Milliardærenes «faktasjekkere»

2
Facebook kopierer Big Brother

Som tidligere meldt skal Facebook nå merke det de regner som «falske nyheter» slik at sarte sjeler der ute ikke skal miste nattesøvnen. At dette gjør FB til verdens største Sannhetsministerium eller 1984 på speed er en ting, men man skal ikke grave mye for å se at de såkalte faktasjekkerne er milliardærenes folk.

På sine nettsider oppgir Facebook at de selskapene som skal drive faktasjekking for dem har undertegnet noe som kalles Poynter’s International FactChecking Code of Principles. Og hva er så det og hvem er Poynter?

Poynter sier sjøl at de er finansiert av

Arthur M. Blank Family Foundation, the Duke Reporters’ Lab, the Bill & Melinda Gates Foundation, Google, the National Endowment for Democracy (NED), the Omidyar Network, the Open Society Foundations (OSF) and the Park Foundation.

Her kan man jo merke seg verdens rikeste ektepar, ekteparet Gates, verdens mektigste meningskontrollør Google, CIA-organisasjonen NED og George Soros’ OSF.

Hvor nøytral og faktaorientert går det an å bli?

I 2011 holdt Poynter et kurs i journalistikk som ifølge Fox News skulle lære journalister å snrive om jihadistisk terror på en annen måte.

A new online journalism course on Islam appears to downplay the threat posed by global jihad groups, suggesting reporters keep the death toll from Islamic terrorism in «context» by comparing that toll to the number of people killed every year by malaria, HIV/AIDS and other factors.

Så Facebook har funnet de riktige faktasjekkerne. Fakta om jihadister, Israel, korporasjonenes plyndring av ressursene i verden og Soros’ bruk av NGOer til regimeskifte vil nok få hard medfart  av de høyst nøytrale sannhetsagentene til Big Brother, får vi tro.

 

KampanjeStøtt oss

2 KOMMENTARER

 1. Og etterplarerne ligger ikke på latsida.:

  Dagens NRK -Ytring behandlet -Syria,Globalisering og Fake-news.
  Deltakerne utgjorde en salig blanding-K.Wiedswang,DN-ymse uklare akademikere-og M.Simonsen,Dagbladet.
  Pussig nok var der ingen deltakere fra den stadig økende EØS-motstands side.

  Det begynner å lukte desperasjon.Argumentasjonen går på tomgang-Globalisering har minsket fattigdommen,og migrasjonen må vi bare akseptere,om enn det kan finnes problemer.EU vil måtte gjennopprettes,om det skulle bli nedmontert.Europas Forenede Stater blir ikke nevnt.
  Dette er ikke engang unyansert,det er serier av halve løgner og eklatant selvbedrag.Skurkene i dramaet er D.Trump og S.Listhaug.
  Intet nytt Fra Ekkokammeret.Stråmenn overalt.De må snart se,at det går med dem,som med den svenske Halmbukken-Den brenner.I å den første natta. .

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.