Milliardærenes «faktasjekkere»

0
Facebook kopierer Big Brother

Som tidligere meldt skal Facebook nå merke det de regner som «falske nyheter» slik at sarte sjeler der ute ikke skal miste nattesøvnen. At dette gjør FB til verdens største Sannhetsministerium eller 1984 på speed er en ting, men man skal ikke grave mye for å se at de såkalte faktasjekkerne er milliardærenes folk.

På sine nettsider oppgir Facebook at de selskapene som skal drive faktasjekking for dem har undertegnet noe som kalles Poynter’s International FactChecking Code of Principles. Og hva er så det og hvem er Poynter?

Poynter sier sjøl at de er finansiert av

Arthur M. Blank Family Foundation, the Duke Reporters’ Lab, the Bill & Melinda Gates Foundation, Google, the National Endowment for Democracy (NED), the Omidyar Network, the Open Society Foundations (OSF) and the Park Foundation.

Her kan man jo merke seg verdens rikeste ektepar, ekteparet Gates, verdens mektigste meningskontrollør Google, CIA-organisasjonen NED og George Soros’ OSF.

Hvor nøytral og faktaorientert går det an å bli?

I 2011 holdt Poynter et kurs i journalistikk som ifølge Fox News skulle lære journalister å snrive om jihadistisk terror på en annen måte.

A new online journalism course on Islam appears to downplay the threat posed by global jihad groups, suggesting reporters keep the death toll from Islamic terrorism in «context» by comparing that toll to the number of people killed every year by malaria, HIV/AIDS and other factors.

Så Facebook har funnet de riktige faktasjekkerne. Fakta om jihadister, Israel, korporasjonenes plyndring av ressursene i verden og Soros’ bruk av NGOer til regimeskifte vil nok få hard medfart  av de høyst nøytrale sannhetsagentene til Big Brother, får vi tro.

 

KampanjeStøtt oss
Forrige artikkelHvordan klarte identitetspolitikken å feste grepet?
Neste artikkelStanding Rock illustrerer århundrers konflikt for urfolk i hele Amerika
Pål Steigan. f. 1949 har jobbet med journalistikk og medier det meste av sitt liv. I 1967 var han redaktør av Ungsosialisten. I 1968 var han med på å grunnlegge avisa Klassekampen. I 1970 var han med på å grunnlegge forlaget Oktober, der han også en periode var styreleder. Steigan var initiativtaker til og første redaktør av tidsskriftet Røde Fane (nå Gnist). Fra 1985 til 1999 var han leksikonredaktør i Cappelens forlag og utga blant annet Europas første leksikon på CD-rom og internettutgaven av CAPLEX i 1997. Han opprettet bloggen steigan.no og ga den seinere til selskapet Mot Dag AS som gjorde den til nettavis. Steigan var formann i AKP(m-l) 1975–84. Steigan har skrevet flere bøker, blant annet sjølbiografien En folkefiende (2013).