Western people will be able to walk in the streets with peace and safety in any place in the world

Uten at det var noen sammenheng, var terroraksjonen på gata ved parlamentet i London et makabert apropos til den tyrkiske presidentens uttalelser. Han er altså president i et land med en befolkning på størrelse med Tysklands. Landet er et av Norges NATO-allierte, et land vi etter NATO-paktens artikkel fem kan bli nødt til å gå i krigen for, og presidenten finner det for godt å komme med utilslørte dødstrusler mot folkene i Europa.

Og for at det ikke skulle være noen tvil om at han mener alvor, tilføyde Erdoğan:

«If you open this dangerous path, you will suffer the greatest damage.»

Presidenten avviste all kritikk av overgrep mot pressefriheten og mot journalister i Tyrkia. Han sa at Tyrkia nå har 149 fengslede journalister, men

144 of them are detained over terror charges and four are for ordinary crimes.”
“They’re all thieves, child abusers and terrorists.”

Tyrkias utenriksminister Mevlüt Çavuşoğlu truet nylig Europa med religionskrig, ifølge euronews:

Where are you dragging Europe to? You are collapsing Europe, you are dragging Europe to a cliff. Soon there will be religious wars in Europe.

Çavuşoğlu sa at «det ikke er noen forskjell på tenkemåtene til Wilders og sosialdemokratene i Nederland. De er alle like». Både Tyrkias utenriksminister og president har kalt Nederland «fascismens hovedstad». Ankara truer også med å skrote flyktningavtalen med EU og å «sende 15.000 flyktninger i måneden til EU».

Dette viser mer enn tydelig at Turkya bruker flyktningene som våpen, «weapon of mass migration», mot Europa.

I en video publisert av The Independent sammenligner Erdoğan dagens Europa med hvordan Europa var før andre verdenskrig.

– Dagens Europa er det rasistiske, fascistiske og tyranniske Europa fra før andre verdenskrig, sier Erdoğan.

Og tyrkiske toppolitikere henvender seg ikke bare til hjemmemarkedet, men til en tyrkisk diaspora i Europa på omkring fire millioner mennesker, hvorav om lag 1,5 millioner har stemmerett i Tyskland. En slik krigersk retorikk er naturligvis egnet til alt annet enn å skape integrasjon og godt samarbeidsklima. Europeiske poilitikere og innbyggere vil gjøre lurt i å anta at den tyrkiske ledelsen, og ikke minst sultan Erdoğan, mener nøyaktig det de sier.

 

 

 

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.