Tidligere britisk ambassadør sier at «regjeringa har løyet for oss om Syria»

0
Fra Supporting Syria & The Region Conference

Peter Ford, som var ambassadør for Storbritannia i Syria fra 1999 til 2003 er nådeløs i sin kritikk av britisk Syria-poltikk og den britiske regjeringas løgner om situasjonen i landet. Avisa The Independent gjengir Peter Fords uttalelser slik:

Peter Ford said the Whitehall department led by Boris Johnson and Philip Hammond before him had «gotten Syria wrong every step of the way», and was now falsely claiming Bashar Assad could not control the country when he is «well on the way to doing so».
It comes after the Syrian army reported that it had taken full control of Aleppo following weeks of heavy bombing and fighting in and around the city.
He said: «The British Foreign Office to which I used to belong, I’m sorry to say has gotten Syria wrong every step of the way.
«They told us at the beginning that Assad’s demise was imminent. They told us he’d be gone by Christmas. They didn’t say which Christmas, so they could still be proven correct.
«But then they told us that the opposition was dominated by these so-called moderates. That proved not to be the case and now they’re telling us another big lie – that Assad can’t control the rest of the country. Well I’ve got news for them – he’s well on the way to doing so.»

De norske regjeringene med Jens Stoltenberg og Erna Solberg i spissen har fotalt nøyaktig det samme seom den britiske regjeringa, som altså Peter Ford karakteriserer løgn og usannheter. Norge har også brukt milliarder av kroner på å finansiere den angivelige «moderate opposisjonen». Norge har faktisk vært en av hovedsponsorene for islamistenes sivile infrastruktur – og det er grunn til å regne med at islamistene ikke har vært så nøye på om de har brukt støtten til militære eller sivile forhold.

Både i Norge og i de andre landa i den såkalte «koalisjonen» som har ført krig mot Syria, både militært og i form av sanskjoner, er det et betydelig nederlag av jihadistene nå er slått i Aleppo. Det virker som om de er fullstendig i villrede – og innerst inne frykter de nok også hva som vil komme for en dag når terroristenes operasjonsbaser tømmes. Det kan vise seg å være svært kompromitterende for flere en amerikanerne og britene.

31. januar 2016 sendte jeg et brev til utenriksdepartementet. Det lød slik:

Spørsmål om norsk støtte til Syria

Utenriksdepartementet skriver på sine nettsider 18.3 .2015:

Norge ga i fjor 600 millioner kroner i humanitær- og utviklingsstøtte til Syria og naboland og øker nå dette med 150 millioner kroner. Med  dette bidraget vil Norge ha bidratt med totalt 2,65 milliarder kroner til Syria og nabolandene siden borgerkrigen startet våren 2011.

https://www.regjeringen.no/no/aktuelt/syria_stoette/id2401366/

Jeg har følgende spørsmål:
– Hvem er disse pengene bevilget til?
– Hvem har de konkret kommet fram til i Syria?
– Hvordan er de brukt?
– Hva er det totale beløpet per i dag?

vennlig hilsen
Pål Steigan

Til denne dag har jeg ikke fått noe svar.

Forrige artikkelEt skjebnesvangert møte
Neste artikkelSyria: Noen plagsomme spørsmål til Erna Solberg
Pål Steigan
Pål Steigan. f. 1949 har jobbet med journalistikk og medier det meste av sitt liv. I 1967 var han redaktør av Ungsosialisten. I 1968 var han med på å grunnlegge avisa Klassekampen. I 1970 var han med på å grunnlegge forlaget Oktober, der han også en periode var styreleder. Steigan var initiativtaker til og første redaktør av tidsskriftet Røde Fane (nå Gnist). Fra 1985 til 1999 var han leksikonredaktør i Cappelens forlag og utga blant annet Europas første leksikon på CD-rom og internettutgaven av CAPLEX i 1997. Han opprettet bloggen steigan.no og ga den seinere til selskapet Mot Dag AS som gjorde den til nettavis. Steigan var formann i AKP(m-l) 1975–84. Steigan har skrevet flere bøker, blant annet sjølbiografien En folkefiende (2013).