LO-tillitsvalgt tror på «noxit»

6

Fellesforbund-veteran Boye Ullmann tror britenes brexit kan få sin norske variant.

– Det kommer til å bli kamp til siste stemme på LO-kongressen om utmelding av EØS. Det kan ende med «noxit», sier Ullmann. Det er avisa VG som skriver dette.

Ullmann sitter i Rødts faglige utvalg, er faglig leder i Nei til EU og er en rød klut for ledelsen både i LO og sitt eget forbund, Fellesforbundet, hvor han er organisasjonsarbeider i Rørleggernes Fagforening.

– LOs forutsetning og Aps ja til EØS i 1992 var nulltoleranse mot sosial dumping. Arbeidsrelaterte spørsmål var utenfor EØS-avtalen. Men alle ser i dag at norsk arbeidsliv er blitt dramatisk endret av to politiske hendelser, sier Ullmann:

– Frislipp av vikarbyråer kombinert med fri flyt av arbeidskraft fra Øst-Europa siden 2004. Da ser virkeligheten helt annerledes ut.

– Hvordan da?

– Norsk ungdom og arbeidere blir fullstendig fortrengt fra arbeidsplassene, spesielt innen maling, mur, betong. Det finnes knapt norsk malere og den norske jernbinderen dør ut. Dette går i et voldsomt tempo, sier han.

– På få år har organisasjonsgraden falt fra 30 til nå 14 prosent innen bygg og anlegg i Oslo. Det betyr at LO og de andre organisasjonene er i ferd med å miste sin innflytelse på den enkelte arbeidsplass. Når vi ser hvor mye ulovlig og ureglementert som skjer, så er det alvorlig. For å sitere Kripos: Dette fører til arbeidsmarkedskriminalitet.

Det er så sjelden at arbeiderklassens synspunkter kommer fram i offentligheten at VG spør:

– Du kan bli anklaget for ikke å like innvandring og østeuropeere?

Og Ullmann svarer:

– Jeg har vært solidarisk i hele mitt liv. Den frie flyt gjør at mange østeuropeiske land mister fagkompetanse og ungdommen blir taperne også der. Nå ser jeg hvordan det norske arbeidslivsmodellen forvitres – da må jeg si ifra.

Og som VG sier innledningsvis:

Få andre i fagbevegelsen er mer ute på arbeidsplasser og følger snekkere, rørleggere og murere tettere enn Ullmann.

 

KampanjeStøtt oss

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


6 KOMMENTARER

 1. OVER ÆVNE 3

  Ny husrekord ble satt av NRKs Gry Blekastad Almås i URIX i øvelsen «Veldig Rare Spørsmål» tirsdag den 17. januar d.å.

  Nå har i flere år, gjennom finanskriser, Euro-problemer, havarerte nasjonaløkonomier og Brexit selv våre hjemlige EU-svermere blant eliten sittet ganske stille på gjerdet og holdt kledelig kjeft om unionens fortreffelighet og hvor trist det er at Norge ikke er fullverdig medlem.

  Men når Blekastad Almås har UKIPs parlamentsmedlem og Brexitist Douglas Carswell direkte på videolink fra London og vil ha hans tanker om nye handelsavtaler, tilgang til det indre markedet og Storbritannias fremtidige forhold til EU generelt, er hun ikke snauere enn at hun, tilsynelatende på ramme alvor, spør Carswell om ikke noe ala Norges EØS-avtale kanskje kunne være noe for britene også?

  Carswell måtte dra en liten lynforelesning for Blekastad Almås om de historiske fakta bak EØS-avtalen og hvorfor den ikke er spesielt attraktiv, og jeg kan ikke registrere at hun rødmer.

  https://tv.nrk.no/serie/urix/NNFA53011717/17-01-2017#t=5m39s

  Kommentariatets Diktatur gratulerer med rekorden og søker dessuten umiddelbart gruppemedlemskap i EU for alle medarbeidere.

  Vervepremien sendes Gry Blekastad Almås, Avd. for intrakapitulært vakum, NRK, Valkyrien, Oslo 3, Bruxelles.

  • Hun lever såvisst i sin egen tankeverden. Jeg så også spesialepisoden om Saudi. Blekastad ser overrasket ut hver gang selvfølgeligheter som at de støtter IS dukker opp. USA blir behendig luket ut av enhver situasjon som kan ende med kritikk ved at de nevnes som vesten eller NATO osv. OG HVOFOR ETTERLYSER DE IKKE EN NORSK UTENRIKSPOLITIKK?

 2. Det er litt rart at LOs ledelse har vært så positiv til EØS-avtalen, for den har jo ført til massiv arbeidsinnvandring og utradering av norsk arbeidskraft i bransjer som bygg og annlegg. Det er jo også rart at norske LO-medlemmer hittil har godtatt at LO-ledelsen jobber direkte mot norske arbeideres interesser.

  Det har ikke alltid vært slik. Innvandringsstoppen av 1975 ble som kjent innført for å begrense arbeidsinnvandringen til Norge, og etter direkte påtrykk fra LO. Men siden 1975 har LO-ledelsen snudd 180 grader i dette spørsmålet. Det er vanskelig å forklare denne snuoperasjonen dersom man antar at LO-ledelsen består av ærlige mennesker som vil det beste for medlemmene.

  • Som konserneier, hånd i hånd med bankmafian – tilgodesett med høye «topplønninger» kan du ikke forvente noe som helst fra LO-ledelsen. Valla ble vingeklippet, som var en uspiselig konspirasjon i regi av FNO, hvoretter «tause» Flaathen» fikk overta «tronen» – og resten er et sørgelig kapittel.

 3. «LO-tillitsvalgt tror på «noxit» »

  Dream on…

  Men full lykke til, Boye Ullmann.

  Enhver ser og vet jo at EØS + Viikardirekivet har herpet norsk arbeidsliv.

  Mengden delvis kvalifisert utenlandsk arbeidskraft har skadet respekten for arbeidere i Norge.. Kllassemotsetninger bllir dypere og tydeligere, mens norsk og utenllandsk arbeidskraft står mot hverandre. – Eierklassens drøm.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.