The Guardian med «fake news» om Assange

0

Avisa The Guardian har et renommé som ei seriøs, liberal avis. Men de seinere årene har den vist seg helt andre sider av seg. 24. desember 2016 hadde avisa et typisk eksempel på dette, nemlig en artikkel som ikke kan kalles annet enn «fake news» om Julian Assange.

Overskriften sa:
“Julian Assange gives guarded praise of Trump and blasts Clinton in interview.”

Forfatteren Ben Jacobs skrev også at Assange “long had a close relationship with the Putin regime.” Det eneste «beviset» for dette er at Assange i 2012 deltok i åtte intervjuer som ble kringkastet på russiske RT. Hele artikkelen er bygd på forfalskning. Den italienske journalisten Stefania Maurizi i la Repubblica. Avisa har publisert dette intervjuet i sin engelske utgave.

Om Hillary Clinton sa Assange blant annet:

«If the question is how I personally feel about the situation, I am mixed: Hillary Clinton and the network around her imprisoned one of our alleged sources for 35 years, Chelsea Manning, tortured her according to the United Nations, in order to implicate me personally.»

Da han ble spurt om hva han trodde Donald Trump mener, svarte han:

«Hillary Clinton’s election would have been a consolidation of power in the existing ruling class of the United States. Donald Trump is not a DC insider, he is part of the wealthy ruling elite of the United States, and he is gathering around him a spectrum of other rich people and several idiosyncratic personalities. They do not by themselves form an existing structure, so it is a weak structure which is displacing and destabilising the pre-existing central power network within DC. It is a new patronage structure which will evolve rapidly, but at the moment its looseness means there are opportunities for change in the United States: change for the worse and change for the better».

Å legge ut dette som støtte til Trump er ikke annet enn svart propaganda – eller «fake news» om man vil. Men den tjener en hensikt og The Guardians redaktør vet at dette går hjem hos mange lesere fordi det knapt nok finnes en kritisk motvekt.

Tidligere entusiastiske tilhengere av The Guardian har etablert nettstedet Off-Guardian, og de skriver sjøl hvorfor de har gjort dette:

We followed with dismay and disappointment the increasingly distorted and tendentious news reporting on Libya, the proxy-war in Syria, and the Ukraine Crisis.  Tired of being censored by our beloved, once-upon-a-time left-of-centre newspaper, in February 2015 we decided to create our own platform for airing our unacceptable opinions.

Løgnoppslaget om Assange gir dem en bekreftelse på det de hevder.

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.