EU vil innføre restriksjoner mot kontanter

11

Bare dager etter at Davos-eliten diskuterte forslaget fra nobelprisvinner Joseph Stiglitz om å «kvitte seg med kontanter» har EU-kommisjonen vedtatt å innføre «restriksjoner mot kontant betaling» (pdf) Argumentet som brukes (som alltid når man skal begrense innbyggernes friheter) er naturligvis terrorisme:

«Payments in cash are widely used in the financing of terrorist activities… In this context, the relevance of potential upper limits to cash payments could also be explored. Several Member States have in place prohibitions for cash payments above a specific threshold.»

Kommisjonen innser at dette begrenser privatlivets fred, men mener at kampen mot terrorismen trumfer alt:

Cash has the important feature of offering anonymity to transactions. Such anonymity may be desired for legitimate reason (e.g. protection of privacy). But, such anonymity can also be misused for money laundering and terrorist financing purposes. The possibility to conduct large cash payments facilitates money laundering and terrorist financing activities because of the difficulty to control cash payment transactions.

Dette er det rene tøv. Terrorister bruker alle former for betalingsmidler. IS bruker gull og bitcoins. Det er også fullstendig mulig å bruke for eksempel gavekortene til Amazon, som i virkeligheten er en de facto valuta, så stort og verdensomspennende som dette selskapet er blitt.
Det er ikke terrorister og kriminelle som vil bli rammet. Det er vanlige innbyggere som vil bli kontrollert ned i den minste detaljen av sitt privatliv. I tillegg til at avskaffelsen av kontanter vil bety at folk ikke lenger vil kontrollere sine egne penger. Det vil bankene og myndighetene gjøre.

Det betyr at bankene kan innføre negative renter, slik en del av dem allerede har gjort, uten at innbyggerne har muligheten til å svare med å ta ut pengene sine. Det betyr også at bankene i den neste finanskrisa kan bruke innskyternes penger som de vil, fortsatt uten å risikere et «bank run.»

Allerede i dag blir data om hva vi handler, når og hvor solgt og kjøpt mellom finansinstitusjoner og ulike kapitalinteresser. Alle som bruker pengeoverføringstjenesten Vipps, får overført informasjon om seg selv til Facebook hver gang de åpner appen på mobilen sin. Forbrukerrådet og Datatilsynet reagerer. Dette skriver Aftenposten.

Avskaffes kontantene vil alle våre transaksjoner, også de mest intime og private bli kontrollert, kjøpt og solgt på dette markedet. Og på det markedet vil ikke de kriminelle komme? Tro det de som måtte ønske det. De er der allerede.

Og bare vent. Vedtaket fra EU kommer straks på et storting nær deg.

 

KampanjeStøtt oss

11 KOMMENTARER

  • Ny sedler fordi når de bytter de gamle skal de innføre mindre av de nye: de minsker mengden av kontanter på markedet og starter en digitalisering av kontanter som ble trukket vekk. Abrakadabra, millioner av kroner ble digitalisert.
   Sånn har de gjort i India også. Da er det ingen tilfeldighet og bare en del av planen.
   Dette kommer fra Kenneth Rogoff og Larry Summers(USA økonomer «think tanks») : fremmet av sentralebankene for å kunne innføre negative renter, høyere gebyrer og et verdens skattesystem basert på en verdens valuta(startet med SDR valuta samling i IMF)… Du kan sjekke alt jeg sier: ingen hokus pokus.
   Det er ren galskap og skal fremme en Barter økonomi(veksling av goder/servicer) hvis de får det til.
   Som på Prohibition tiden skal det utvikle seg i feil retning : idiotene lærer aldri.

 1. NWO rulles ut – i åpent lende, midt foran øynene våre. Men fortsatt benekter folk flest at det skjer. Interessant psykologisk fenomen,,,,,c»,)

 2. (kreditt)Kort og konsist!

  I tillegg blir livet mye kjedeligere uten kontanter! Hva med småjentene som står og selger saft og vafler i gata her om våren, for 5 kroner. Hva skal vi betale dem med? En skjeggete klem fra en gammel mann? Nei, da forsvinner de nok inn, og nok en av livets små gleder er forsvunnet fra våre dagligliv. Snart står vi ribbet tilbake!

  • Huff, nå blir jeg stygg … men Øyvind, jeg antar du husker hva kjønnsforsker Jørgen Lorentzen etter litt påtrykk fra Terje Bongard måtte innrømme at han faktisk mente:

   I et tenkt samfunn der «sosiale konstruksjoner» som «kjønn» er litt annerledes skrudd sammen, der ville unge, vakre jenter kunne gå til et mørkt smug og betale klekkelig for en klem og vel så det av en skjeggete gamling. Vi får la tante Jørgen ordne og fikse litt, og så håpe at gamle griser er villige til å la de unge nymfene få en beta for litt saft og vafler hvis de ikke har kontanter.

   ⚑ «The sound principle of a topsy-turvy lifestyle in the framework of an upside-down world order has stood every test»

   -Karl Kraus

 3. Dessverre er det slik at et stort flertall av befolkningen ikke engasjerer seg i spørsmålene som reiser seg ved fjerning av kontant betaling og som Steigan så betimelig har pekt på. Det vil først komme snikende på når det er for sent. Jeg tor folk kan gjøre lurt i å samle seg et reservoar av dollar. Veksle til seg et par hundre dollar i måneden. Dollaren vil aldri bli fjernet, men euroens dager kan nok være talte.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.