Hacking av valget i USA – en intern jobb?

10

Department of Homeland Security: – Ingen russisk hacking

Department of Homeland Security, som kanskje best kan sammenliknes med et innenriksdepartement, og som har ansvar for innenlands sikkerhet i USA, går imot påstandene fra CIA om at valget var hacket av Russland. Lederen for DHS, Jeh Johnson, sa til Washington Post 15.12.2016 at hans stab var klare til å kontrollere alle systemer på valgdagen og at de ikke kunne se noen innvirkning som kunne påvirke valget. Da WaPo presset ham ytterligere understreket han:

We see no evidence that hacking by any actor altered the ballot count for any cyber actions that deprived people of voting,

På den andre sida melder flere kanaler i USA at det har vært hackingforsøk som har kommet fra Department of Homeland Security!

WSBTV skriver:

Channel 2 Investigative Reporter Aaron Diamant has learned two more states’ election agencies have confirmed cyberattacks linked to the same U.S. Department of Homeland Security IP address as last month’s massive attack in Georgia.

USA framstår nå som en stat i full strid med seg sjøl. Sikkerhetstjenestene kriger mot hverandre i mediene og det slipes kniver forut for møtet i valgmannskollegiet som i prinsippet skal velge Donald Trump til president. Det snakkes om trusler og press og om valgmenn som snur. Clinton-kampanjen håper å hindre Trump i å få flertall på møtet. Dette er en situasjon som det ikke finnes noen parallell til. Hva som så eventuelt vil skje, er det ingen som vet. Krefter i Clinton-kampanjen håper å forpurre Trumps tiltredelse. Det snakkes om nyvalg og det snakkes til og med om å forlenge Barack Obamas periode.

Det ligger i sakens natur at når så mektige tjenester slåss, så vil også falsk informasjon og provokasjoner spille en rolle. Nyheten om at DHS har drevet med hacking kan for den del være plantet for å undergrave kritikken av CIA. Men hvis det så er tilfelle at personer i DHS har hacket valgsystemet, så har vi en meget eksplosiv situasjon.

Saka blir oppdatert.

KampanjeStøtt oss

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


10 KOMMENTARER

 1. Det er en spennende tid i USA. Nesten litt for spennende. Og det er nok som artiklen sier at dette kan være plantet og det kan være starten på et helt nytt kapittel. Dette er som å skue to blåhvaler i vill kamp.

  For det finnes knapt en TV stasjon eller avis som ikke har beskyldt nettopp Russland for alt fra fake news til hacking for å få Trump valgt. Dette vel orkestrert fra folket bak og den samme dama som så kjekt sa i forkant av valget hun selv tapte at «man må akkseptere utfallet av valget», hvilke hun selv på ingen måte gjør.

  Blir ikke Trump presiden nå vil det bli fullt kaos i USA og kansje er det nettopp det som er «The Grand Plan»?

  Er denne nyheten faktisk og ikke plantet, bevisene legges frem etc, vil det igjen skape ytterligere et stort spørsmålstegn og det er hva gjør de da? Hva gjør de som er avkledd og ydmyket for å få oppmerksomheten vekk fra denne saken og over på noe annet? Det får hver og en enkeltvis spekulerer i selv. Mange scenarioer på det der. Ikke alle er like pene.

  Ofrer de hele WSB-TV på alteret for å legge frem en slik sak som desinformasjon? Eller vil det neste steget i saken peke rett mot Putin? Uansett blir dette en spennende sak og artig i dagene som kommer.

 2. Ja, det ligger an til militærkupp og/eller borgerkrig der borte nå, hvis splittelsen er så omfattende som den kan virke.

 3. Etterhvert som buksa glir ned, blir forsvaret vanligvis dummere og dummere. Ikke bare er USA i full splid med seg selv. Dette tyder på at det holder på å rakne fullstendig for Nato Inc – hvor tunge investeringer og fremdriftsplan var basert på «Clinton Fundation».

  • Hele Clintonstiftelsen er jo bare en kriminell organisasjon som driver med child trafficking, narkosmugling, våpenhandel og lyssky transaksjoner med korrupte regimer. Ikke rart norske politikere var så ivrige etter å finansiere vederstyggeligheten.

   Stiftelsen er forøvrig fortsatt under etterforskning av FBI, og det ryktes at det er ganske spenstige ting som kommer frem i etterforskningen. Dog er det visst såpass eksplosivt materiale at hele USA kommer til å kollapse hvis den fulle sannheten kommer til syne. Så FBI graver nok ikke til bunns, og passer nok på å slette en hel del av bevismaterialet. En og annen småfisk blir nok ofret til slutt, men folk som Hillary slipper unna, ser det ut til. Hun er jo too big to fail.

  • Leste (tror det var på Zerohedge) at FBI ikke backer påstanden om at Russland står bak, men snarere sår tvil om ryktene fra CIA. Videre sies det at FBI nå vil gjenoppta etterforskningen av Clinton Foundation. Så det så.

 4. Det er en ting jeg ikke forstår, hvorfor blir det skrevet så mye om hvem som hacket og serverte dette til Wikileaks. Det burde jo dreie seg om det faktiske innholdet. Snusk skal fram i lyset, hvem som får det fram er underordnet.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.