Balkans slakter er tilbake

0

Han heter Lavdrim Muhaxheri og går under kallenavnet «Balkans slakter». Han har deltatt i kampene for IS-kalifatet i Syria og er en av de mest fryktede terroristene på Balkan. Ifølge italienske etterretningskilder har han nå vendt tilbake til Kosovo sammen med 3-400 jihadister. Målet er å drive terroraksjoner på Balkan og i Europa, skriver l’Espresso.

Muhaxheri har lagt ut videoer med seg sjøl der han halshogger en mann og et annet der han dreper en fange med en rakett. Han vokste opp i Kosovo og jobbet på Camp Victory i Irak i 2010. Han tjenestgjorde på en NATO-base i Afghanistan mellom 2010 og 2012 og han har også jobbet på USAs base Camp Bondsteel i Kosovo.

I 2012 opprettet han jihadistiske ungdomsgruppa Kaçanik innen rammen av terrorgruppa UCK. I 2012 dro han til Syria og ble leder av ei gruppe albanske mujahedin innen al-Nusra-fronten. Muhaxheri regnes som en av lederne i IS og er leder for deres Balkan-brigade.

Men nå rapporteres det altså at Balkans slakter er tilbake i Kosovo sammen med 3-400 jihadister. Der finnes det fra før av et nettverk av jihadistbaser, ikke langt fra Camp Bondsteel, uten at USA later til å ha hatt noen interesse av å spore dem opp eller uskadeliggjøre dem. Italienske etterretningsmyndigheter ser svært alvorlig på at slakteren fra Balkan er dukket opp igjen i nabolaget.

Balkan Insight skriver også om dette og viser til etterretningskilder i Kosovo. Det har lenge vært kjent at jihadister har etablert støttepunkter på Balkan. I april 2016 skrev Der Spiegel om Sharialandsbyer: Bosnias problemer med den islamske staten.

Med utgangspunkt i tre ulike kilder, en britisk, en serbisk og en amerikansk, har jeg vist hvordan jihadister har bygd opp treningsleire på Balkan med Bosnia som sentrum.

Jeg har vist til mainstream amerikanske medier som representerer eliten i USA, og de er vel kjent med dette. For eksempel Foreign Policy, Washington Post og World Affairs Journal.

Nå har jihadistene utviklet reine treningsleire i Kosovo, hvis vil skal tro italienske l’Espresso og amerikanske New york Times.

Det er påfallende hvor mange av de ledende IS- og al Qaeda-terroristene som har jobbet for og fått opplæring av av USA.

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


DEL
Forrige artikkelSølte bort over tre milliarder kroner – slipper straff
Neste artikkelUkrainsk forsvarspolitiker skjøt medtrafikant etter blinklys-krangel
Pål Steigan. f. 1949 har jobbet med journalistikk og medier det meste av sitt liv. I 1967 var han redaktør av Ungsosialisten. I 1968 var han med på å grunnlegge avisa Klassekampen. I 1970 var han med på å grunnlegge forlaget Oktober, der han også en periode var styreleder. Steigan var initiativtaker til og første redaktør av tidsskriftet Røde Fane (nå Gnist). Fra 1985 til 1999 var han leksikonredaktør i Cappelens forlag og utga blant annet Europas første leksikon på CD-rom og internettutgaven av CAPLEX i 1997. Han opprettet bloggen steigan.no og ga den seinere til selskapet Mot Dag AS som gjorde den til nettavis. Steigan var formenn i AKP(m-l) 1975–84). Steigan har skrevet flere bøker, blant annet sjølbiografien En folkefiende (2013).