EU-parlamentet skylder på Russland for misnøye med EU

5

EU-parlamentet har ikke noen virkelig makt i unionen, men lar seg ikke stoppe av det. 23.11.2016 vedtok parlamentet er resolusjon som går til angrep på to navngitte russiske nyhetsmedier (RT og Sputnik) og som skylder på Russland for splittelsen i og misnøyen med EU.

I pressemeldinga om vedtaket  heter det:

Propaganda pressure on the EU from Russia and Islamist terrorist groups is growing, MEPs warn in a resolution voted on Wednesday. It seeks to distort the truth, incite fear, provoke doubt and divide the EU. To counteract anti-EU campaigns, MEPs suggest reinforcing the EU’s tiny “strategic communication” task force and investing more in awareness raising, education, online and local media, investigative journalism and information literacy.

Pressemeldinga fortsetter:

Hostile propaganda against the EU and its member states seeks to distort the truth, provoke doubt, divide the EU and its North American partners, paralyse the decision-making process, discredit the EU institutions and incite fear and uncertainty among EU citizens, says the text.
”the Russian government is employing a wide range of tools and instruments, such as think tanks […], multilingual TV stations (e.g. Russia Today), pseudo-news agencies and multimedia services (e.g. Sputnik) […], social media and internet trolls, to challenge democratic values, divide Europe, gather domestic support and create the perception of failed states in the EU’s eastern neighbourhood”.

Som om Russland er de eneste i verden som benytter seg av propaganda på internett for å påvirke opinionen! Jeg vil minne om den gjeldende manualen for United States (U.S.) Army Psychological Operations (PSYOP) doktrine. som sier:

Psykologiske operasjoner sprer utvalgt informasjon til en befolkning eller ei målgruppe for å påvirke følelsene deres, motivasjonen deres, tenkemåten deres, og i siste instans hvordan de handler og opptrer. Psykologiske operasjoner retter seg mot utenlandske regjeringer, organisasjoner, grupper og individer. I psykologiske operasjoner benytter man seg rutinemessig av disinformasjon og bedrag. Dette inngår i standardarsenalet til for eksempel USAs militære styrker.

Og jeg kunne jo også nevne NATOs Stratcom, som svenskene er så ivrige etter å komme med i (dersom de får direktørstillingen). De sier på sine egne hjemmesider at de gjør følgende:

NATO must use various channels, including the traditional media, internet-based media and public engagement, to build awareness, understanding, and support for its decisions and operations. This requires a coherent institutional approach, coordination of effort with NATO nations and between all relevant actors, and consistency with agreed NATO policies, procedures and principles.

EU upopulært på grunn av Russland?

EU-parlamentarikerne innbiller seg altså ifølge eget vedtak at det er splittelse i EU og misnøye med unionen på grunn av Russland! Er disse menneskene noensinne ute av boblene sine? Aner de hva folk sier om dem på gater og torg i Europa? Hvis de skulle lure på det, kan jeg informere dem om at det er langt saftigere ting enn tvil og usikkerhet folk uttrykker seg i mellom. Man kan spørre seg om en forsamling som har så liten kontakt med virkeligheten er i stand til å gå langs en rett strek og tygge tyggegummi på samme tid.

Det som går fram er at resolusjonen ble vedtatt med 304 stemmer mot 179 og 208 avholdende. Vedtaket er altså fattet med et mindretall av parlamentarikerne bak seg. (44%)

Deutsche Welle skriver at ytre høyre og ytre venstre stemte imot og sentrum-venstre avsto. Ytre venstre advarte mot ny-maccarthyisme og innskrenkning av ytringsfriheten.

Når det gjelder forholdet til sannheten, må jo EU regnes som fageksperter siden de ledes av en president, nemlig Jean-Claude Juncker som har uttalt at «når det blir vanskelig må vi lyve».

KampanjeStøtt oss

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


5 KOMMENTARER

 1. The blame game, som amerikanerne sier. Når vi ikke lykkes, finn noen å skylde på. Samme hos Demokratene etter presidentvalget. De har i tur og orden skyldt på FBI, Sanders-tilhengere, mannsjåvinister,tredjekandidater og naturligvis rasistvelgere for at «Crooked Hillary» ikke klarte å mobilisere nok velgere. Merkelig nok er altså velgerne i de områdene Demokratene hadde regnet som sikre både mannsjåvinister og rasister. Hvorfor Demokratene da regnet disse områdene som sikre, har jeg foreløpig ikke fått noen god forklaring på. Den eneste muligheten de ikke har vært innom, er at Hillary kanskje fortjener tilnavnet «Crooked».

 2. Så hvis det ikke hadde eksistert russiske TV-kanaler, så hadde EU vært populær blant sine egne innbyggere?

  Grekerne er helt sikkert fornøyd med finanspakken de har måtte inngå med EU?
  Innbyggerne i Polen, Ungarn og andre Øst-Europeiske land er fornøyd med EUs innvandringspolitikk?

  Det er vel lettere å skjule sannheten enn å gjøre noe med den?

 3. Aha! At jeg ikke skjønte det! Selvsagt er det Putin og russisk media som har skylda for at det demokratiske, velfungerende og populære EU mister oppslutning blant sine undersåtter.

  Det er ikke den korrupte, virkelighetsfjerne, diktatoriske, skakkjørte unionen det er noe feil på. Feilen ligger hos de ytterst lett påvirkelige masser som sitter dagen lang og glaner på russisk TV eller deres hatefulle webbsider og sluker propagandaen rått.

  Jeg vil ikke bli forundret om det blir avslørt at russisk media mottar en eller annen form for fordekt korrupsjon fra staten/myndighetene/Putin. Penger pent pakket inn i diffuse vendinger, som for eksempel trykkestøtte, distrubusjonstilskudd, lisenspenger, skattefritak e.l.

  Tenk for et sjokk det må bli dersom en slik kobling mellom makt og media blir kjent. Gud trøste og bære oss. Nei da har vi det tross alt mye bedre her, med et fritt, objektivt og helt uavhengig media, uten økonomiske koblinger til makthaverne.

  • Du er på god vei til å avsløre Putins konspiratoriske plan for å undergrave våre egne, frihetselskende politikere og finanstopper. Og i Norge har vi Nei til EU, som også sprer misnøye med EØS og driver propaganda mot EU. Jeg må innrømme at jeg er med på å betale for dem, så jeg har en del av skylda. I det hele tatt; anti-EU konspirasjonen er så stor og omfatter så mange mennesker at det er klart den er farlig.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.