Tyske Handelsblatt: – Det var ikke en tale, det var en krigserklæring

0

Reaksjonene fra ledende europeiske medier på Donald Trumps tiltredelsestale har vært uvanlig skarpe. Jeg tror ikke det har skjedd før at en amerikansk president er blitt møtt med så krasse fordømmelser fra main stream medier og politikere på regjeringsnivå.

Tyske Handelsblatt skriver:

Dette var ingen presidenttale det var en veritabel krigserklæring!

Og det er ikke en hvilken som helst journalist som skriver. Det er Gabor Steingart, ansvarlig utgiver av Handelsblatt, som forøvrig er Tysklands fremste finansavis. Her Steingart:

In the people’s name, he will put America “first.” In their name, he will “take back” America’s factories. In their name, he will “exterminate” Islamic terrorism, end inner-city drug gang “bloodbaths” and get NATO partners like Germany to pay more for Europe’s security. In domestic policy, the Trump agenda sounds like a blueprint for civil war; in foreign policy, it sounds like the dawn of a new ice age.

Den tyske visekansleren Frank-Walter Steinmeier (SPD) kalte i august 2016 Trump for en hatpredikant.

Den tyske økonomiministeren Sigmar Gabriel advarte mot å undervurdere Trump. Han sa etter Trumps tale at «Dette mener han virkelig på alvor, og jeg tror vi må passe på å kle oss varmt.»

I talen nevnte Trump verken NATO, EU eller Europa. Europeiske ledere, som har basert hele sin posisjon på USAs støtte og USAs garanti for straffefrihet for alle kriger de har vært med på, er dette en skremmende situasjon. Steinmeier sier at han håper å finne lydhøre folk i den nye administrasjonen i Washington. Men kan han vente at den nye presidenten vil møte en mann som har kalt ham «hatpredikant»?

Frankrikes president François Hollande sa i august at Trumps tale gjorde at han «fikk lyst til å spy». Nå vil ikke Hollande ha noe problem med diplomatiet overfor Trump, for han har ingen mulighet til å bli gjenvalgt.

Lederartikkelen i britiske Daily Mirror sa etter Trumps tale:

The USA and the rest of the world should be afraid, very afraid.

Det er grunn til å spørre: mener den europeiske eliten alt dette, eller er det bare noe de sier? Hvis de virkelig mener det, kommer neste tre spørsmål: Er det ikke slik at USA er deres hovedallierte i NATO og Trump nå er landets øverstkommandrende? Er det ikke slik at USAs øverstkommanderende også de facto vil være deres egen øverstkommanderende i en eventuell storkrig? Hvis dere mener alt dette, hvordan kan dere da fortsatt forsvare å være med i NATO?

Inntil det motsatte er bevist tror jeg fortsatt at disse lederne, når sørgeperioden er over, vil stå i kø for å få en audiens i Det hvite hus. De er så avhengige av USAs beskyttelse og støtte, at de logrer for hvem som helst som sitter i det ovale kontoret.

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.