Hacking av valget i USA – en intern jobb?

0

Department of Homeland Security: – Ingen russisk hacking

Department of Homeland Security, som kanskje best kan sammenliknes med et innenriksdepartement, og som har ansvar for innenlands sikkerhet i USA, går imot påstandene fra CIA om at valget var hacket av Russland. Lederen for DHS, Jeh Johnson, sa til Washington Post 15.12.2016 at hans stab var klare til å kontrollere alle systemer på valgdagen og at de ikke kunne se noen innvirkning som kunne påvirke valget. Da WaPo presset ham ytterligere understreket han:

We see no evidence that hacking by any actor altered the ballot count for any cyber actions that deprived people of voting,

På den andre sida melder flere kanaler i USA at det har vært hackingforsøk som har kommet fra Department of Homeland Security!

WSBTV skriver:

Channel 2 Investigative Reporter Aaron Diamant has learned two more states’ election agencies have confirmed cyberattacks linked to the same U.S. Department of Homeland Security IP address as last month’s massive attack in Georgia.

USA framstår nå som en stat i full strid med seg sjøl. Sikkerhetstjenestene kriger mot hverandre i mediene og det slipes kniver forut for møtet i valgmannskollegiet som i prinsippet skal velge Donald Trump til president. Det snakkes om trusler og press og om valgmenn som snur. Clinton-kampanjen håper å hindre Trump i å få flertall på møtet. Dette er en situasjon som det ikke finnes noen parallell til. Hva som så eventuelt vil skje, er det ingen som vet. Krefter i Clinton-kampanjen håper å forpurre Trumps tiltredelse. Det snakkes om nyvalg og det snakkes til og med om å forlenge Barack Obamas periode.

Det ligger i sakens natur at når så mektige tjenester slåss, så vil også falsk informasjon og provokasjoner spille en rolle. Nyheten om at DHS har drevet med hacking kan for den del være plantet for å undergrave kritikken av CIA. Men hvis det så er tilfelle at personer i DHS har hacket valgsystemet, så har vi en meget eksplosiv situasjon.

Saka blir oppdatert.

Forrige artikkelUSA – It’s the economy, stupid!
Neste artikkelNå kommer det: Facebook skal bli Sannhetsministerium
Pål Steigan. f. 1949 har jobbet med journalistikk og medier det meste av sitt liv. I 1967 var han redaktør av Ungsosialisten. I 1968 var han med på å grunnlegge avisa Klassekampen. I 1970 var han med på å grunnlegge forlaget Oktober, der han også en periode var styreleder. Steigan var initiativtaker til og første redaktør av tidsskriftet Røde Fane (nå Gnist). Fra 1985 til 1999 var han leksikonredaktør i Cappelens forlag og utga blant annet Europas første leksikon på CD-rom og internettutgaven av CAPLEX i 1997. Han opprettet bloggen steigan.no og ga den seinere til selskapet Mot Dag AS som gjorde den til nettavis. Steigan var formann i AKP(m-l) 1975–84. Steigan har skrevet flere bøker, blant annet sjølbiografien En folkefiende (2013).