EU-parlamentet skylder på Russland for misnøye med EU

0

EU-parlamentet har ikke noen virkelig makt i unionen, men lar seg ikke stoppe av det. 23.11.2016 vedtok parlamentet er resolusjon som går til angrep på to navngitte russiske nyhetsmedier (RT og Sputnik) og som skylder på Russland for splittelsen i og misnøyen med EU.

I pressemeldinga om vedtaket  heter det:

Propaganda pressure on the EU from Russia and Islamist terrorist groups is growing, MEPs warn in a resolution voted on Wednesday. It seeks to distort the truth, incite fear, provoke doubt and divide the EU. To counteract anti-EU campaigns, MEPs suggest reinforcing the EU’s tiny “strategic communication” task force and investing more in awareness raising, education, online and local media, investigative journalism and information literacy.

Pressemeldinga fortsetter:

Hostile propaganda against the EU and its member states seeks to distort the truth, provoke doubt, divide the EU and its North American partners, paralyse the decision-making process, discredit the EU institutions and incite fear and uncertainty among EU citizens, says the text.
”the Russian government is employing a wide range of tools and instruments, such as think tanks […], multilingual TV stations (e.g. Russia Today), pseudo-news agencies and multimedia services (e.g. Sputnik) […], social media and internet trolls, to challenge democratic values, divide Europe, gather domestic support and create the perception of failed states in the EU’s eastern neighbourhood”.

Som om Russland er de eneste i verden som benytter seg av propaganda på internett for å påvirke opinionen! Jeg vil minne om den gjeldende manualen for United States (U.S.) Army Psychological Operations (PSYOP) doktrine. som sier:

Psykologiske operasjoner sprer utvalgt informasjon til en befolkning eller ei målgruppe for å påvirke følelsene deres, motivasjonen deres, tenkemåten deres, og i siste instans hvordan de handler og opptrer. Psykologiske operasjoner retter seg mot utenlandske regjeringer, organisasjoner, grupper og individer. I psykologiske operasjoner benytter man seg rutinemessig av disinformasjon og bedrag. Dette inngår i standardarsenalet til for eksempel USAs militære styrker.

Og jeg kunne jo også nevne NATOs Stratcom, som svenskene er så ivrige etter å komme med i (dersom de får direktørstillingen). De sier på sine egne hjemmesider at de gjør følgende:

NATO must use various channels, including the traditional media, internet-based media and public engagement, to build awareness, understanding, and support for its decisions and operations. This requires a coherent institutional approach, coordination of effort with NATO nations and between all relevant actors, and consistency with agreed NATO policies, procedures and principles.

EU upopulært på grunn av Russland?

EU-parlamentarikerne innbiller seg altså ifølge eget vedtak at det er splittelse i EU og misnøye med unionen på grunn av Russland! Er disse menneskene noensinne ute av boblene sine? Aner de hva folk sier om dem på gater og torg i Europa? Hvis de skulle lure på det, kan jeg informere dem om at det er langt saftigere ting enn tvil og usikkerhet folk uttrykker seg i mellom. Man kan spørre seg om en forsamling som har så liten kontakt med virkeligheten er i stand til å gå langs en rett strek og tygge tyggegummi på samme tid.

Det som går fram er at resolusjonen ble vedtatt med 304 stemmer mot 179 og 208 avholdende. Vedtaket er altså fattet med et mindretall av parlamentarikerne bak seg. (44%)

Deutsche Welle skriver at ytre høyre og ytre venstre stemte imot og sentrum-venstre avsto. Ytre venstre advarte mot ny-maccarthyisme og innskrenkning av ytringsfriheten.

Når det gjelder forholdet til sannheten, må jo EU regnes som fageksperter siden de ledes av en president, nemlig Jean-Claude Juncker som har uttalt at «når det blir vanskelig må vi lyve».

Forrige artikkelAngela Merkel vil regulere innholdet på nettet
Neste artikkelOljefondet investerer i selskap med IS-tilknytning
Pål Steigan
Pål Steigan. f. 1949 har jobbet med journalistikk og medier det meste av sitt liv. I 1967 var han redaktør av Ungsosialisten. I 1968 var han med på å grunnlegge avisa Klassekampen. I 1970 var han med på å grunnlegge forlaget Oktober, der han også en periode var styreleder. Steigan var initiativtaker til og første redaktør av tidsskriftet Røde Fane (nå Gnist). Fra 1985 til 1999 var han leksikonredaktør i Cappelens forlag og utga blant annet Europas første leksikon på CD-rom og internettutgaven av CAPLEX i 1997. Han opprettet bloggen steigan.no og ga den seinere til selskapet Mot Dag AS som gjorde den til nettavis. Steigan var formann i AKP(m-l) 1975–84. Steigan har skrevet flere bøker, blant annet sjølbiografien En folkefiende (2013).