München: – Politikere uten framtid på jakt etter den neste krigen

12

I tre dager har rustningsindustriens lobbyforum vært samlet i München. Formelt kaller de seg Munich Security Conference, og dette er den 53. utgaven. Men det er ikke noe annet enn rustningsindustriens møte med politikerne for å åpne veien for nye profitable kriger. Konferansen er riktignok privat, men den er også betalt av skattepenger. Som den tyske sosialdemokraten og journalisten Albrecht Müller bemerket: Våpenindustrien lar skattebetalerne finansiere sin lobbyvirksomhet. I sin kommentar til konferansen siterer han en artikkel fra Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ) som sa:

«NATO står overfor et spørsmål som er alt annet enn ubetydelig for en militær allianse: Hva gjør vi uten krig? Ved utgangen av neste år, ønsker alliansen å ha trukket sine tropper fra Afghanistan, omplassering av tropper er i full gang. Hvis dette ikke kommer en ny storstilt operasjon, og det er sannsynlig på grunn av krigstretthet i Vesten, da alliansen vil for første gang på mer enn ti år være uten en væpnet konflikt. Spesielt blant de militære gir dette hodepine. Hvordan opprettholde evnen til å føre krig når troppene er tilbake i brakkene ? spør ledende offiserer. Et første svar, som for utenforstående kan være noe overraskende er: fordi man øver på slaget mot Russland.»

Altså: NATOs eksistensberettigelse er å føre krig. Hvis man ikke til enhver tid har en krig å øve seg på, hvordan skal man da forberede seg på det store slaget mot Russland?

DWN skriver at konferansen er – Politikere uten framtid på jakt etter den neste krigen.

Fra USA var John McCain kommet for å skjelle ut sin egen president og holde en følelsesladet appell om mer krig for å «redde vår verdensorden».

Til stor bekymring for EU-lederne sa ikke USAs visepresident Mike Pence ett ord om EU i sin tale. DWN skriver:

I mangel av et klart fiendebilde søker alle de sentrale folkene i militærbransjen nye mål: Hardllinerne fra Europa mot Russland, Trump og Israel mot Iran, Europa og USA mot Kina og så videre. …

Den sikkerheten som denne eliten ønsker kan bare sikres av armeer, hemmelig etterretning og villfarne medier.

EU demonstrerte igjen at det slett ikke er en union, men en splittet forsamling av stater. EUs visepresident Frans Timmermans brukte talerstolen til å polemisere mot Polens utenriksminister Witold Waszczykowski som svarte med samme mynt.

USAs forsvarsminister James Mattis forlangte at de europeiske NATO-medlemmene må betale mer for «forsvaret» av Europa, noe det er liten stemning for i de fleste EU-landa.

Men krig vil de ha. For sin «verdensorden», mot hvem er de ikke helt sikre på. Men rustningsindustrien trenger nye kriger og de sørger for at politikerne og deres lojale medier skaffer dem disse krigene. Det er målet med Munich Security Conference.

 

Fra Norge har følgende deltatt (naturligvis): Ine Eriksen Søreide, Børge Brende, Erna Solberg, Jens Stoltenberg og Espen Barth Eide – også de politikere uten framtid på jakt etter den neste krigen.

KampanjeStøtt oss

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


12 KOMMENTARER

 1. Jo, uten krig så bruker vi de ressursene på helse, utdanning, sosialt samvær, forståelse av ulike kulturer. All innbyggere bruker 2 år av sitt liv til å hjelpe andre enten i eget land eller i andre land, eller begge deler. Det kan være med å bygge hjem, skoler, sykehus, forsamlingshus mm. Vi bruker ressursene på å forstå og leve i naturen, utvikle våre menneskelige egenskaper som medfølelse, egenkjærlighet og egen respekt (som må til for å elske og respektere andre og naturen). Vi bruker ressursene som i dag går til krigsformål til å skape en ny bevissthet for oss mennesker. En bevissthet som har sitt senter i hjertet slik at hjertet og hodet arbeider sammen. En bevissthet om at vi alle har personlig kreft og makt til å skape gode situasjoner og gode liv. Vi bruker ressursene på å høyne menneskets bevissthet slik at hver enkelt kan skape fred med seg selv og sine omgivelser. Slik blir det fred i Landet og i verden. Er det mulig? Ja spør Nelson Mandela, Gandi, Desmon Tutu og mange mange flere. Det er mulig. vi må bare ta beslutningen om at å krige for å få makt ikke fungerer. Vi har prøvd det i tusener av år. Nå må vi prøve noe annet.

 2. I den forbindelse registrerer jeg at en av flere (muligens vestlig marionett) regjeriner i Libya, nå har kommet med en formell forespørsel om hjelp. De allierte i NATO skal nå diskutere hvordan de kan bidra i landet. Hva tror dere om dette?

  • Det de trenger er noe falsk flagg-terror. De kan angripe seg selv og legge skylden på f.eks. Iran eller Russland. Så går de til krig mot disse.

   Kreftene bak Trump planlegger nok noe sånt. Enten det blir cyberangrep eller mer konvensjonell terror.

   Det kan nok stemme at noen på de lavere nivåene i NATO er i villrede nå, men tro ikke annet enn at ledelsen i verden (ihvertfall de som trekker i NATOs tråder) har en plan klar. En plan for hvordan — som Bannon sier — den gamle verdensordenen skal avskaffes, slik at det banes vei for den nye. Bannon lover også at han akter å fremprovosere en ny storkrig i Midtøsten i løpet av de tre nærmeste årene, og en verdenskrig mot Kina innen 2027.

   Naturligvis kan dette dreie seg om skremselspropaganda. Kanskje krigen mot Kina bare blir kald.

   • Men Bannon sier nettopp at krigen mot Kina blir nødvendig for å få innført den nye ordenen.

    Jeg tipper Trump sikter seg inn mot Iran om litt over tre år. Frem til den tid blir det ikke så mange nye storkriger i verden. Men de fortsetter vel, flesteparten av de som allerede er i gang. NATO & Co. sørger jo for å forsyne IS med våpen og mannskaper, slik at fienden fortsetter å være vital.

 3. «John McCain …mer krig for å «redde vår verdensorden».» Dere verdensorden er kaos for så å innføre orden, en form for diktaturisk orden. Velkjente greier etterhvert.

  I forlengelsen av det; «Hva gjør vi uten krig?» anbefaler jeg alle å se dokumentarfilmen «Report from Iron Mountain» https://youtu.be/VAcNFQGKWPs som tar for seg nettopp dette: hvordan beholde kontrollen og økonomien igang uten krigsindustrien. Dette spørsmålet ønsket JFK-administrasjonen svar på, og de fikk Iron Mountain Report tilbake – såpass kynisk og skremmende at de la rapporten i skuffen. Men konklusjonen var klar: diktatur eller krig.

 4. Det er slett ikke sikkert at noe av den amerikanske krigsplanleggingen i Syria-Irak-Iran-Ukraina kan realiseres i praksis i det hele tatt for først skal USA ha en innlandskrig. Både Nasjonalgarden og FBI skal sette inn anslått 100 000 mann for å sjekke de 11 millioner illegale immigranter som fortrinnsvis lever i ghettoene som er bevæpnet til tennene.
  Som jeg ser det kan innlandsUSA komme helt utav kontroll ved denne operasjonen og at Trumps blir nødt til å erklære en type fransk unntakstilstand som suger mannskap og penger fra hæren.
  Siste artikler fra Afghanistan (Strategic Culture) redegjør for at USA/Nato har dårligere kontroll over kolonien enn på mange år og dette er nå et enormt pengesluk. USA har allerede brukt 115 milliarder dollar bare på sin koloniale infrastruktur og som vi vet har Norge levert formuer til det samme.
  Legg merke til at Lavrov var temmelig brysk mot Vesten i Munchen og sa at den vestlige verdensorden var over. USA kan faktisk få seg noen voldelige overraskelser innenlands også.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.