Ukraina innfører forbud mot pro-russiske bøker

4

Regimet i Kiev har innført et omfattende forbud mot pro-russiske bøker. Dette ble vedtatt som lov 30.12 2016. Det går fram av ei melding fra AFP som er gjengitt i mange aviser, blant annet Times of India.

Ukraine on Friday banned Russian books glorifying the Kremlin and its leaders or espousing what it views as «totalitarian views» in a move certain to further sour relations between the two foes.

The law adopted by President Petro Poroshenko «prohibits the promotion of aggressor states … or (books) that create a positive image of this aggressor state», referring to Russia.

I 2015 forbød Ukraina 38 bøker av russere som ble beskyldt for å stå for anti-ukrainske synspunkter. Kiev-regimet som er tjukt infiltrert av fascister, hevdet naturligvis at disse verkene «fremmet fascisme». Men AFP skriver at lovvedtaket synes å rette seg mot all russisk litteratur som myndighetene i Kiev regner som «anti-ukrainsk».

Forbud mot «upasende» bøker er noe regimet i Kiev har lært av sine nazistiske forbilder. 10. mai 1933 gjennomførte Strumabteilung (SA) og nazistiske studentorganisasjoner bokbål flere steder i Tyskland. I alt ble 25000 bøker av 2500 forfattere brent.

Dette skjer samtidig med at de ukrainske beskytningene av Donbass pågår.

rusvesna skriver at det har vært 143.613 beskytninger mot Donbass i 2016, og november (28.284) og desember (35.557) har vært verst.

Det er dette regimet Børge Brende og Erna Solberg overøser med hundretalls millioner norske skattekroner.

KampanjeStøtt oss

4 KOMMENTARER

  1. Dette er ikke typisk Ukrainsk-du finner de samme tendensene i de fleste tidligere Sovjet-republikker,som for eksempel de baltiske statene som er like ekstreme-eksempel Estland-fjernet sin nest største by fra alle kart-grunn:den hadde 98% russiskættede innbyggere-Latvia-gjorde det forbudt å ha undervisning i russisk-med en etnisk russisk befolkning på ca 30%-og dette er?

  2. «Ukraina innfører forbud mot pro-russiske bøker»

    Bokbrenning i alle forrmer er en fascistisk favoritthobby. – No surprise there, Ukraina regime.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.