Pentagon og Trumps generaler

6
War on the Rocks er en del av Pentagons utredningsarbeid for den nye kursen til USAs krigføring

Senatet i USA har godkjent Donald Trumps nominerte til hans nye regjering, deriblant generalene James “Mad Dog” Mattis til forsvarsdepartementet og John Kelly til Department of Homeland Security.

I Senatet stemte 98 for Mattis og 1 imot. De liberale senatorene Bernie Sanders og Elisabeth Warren stemte begge for Mattis. Sanders stemte også for Kelly.

Mattis er en krigsforbryter, som var ansvarlig for angrepet på Fallujah i Irak i 2004, da byen ble redusert til en ruinhaug og tusenvis av sivile ble drept. Han ga også ordre til å bombe et bryllupsselskap nær den syriske grensa da 41 menn, kvinner og barn ble drept. Kelly har gjort seg bemerket ved å være motstander av å legge ned Guantanamo.

Jeg har tidligere pekt på at Pentagon via sin uoffisielle nettside War On the Rocks (WOTR) har gått i spissen for en revurdering av USAs militærstrategi. Den samme WOTR har nå gått ut med en appell til de militære om å slutte lojalt opp om Trump. I artikkelen The Role of the Pentagon in the Trump Administration går  David Barno og Nora Bensahel sterkt inn for at:

Pentagon civilian and military officials at all levels should set an example for the rest of government on proper and loyal public service. Members of the military and the civil service have a duty to do their level best to support their bosses, regardless of any personal policy disagreements.

Trump’s inauguration will almost certainly usher in a new era of U.S. foreign and domestic policies. Many of the administration’s key national security policy directions remain unknown and will be shaped by vigorous debates in the coming weeks, months, and even years. During this period, the Pentagon and its civilian and military leadership will provide a vital anchor point of continuity and experience in an administration that will often lack both, especially in the domain of foreign and defense policy. They must do their utmost to ensure that decisions to use force are made carefully, responsibly, ethically, and legally.

Via sin «sivile» nettside gir altså Pentagon klar melding til det militære apparatet i USA: Slutt lojalt opp om presidenten! (Og sørg for at beslutningene hans går vår vei.)

KampanjeStøtt oss

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


6 KOMMENTARER

 1. Trump besøkte også CIA nå nylig, og hintet bl.a. til at de kanskje snart får en ny sjanse til å invadere og ødelegge Irak. Han sa at feilen med forrige Irak-invasjon var at USA ikke fikk tak i oljen. Dette er noe han ønsker å rette opp.

  Med Blackwater-grunnleggeren Erik Prince som rådgiver, og en stab bestående kun av de verste bankstere og neocons verden har sett, kan nok Trump klare å utrette en hel del faenskap på vegne av sine puppet masters i Israel og Goldman Sachs.

  • Jepp. Det meste av Trumps sirkel består av zionister, så det blir mer av det samme, bare kanskje andre steder enn akkurat nå.

 2. «During this period, the Pentagon and its civilian and military leadership will provide a vital anchor point of continuity and experience in an administration that will often lack both, especially in the domain of foreign and defense policy. They must do their utmost to ensure that decisions to use force are made carefully, responsibly, ethically, and legally.»

  Dette kan tolkes på flere måter. «Carefully, responsibly, ethically, and legally», er i utgangspunktet fornuftige og ansvarlige målsetninger. Det som selvsagt er usikkerheten er hvorvidt Trump, eller dyp-staten bestemmer i Pentagon.

 3. Jeg så at noen postet på Facebook at USA for første gang nå har bombet an-Nusra i Syria, og Debkafiles skriver at offiserer fra Russland, Syria og USA nå planlegger å befri Palmyra sammen.
  Jeg føler derfor at vi kan tillate oss å ære litt optimistiske. Trump har kritisert USAs angrepskriger, men han har dessverre også gitt uttrykk for at han mener USA bør stjele Iraks olje.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.