Kina og Russland dropper dollar i samhandel

8

Kina og Russland tok enda et langt skritt vekk fra dollaren som internasjonal handelsvaluta da Industrial and Commercial Bank of China (ICBC) 23. mars 2017 åpnet en bank i Moskva for handel med yuan renminbi.

Russland gjorde alt i 2015 yuan til reservevaluta for sin utenrikshandel, men åpningen av en såkalt clearing bank i Moskva viser at fra nå av vil de to landene satse på å handle seg i mellom i sine egne valutaer.

ICBC er verdens største selskap uansett bransje, ifølge Forbes 2000. Blant topp ti finner vi i alt fire kinesiske banker. Det er sannsynlig at de vil følge samme linje, så når noen av verdens største selskaper i stigende grad dumper dollaren, vil det få store virkninger i løpet av kort tid.

Både Kina og Russland kvitter seg med dollarobligasjoner og investerer i gull. Kina er verdens største gullprodusent foran Australia og Russland.

Overgangen fra dollar til lokal valuta og gull vil bli en betydelig utfordring for USAs dominans i verdens økonomiske system.

Noen vestlige politikere har truet med å utelukke Russland fra interbanksystemet SWIFT. Russland svar på dette er å utvikle sitt eget system, og det er nå klart ifølge RT.

Allerede i 2015 hadde Kina sitt alternativ til SWIFT klart i form av Cross-Border Interbank Payments System (CIPS).  

CIPS samhandler sømløst med SWIFT, så dette tiltaket er ingen krigserklæring mot interbanksystemet. Men i likhet med det russiske systemet er det en forsikring mot å bli utsatt for bankblokade.

KampanjeStøtt oss

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


8 KOMMENTARER

 1. Nå vet jeg alt for lite om økonomi til att jeg vet hva konsekvensene for oss eller meg personlig ville bli hvis dollaren kollapser, men jeg må si jeg liker hva både Kina og Russland gjør. I mine øyne så sprer USA kun ondskap og lidelse rundt om på vår klode, så jeg synes det er godt noen er tøffe nok til å stå i mot hegemoniet til amerikanerne.

  • Jeg skal fortelle deg hva dette innebærer: Det innebærer en større trussel mot det anglo-sionistiske imperiet enn om de var blitt angrepet med atomvåpen. Dette er i sannhet gode nyheter! Verden har tatt et stort skritt i retning av frihet og fred! Dette er et inntrykk som har befestet seg hos meg i disse årene jeg har bodd i Kina: Kina (og Russland) arbeider målbevisst for å knekke det anglo-sionistiske imperiet. De arbeider effektivt og i første rekke gjennom utvikling av økonomi og infrastruktur. USA kriger på sin side mot og boycotter hele verden. Snart vil det vise seg hvem som står for fred og frihet og hvem som står for krig og tyranni. Jeg synes den kinesiske og den russiske regjering nå bør få folkets fredspris!

    • Men når de så tar over, da får vi et tusenårsrike med fred, frihet og en ufattelig velstand, også for Norge, om vi bare greier å kaste NATO på sjøen og alliere oss med Russland, Kina og Iran.

 2. Jeg tror ikke jeg har sagt død over USA idag, så jeg sier det nå:

  DEATH TO AMERICA! DEATH TO ISRAEL!

  Hvis jeg ikke sier dette daglig, føler jeg meg ikke vel.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.