Klassekampen: Martin Schulz «flytter sentrum til venstre»

0

I en større artikkel 4. mars 2017 om det tyske valget skriver avisa Klassekampen» om SPDs kandidat Martin Schulz at han «Flytter sentrum til venstre». Og avisa spør:

Kan den tidligere EU- presidenten være mannen som redder Europas sosialdemokrati?

Det har sannelig gått inflasjon i begrepene når høyresosialdemokraten og nyliberalisten Martin Schulz presenteres som en «venstre»-kandidat. Martin Schulz har mer enn noen annen politiker representert EUs linje i alle store politiske spørsmål.

Martin Schulz har vært helt på linje med Troikaens tyning av grekerne. Det er ingenting venstre med den nedskjæringspolitikken som Schulz har stått for i Hellas.

Schulz har støttet de såkalte «reformene» i Hellas, som har ødelagt framtida for millioner av grekere. Han var riktignok ikke den mest ytterliggående av nedskjæringspolitikerne, men det er også det eneste.

Schulz har personifisert EU så lenge at han blir kalt «Mr. Europe», skriver Financial Times. Schulz er føderalist, en fast forsvarer av den stadig tettere integrasjonen i EU og av euroen.

Det var Schulz som sikret Jean-Claude Junckers kandidatur som EU-president. På den måten har han videreført den tyske storkoalisjonen til EU-nivå.

Martin Schulz var en av de fem EU-presidentene som la fram planen om å avskaffe de nasjonale parlamentenes makt i EU innen 2025.

ABC-Nyheter oppsummerer konklusjonen i rapporten slik:

I dag er det EU-landenes parlamenter som vedtar sine statsbudsjetter. Innen 2025 skal overnasjonale EU-organer gjøre det. De nasjonale parlamentene skal få lov å bli «involvert» i prosessen.

Planen består av tre ledd:

  • Innføring av en bankunion, som i realiteten gjør Den europeiske sentralbanken overordnet de nasjonale statsbankene. Det første skrittet blir tatt 1. januar 2016.
  • Opprettelsen av et reelt europeisk finansmarked. Man skal fjerne det som er igjen av nasjonale særhindringer for den frie flyten av kapital.
  • Opprettelsen av en fiskalunion. Dette betyr at de nasjonale budsjettene ikke lenger vil bli vedtatt av de nasjonale parlamentene, men av EU, mens de nasjonale parlamentene vil bli tatt med på råd. Dette skal fullføres i 2025.

Dette er der virkelighetens Martin Schulz står, som en av prosjektlederne for å skape en europeisk føderal superstat og den endelige avskaffelsen av det nasjonale demokratiet i Europa. Det er ikke Schulz som har beveget seg mot venstre, det er Klassekampen som har tappet begrepet venstre for alt fornuftig meningsinnhold når avisa velger å bruke det på EU-parlamentets president.

 

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.