Nye trusler mot Europa fra sultan Erdoğan

0

For tredje gang på svært kort tid har den tyrkiske presidenten Recep Tayyip Erdoğan
kommet med svært truende uttalelser mot Europa og Europas folk. Denne gange skjedde det i en tale til lokale journalister i Ankara, skriver Hurriyet Daily News.

I am calling out to Europeans who are shaking their fingers at us: Turkey is not a country to be hustled around; it is not a country whose honor is to be played with, whose ministers are to be kicked out and whose citizens are to be jostled on the streets,” Erdoğan said at an event for local journalists in Ankara on March 22.
“If you keep up with this attitude, tomorrow no European or Western people will be able to walk in the streets with peace and safety in any place in the world

Uten at det var noen sammenheng, var terroraksjonen på gata ved parlamentet i London et makabert apropos til den tyrkiske presidentens uttalelser. Han er altså president i et land med en befolkning på størrelse med Tysklands. Landet er et av Norges NATO-allierte, et land vi etter NATO-paktens artikkel fem kan bli nødt til å gå i krigen for, og presidenten finner det for godt å komme med utilslørte dødstrusler mot folkene i Europa.

Og for at det ikke skulle være noen tvil om at han mener alvor, tilføyde Erdoğan:

«If you open this dangerous path, you will suffer the greatest damage.»

Presidenten avviste all kritikk av overgrep mot pressefriheten og mot journalister i Tyrkia. Han sa at Tyrkia nå har 149 fengslede journalister, men

144 of them are detained over terror charges and four are for ordinary crimes.”
“They’re all thieves, child abusers and terrorists.”

Tyrkias utenriksminister Mevlüt Çavuşoğlu truet nylig Europa med religionskrig, ifølge euronews:

Where are you dragging Europe to? You are collapsing Europe, you are dragging Europe to a cliff. Soon there will be religious wars in Europe.

Çavuşoğlu sa at «det ikke er noen forskjell på tenkemåtene til Wilders og sosialdemokratene i Nederland. De er alle like». Både Tyrkias utenriksminister og president har kalt Nederland «fascismens hovedstad». Ankara truer også med å skrote flyktningavtalen med EU og å «sende 15.000 flyktninger i måneden til EU».

Dette viser mer enn tydelig at Turkya bruker flyktningene som våpen, «weapon of mass migration», mot Europa.

I en video publisert av The Independent sammenligner Erdoğan dagens Europa med hvordan Europa var før andre verdenskrig.

– Dagens Europa er det rasistiske, fascistiske og tyranniske Europa fra før andre verdenskrig, sier Erdoğan.

Og tyrkiske toppolitikere henvender seg ikke bare til hjemmemarkedet, men til en tyrkisk diaspora i Europa på omkring fire millioner mennesker, hvorav om lag 1,5 millioner har stemmerett i Tyskland. En slik krigersk retorikk er naturligvis egnet til alt annet enn å skape integrasjon og godt samarbeidsklima. Europeiske poilitikere og innbyggere vil gjøre lurt i å anta at den tyrkiske ledelsen, og ikke minst sultan Erdoğan, mener nøyaktig det de sier.

 

 

 

Forrige artikkelÅ smusse til jordas overflate
Neste artikkelIS/Da’esh tar ansvaret for terrorangrepet i London
Pål Steigan
Pål Steigan. f. 1949 har jobbet med journalistikk og medier det meste av sitt liv. I 1967 var han redaktør av Ungsosialisten. I 1968 var han med på å grunnlegge avisa Klassekampen. I 1970 var han med på å grunnlegge forlaget Oktober, der han også en periode var styreleder. Steigan var initiativtaker til og første redaktør av tidsskriftet Røde Fane (nå Gnist). Fra 1985 til 1999 var han leksikonredaktør i Cappelens forlag og utga blant annet Europas første leksikon på CD-rom og internettutgaven av CAPLEX i 1997. Han opprettet bloggen steigan.no og ga den seinere til selskapet Mot Dag AS som gjorde den til nettavis. Steigan var formann i AKP(m-l) 1975–84. Steigan har skrevet flere bøker, blant annet sjølbiografien En folkefiende (2013).