EU vil innføre restriksjoner mot kontanter

0

Bare dager etter at Davos-eliten diskuterte forslaget fra nobelprisvinner Joseph Stiglitz om å «kvitte seg med kontanter» har EU-kommisjonen vedtatt å innføre «restriksjoner mot kontant betaling» (pdf) Argumentet som brukes (som alltid når man skal begrense innbyggernes friheter) er naturligvis terrorisme:

«Payments in cash are widely used in the financing of terrorist activities… In this context, the relevance of potential upper limits to cash payments could also be explored. Several Member States have in place prohibitions for cash payments above a specific threshold.»

Kommisjonen innser at dette begrenser privatlivets fred, men mener at kampen mot terrorismen trumfer alt:

Cash has the important feature of offering anonymity to transactions. Such anonymity may be desired for legitimate reason (e.g. protection of privacy). But, such anonymity can also be misused for money laundering and terrorist financing purposes. The possibility to conduct large cash payments facilitates money laundering and terrorist financing activities because of the difficulty to control cash payment transactions.

Dette er det rene tøv. Terrorister bruker alle former for betalingsmidler. IS bruker gull og bitcoins. Det er også fullstendig mulig å bruke for eksempel gavekortene til Amazon, som i virkeligheten er en de facto valuta, så stort og verdensomspennende som dette selskapet er blitt.
Det er ikke terrorister og kriminelle som vil bli rammet. Det er vanlige innbyggere som vil bli kontrollert ned i den minste detaljen av sitt privatliv. I tillegg til at avskaffelsen av kontanter vil bety at folk ikke lenger vil kontrollere sine egne penger. Det vil bankene og myndighetene gjøre.

Det betyr at bankene kan innføre negative renter, slik en del av dem allerede har gjort, uten at innbyggerne har muligheten til å svare med å ta ut pengene sine. Det betyr også at bankene i den neste finanskrisa kan bruke innskyternes penger som de vil, fortsatt uten å risikere et «bank run.»

Allerede i dag blir data om hva vi handler, når og hvor solgt og kjøpt mellom finansinstitusjoner og ulike kapitalinteresser. Alle som bruker pengeoverføringstjenesten Vipps, får overført informasjon om seg selv til Facebook hver gang de åpner appen på mobilen sin. Forbrukerrådet og Datatilsynet reagerer. Dette skriver Aftenposten.

Avskaffes kontantene vil alle våre transaksjoner, også de mest intime og private bli kontrollert, kjøpt og solgt på dette markedet. Og på det markedet vil ikke de kriminelle komme? Tro det de som måtte ønske det. De er der allerede.

Og bare vent. Vedtaket fra EU kommer straks på et storting nær deg.

 

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.