Google, Facebook og internasjonale medier ruster seg til kamp før det franske presidentvalget

Google News Lab lanserte 6. februar 2017 at de har etablert et journalistisk initiativ som kalles CrossCheck. Facebook vil også delta i prosjektet og har utviklet egne verktøy som skal veilede publikum i den franske presidentvalgkampen. Googles verktøy er utviklet av noe som kalles FirstDraftNews, som er et partnernettverk der nesten alt som kan krype og gå av main stream media er med.

Det er interessant å se at Amnesty International inngår i dette sammen med New York Times, CNN og Qatars Al Jazeera. Fra Norge er det foreløpig bare Dagbladet som er nevnt. Men noe må de vel gjøre før de legger opp som avis.

FirstDraft skriver på sine nettsider:

Developed from ideas initially shared at a First Draft Partner Network meeting in September 2016, CrossCheck has been designed in consultation with local and national newsrooms in France. Seventeen newsrooms have already joined the project and early partners include AFP (Agence France-Presse), BuzzFeed News, France Médias Monde (via les Observateurs de France 24), France Télévisions, Global Voices, Libération, La Provence, Les Echos, La Voix du Nord, Le Monde, Nice-Matin, Ouest-France, Rue89 Bordeaux, Rue89Lyon, Rue89 Strasbourg, Storyful and StreetPress.  Each participating newsroom will contribute their own experience, resources and regional knowledge to speed and strengthen the verification process, and to ensure that accurate reports reach citizens across the country and beyond. CrossCheck partners, including a number of international news organizations, will ultimately make use of these reports in their own articles, programs and social media output.

Dette er det første valget der det skapes en internasjonal allianse for psykologisk krigføring der Silicon Valley og mediegigantene koordinerer sin kamp «for sannheten», eller massiv villedning av opinionen, som man også kan kalle det.

De vil bruke følgende verktøyer i mediekrigen:

 • CrowdTangle, a tool that will help early discovery and monitoring of social content that is relevant to the election
 • Spike, NewsWhip’s technology for spotting and predicting breakout stories, social posts and viral events.
 • Google Trends to surface searches about candidates and campaign claims in real time from all over the country
 • Hearken‘s Engagement Management System to gather and respond to questions submitted by the public
 • Meedan’s Check, a collaborative verification platform
 • SAM’s social media CMS, workflow tools and upcoming Social Newswire
 • Le Monde’s Le Décodex, a growing database of more than 600 news sites that have been identified and tagged as “satire,” “real,” “fake,” etc.

Hvis man har vært i tvil om det før, så er det etter dette ingen grunn til å tvile på at globalistene frykter utfallet av det franske presidentvalget, og er villig til å gjøre det meste for å få det valgresultatet som passer dem. Firstdraft og Google inviterer journalister over hele verden til å melde seg til tjeneste, så det varer vel ikke lenge før vi ser dem i Norge også.

 

  16 kommentarer til “Google, Facebook og internasjonale medier ruster seg til kamp før det franske presidentvalget

 1. SG
  7. mars 2017 klokka 17:16

  Nå kan altså alle melde seg til tjeneste i kampen mot folket. Sikkert mange som føler seg smigret til det.

 2. 7. mars 2017 klokka 18:24

  Nå må vi som følger sosiale medier være oppmerksom på at vi kan bli manipulert !!! Vi må varsle hverandre hvis vi oppdager triksing. Globallistene har panikk nå!

  • Tore Alfhild
   7. mars 2017 klokka 19:00

   Panikken har vært der lenge, men den har eskalert i takt med at den femte statsmakt, borgermedia, har vokst frem i både omfang og popularitet. Kan det være et medielt våpenkappløp vi ser starten på? Jeg tipper på at den naturlige reaksjonen, på at etablerte medier inngår et partnerskap, blir at uavhengige og alternative medier også inngår en form for partnerskap. Selv om det bare begynner som varsling (som du er inne på) kan et slikt nettverk fort utvikle seg til å bli et verktøy for koordinerte aksjoner.

 3. Gard
  7. mars 2017 klokka 18:34

  Tusen takk for ein flott blogg. I denne artikkelen ser me kor samkøyrd systemet er. Det er mykje spennande lesestoff her.

  Eg plukkar opp det eg les av nyhende her, i Klassekampen, ny tid, frå norske Le monde og frå Twitter. Er det nokon som har fleire gode nyhendekjelde? Og er det nokon som veit om alternative podcast eller radioprogram der ein får nytt frå alternative kjelde? Finnast det noko norsk alternativ podcast?

 4. 7. mars 2017 klokka 20:12

  WikiLeaks:
  CIA kan hacka mobiltelefoner och tv-apparater
  IT På tisdagen släppte WikiLeaks 8 761 hemliga dokument från CIA som sägs visa på organisationens förmåga och kapacitet att spionera på privatpersoner via elektronik och mjukvara.
  http://avpixlat.info/2017/03/07/wikileaks-cia-har-kunnat-hacka-mobiltelefoner-och-tv-apparater/

  • 7. mars 2017 klokka 20:26

   I our global neigbourhood, er det listet opp de ulike komponentene av orkesteret som spiller samme musikkstykke :
   Global governance, se side 152-153, og dette som står i artikkelen på linken over er vanvittig.I boka som nevnt er bilteknologi en av delene i dette opplegget.Så her må vi også følge med.

  • 7. mars 2017 klokka 20:36
  • KZ
   8. mars 2017 klokka 01:15

   MSM kunngjorde allerede i februar 2015 (og kanskje før) at Samsungs tv’er avlytter folk, og at opptakene selges til en tredjepart. MSM viste til Samsungs egne offentlige statements. (Det står bl.a. i bruksanvisningene at tv’ene driver med avlytting.)

   Morsomt at dette presenteres som en “nyhet” nå, over to år senere. Det sier vel en del om hvem WikiLeaks egentlig jobber for, og hvor “avslørende” deres “sjokkerende avsløringer” er.

 5. 8. mars 2017 klokka 00:06

  Skremmende! Håper virkelig at folk flest forstår hvor dette fører, men jeg har mine tvil.

 6. KZ
  8. mars 2017 klokka 01:11

  Det mest interessante med Le Pen er jo at hun — i likhet med Trump og alle andre såkalte “anti establishment”-politikere — er en hardcore sionist. Hun nører opp under sivilisasjonskonflikten mellom den kristne og den islamske verden, men sier aldri et vondt ord om (((makten))) bak makten.

  Men ja, bekjempes av MSM og Facebook skal hun nok, siden denne splitt og hersk-strategien er så profitabel for TPTB.

Legg inn en kommentar