Nye trusler mot Europa fra sultan Erdoğan

14

For tredje gang på svært kort tid har den tyrkiske presidenten Recep Tayyip Erdoğan
kommet med svært truende uttalelser mot Europa og Europas folk. Denne gange skjedde det i en tale til lokale journalister i Ankara, skriver Hurriyet Daily News.

I am calling out to Europeans who are shaking their fingers at us: Turkey is not a country to be hustled around; it is not a country whose honor is to be played with, whose ministers are to be kicked out and whose citizens are to be jostled on the streets,” Erdoğan said at an event for local journalists in Ankara on March 22.
“If you keep up with this attitude, tomorrow no European or Western people will be able to walk in the streets with peace and safety in any place in the world

Uten at det var noen sammenheng, var terroraksjonen på gata ved parlamentet i London et makabert apropos til den tyrkiske presidentens uttalelser. Han er altså president i et land med en befolkning på størrelse med Tysklands. Landet er et av Norges NATO-allierte, et land vi etter NATO-paktens artikkel fem kan bli nødt til å gå i krigen for, og presidenten finner det for godt å komme med utilslørte dødstrusler mot folkene i Europa.

Og for at det ikke skulle være noen tvil om at han mener alvor, tilføyde Erdoğan:

«If you open this dangerous path, you will suffer the greatest damage.»

Presidenten avviste all kritikk av overgrep mot pressefriheten og mot journalister i Tyrkia. Han sa at Tyrkia nå har 149 fengslede journalister, men

144 of them are detained over terror charges and four are for ordinary crimes.”
“They’re all thieves, child abusers and terrorists.”

Tyrkias utenriksminister Mevlüt Çavuşoğlu truet nylig Europa med religionskrig, ifølge euronews:

Where are you dragging Europe to? You are collapsing Europe, you are dragging Europe to a cliff. Soon there will be religious wars in Europe.

Çavuşoğlu sa at «det ikke er noen forskjell på tenkemåtene til Wilders og sosialdemokratene i Nederland. De er alle like». Både Tyrkias utenriksminister og president har kalt Nederland «fascismens hovedstad». Ankara truer også med å skrote flyktningavtalen med EU og å «sende 15.000 flyktninger i måneden til EU».

Dette viser mer enn tydelig at Turkya bruker flyktningene som våpen, «weapon of mass migration», mot Europa.

I en video publisert av The Independent sammenligner Erdoğan dagens Europa med hvordan Europa var før andre verdenskrig.

– Dagens Europa er det rasistiske, fascistiske og tyranniske Europa fra før andre verdenskrig, sier Erdoğan.

Og tyrkiske toppolitikere henvender seg ikke bare til hjemmemarkedet, men til en tyrkisk diaspora i Europa på omkring fire millioner mennesker, hvorav om lag 1,5 millioner har stemmerett i Tyskland. En slik krigersk retorikk er naturligvis egnet til alt annet enn å skape integrasjon og godt samarbeidsklima. Europeiske poilitikere og innbyggere vil gjøre lurt i å anta at den tyrkiske ledelsen, og ikke minst sultan Erdoğan, mener nøyaktig det de sier.

 

 

 

KampanjeStøtt oss

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


14 KOMMENTARER

 1. Tyrkisk økonomi er i betydelig grad innrettet mot europeiske turister. Å true den jevne europeer på livet slår direkte tilbake på turistindustrien og landets økonomi.

  Det store spørsmålet blir derfor om det tyrkiske folk vil gi en mann som aktivt bidrar til å svekke landets økonomi utvidede fullmakter og mulighet til å regjere landet utover de begrensninger som nå foreligger.

  Fantasier om et Stortyrkia under en mektig Sultan, kan åpenbart mobilisere en del velgere, men samtidig er det grunn til å tro at den jevne tyrker betakker seg for en person som allerede er godt igang med å krympe Tyrkia.

  Dersom Erdogan mot formodning vinner valget og kan styre Tyrkia som diktator går vi inn i en periode med stor usikkerhet og uforutsigbare utspill fra Ankara. I verste fall omgjør Erdogan den tyrkiske stat til en terrororganisasjon som får IS & Co til å fremstå som harmløse.

 2. «Dersom Erdogan mot formodning vinner valget…»
  I så fall er det minst to lause kanonar på dekk i Nato-skuta. Krigerske er dei begge.

 3. Aktuellt : Børge Brende , den røde kluten og Tyrkias raseri mot Norge.

  Disse to artiklene vitner om at Brende er i trøbbel .Hvorvidt dette tyrkiske raseriet mot landet vårt, utgjør en risiko for riket, er opp til andre å vurdere. Det ligger et ultimatum her .
  Håper noen kan kommentere dette.

  1. ABC Nyheter:

  Tyrkia slår tilbake mot Norge:

  – Hvis det hadde skjedd et kupp i Norge, ville de gjort det samme?
  «Tyrkia kaller Norges ambassadør inn på teppet etter at fem avhoppere har fått asyl i Norge
  Terrorister
  Kurtulmus slår også fast at de fem tilhører FETÖ, en organisasjon tilknyttet Fethullah Gülen og som Tyrkias myndigheter mener står bak kuppforsøket.

  – En umiddelbar utvisning av disse FETÖ-bandittene som har søkt asyl i europeiske land, er nødvendig for å beholde et vennskaplig forhold mellom Tyrkia og disse landene, sa visestatsministeren.

  2. Nettavisen : 22 mars .
  Tyrkia kalte onsdag Norges ambassadør inn på teppet etter at fire tyrkiske offiserer og en militærattaché har fått asyl i Norge etter kuppforsøket i fjor.
  – Det er ikke mulig å akseptere dette. Dette er feil, sier visestatsminister Numan Kurtulmus til nyhetsbyrået Anadolu agency, ifølge ABC Nyheter.

  Kurtulmus påpeker at de fem tilhører FETÖ, en organisasjon som tyrkiske myndigheter mener sto bak kuppforsøket i landet i fjor sommer.»

  http://www.nettavisen.no/nyheter/innenriks/tyrkia-kaller-norges-ambassadr-inn-pa-teppet-etter-at-fem-avhoppere-har-fatt-asyl-i-norge/3423325225.html

 4. Erdoğan innskrenker pressefriheten, men dette gjøres også i vesten, men på en mer sofistikert måte.
  Erdoğan fengsler journalister, men dette gjøres også i vesten, tenk bare på Julian Assange og hva han har opplevd.

  De fleste vestlige journalister springer elitens ærend, og samme gjør mange tyrkiske journalister, gjetter på at det er disse journalistene Erdoğan har fengslet. Vi burde kanskje gjøre som Erdoğan, fengsle journalistene fra VG, Dagbladet og Aftenposten. Journalistene fra «venstresidens avis» kunne vi satt i gapestokk. 😉

  • De kjempet altså for «det gode» under verdenskrigene, men har nå skiftet side og samarbeider med «det onde» med andre ord. Vi europeere hadde vel strengt tatt ikke spesielt mange fiender i muslimlandene på den tiden heller? Korstogene var vel over for en stund siden så begge sider i WWII hadde hundretusenvis av muslimer som kjempet for seg.
   Sannheten er at Tyrkia har brune hender, ja til og med brunsvarte hender etter all oljen som russerne beviste at de har stjålet fra Irak og Syria. Det var bare å følge kolonnene med biler og det møkkete, bedretne sporet av olje som førte fra Irak og Syria og inn i Erdogans Tyrkia og deretter ned på de tyrkiske kaiene. Derfra var det bare å følge den råtne stanken av råolje over sjøen og inn i havnene til for eksempel Israel hvor store deler av denne oljen endte opp. Nå vet jeg ikke hvor utbredt nazismen er i Israel, men noe sier meg at det ikke er nazistene som du insinuerer som er de beste vennene til Erdogan, men en helt annen fugleart.

 5. Er det riktig at Tyrkias «flyktninge-trussel» mot Europa er i ferd med å svekkes etter hvert som man trolig ser slutten på konflikten og derved også færre flyktninger?
  Er Edogans trumfkort i ferd med å visne?

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.