Balkans slakter er tilbake

6

Han heter Lavdrim Muhaxheri og går under kallenavnet «Balkans slakter». Han har deltatt i kampene for IS-kalifatet i Syria og er en av de mest fryktede terroristene på Balkan. Ifølge italienske etterretningskilder har han nå vendt tilbake til Kosovo sammen med 3-400 jihadister. Målet er å drive terroraksjoner på Balkan og i Europa, skriver l’Espresso.

Muhaxheri har lagt ut videoer med seg sjøl der han halshogger en mann og et annet der han dreper en fange med en rakett. Han vokste opp i Kosovo og jobbet på Camp Victory i Irak i 2010. Han tjenestgjorde på en NATO-base i Afghanistan mellom 2010 og 2012 og han har også jobbet på USAs base Camp Bondsteel i Kosovo.

I 2012 opprettet han jihadistiske ungdomsgruppa Kaçanik innen rammen av terrorgruppa UCK. I 2012 dro han til Syria og ble leder av ei gruppe albanske mujahedin innen al-Nusra-fronten. Muhaxheri regnes som en av lederne i IS og er leder for deres Balkan-brigade.

Men nå rapporteres det altså at Balkans slakter er tilbake i Kosovo sammen med 3-400 jihadister. Der finnes det fra før av et nettverk av jihadistbaser, ikke langt fra Camp Bondsteel, uten at USA later til å ha hatt noen interesse av å spore dem opp eller uskadeliggjøre dem. Italienske etterretningsmyndigheter ser svært alvorlig på at slakteren fra Balkan er dukket opp igjen i nabolaget.

Balkan Insight skriver også om dette og viser til etterretningskilder i Kosovo. Det har lenge vært kjent at jihadister har etablert støttepunkter på Balkan. I april 2016 skrev Der Spiegel om Sharialandsbyer: Bosnias problemer med den islamske staten.

Med utgangspunkt i tre ulike kilder, en britisk, en serbisk og en amerikansk, har jeg vist hvordan jihadister har bygd opp treningsleire på Balkan med Bosnia som sentrum.

Jeg har vist til mainstream amerikanske medier som representerer eliten i USA, og de er vel kjent med dette. For eksempel Foreign Policy, Washington Post og World Affairs Journal.

Nå har jihadistene utviklet reine treningsleire i Kosovo, hvis vil skal tro italienske l’Espresso og amerikanske New york Times.

Det er påfallende hvor mange av de ledende IS- og al Qaeda-terroristene som har jobbet for og fått opplæring av av USA.

KampanjeStøtt oss

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


6 KOMMENTARER

 1. Ja, VoltaireNet har også en sak (den samme) om denne mannen. Han er egentlig et symptom på de problemene en del europeiske stater nå i økende grad vil møte når terroristene som USA har lært opp vender hjem eller blir «flyktninger i Europa». Tyrkia vil i særlig grad møte dette problemet for spørsmålet er om disse i det hele tatt lar seg rehabilitere til normalt samfunnsliv.

  Det er ganske utrolig hvordan statsledere i Europa til nå og fortsatt lukker øynene for dette problemet, til tross for sporadiske terroraksjoner i Tyskland og Frankrike. I Midt-Østen møter de denne terroren daglig.

  Blir interessant å se når europeiske ledere tar problemet å alvor og ikke bare gjør det om til en «stakkers flyktninger»-sak.

  • «Blir interessant å se når europeiske ledere tar problemet å alvor og ikke bare gjør det om til en «stakkers flyktninger»-sak.»

   Hehe. Det har ikke falt deg inn at europeiske ledere vet utmerket godt hva de gjør? Og at «problemet» hele tiden har vært høyst tilsiktet fra deres side? Og at de derfor kommer til å gjøre alt i deres makt for å fortsette å forverre problemet?

   En splittet arbeiderklasse betyr mer penger og mer makt til eliten som allerede er rikest og mektigst. Og hvordan kan man på en effektiv måte splitte arbeiderklassen? Jo, nettopp ved å importere enorme mengder jihadister trent opp av vestlige etterretningsbyråer, utstyre dem med våpen og få dem til å begå terror mot Europas folk. Da oppnår man både kaos, splittelse, destabilisering og på sikt også borgerkrig, som alt sammen er meget profitabelt for militærindustrialistene, banksterne og resten av eliten.

   Det er ikke tilfeldig at terroren i verden har økt med mer enn 6500% siden den såkalte «krigen mot terror» begynte, for drøyt femten år siden. Økningen var høyst tilsiktet, og den er ikke ferdig ennå. Vi har bare sett begynnelsen.

 2. Jeg har kommet over siste 2 årene fra flere nettsteder med flere kildeanvisninger på at KLA og Kosovo skal starte operasjoner inne i Serbia for å destabilisere landet. Dette skulle begynne i 2017, Montenegro blitt en del av NATO og Serbia forsterker sine relasjoner med Russland. Samtidig sender nå Russland fly og stridsvogner til den serbiske forsvarsmakten og Kroatia har akkurat fått kamphelikoptre fra USA. Kan være en tilfeldighet, men at disse terroristene skulle vende tilbake til Kosovo tviler jeg på er tilfeldig.

 3. Som Knut Lindtner skriver – dette er sjølsagt noe Europa – og andre områder på jorden – vil måtte slite med en stund framover, nå da det ser ut som om de fleste utenlandske jihadistene rømmer Syria. Men jeg reagerer sterkt på hans med-kommentar – sikringen av disse relativt få i forhold til den store mengden flyktninger som desperat trenger hjelp, må sjølsagt ikke gå ut over de trengende. Da ville vi virkelig stilt oss i rekken av hardlinere! Skal syriske flyktninger lide ekstra pga av at de mest brutale jihadistene var i Syria for å drepe dem?
  Alvorlig talt.
  Når det gjelder Bosnia, kan det nok være noe på gang, men responsen der er nok mye mindre enn i Kososvo, og siden det omtrent ikke finnes jihadister der – unntatt, som Pål påpeiker, i noen små landsbyer i et begrenset område i utkanten av landet, hvor de har bodd i tiår. Han antyder angrep på Kroatia – ærlig talt tror jeg Kroatia har «guts» mer enn nok til å stoppe et evt forsøk – konf hvordan de oppførte seg i siste krig. Og muslimene i Bosnia er nok lite mottakelige, heldigvis; det med religionstilhørighet er mer som etnisk «arv», og det er minimalt med problemer mellom de som kommer fra ulike «kilder» – hvis de ikke slåss om arealer. Det er riktig nok at regimet der er splittet og svakt, men likevel tror jeg de er inne i en periode der stagnasjon er ønsket. Det var i alle fall det klare inntrykket jeg fikk da jeg var i området i høst.
  Men USA – som vel er Kosovos «store beskytter», kan nok få nye problemer i Kosovo – det er definitivt ikke usannsynlig.

 4. Jeg tror det bare er et tidsspørsmål før vi får se et større terrorangrep i Europa, der formålet med angrepet ikke først og fremst er å drepe flest mulig, men å ta kontroll over en by.

  Vi kan med andre ord bli utsatt for, og vitne til, regulære krigshandlinger i en europeisk by mellom jihadister og militære styrker.

  Skulle et slikt angrep skje kan det få uante politiske konsekvenser. Faktisk kan det bety slutten på EU.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.