Angela Merkel vil regulere innholdet på nettet

18

Etter at Barack Obama engasjerte seg mot såkalte «falske nyheter» på nettet gjør også Angela Merkel det. Dette skriver Die Zeit. Når forbundskansleren i Europas største økonomi og EUs dominerende medlemsland bruker talerstolen i Forbundsdagen til å angripe «falske nyheter» som sprer seg via Facebook og andre sosiale medier, er dette plutselig brakt opp på høyeste politiske plan. Hun har bedt justisministeren og innenriksministeren om å utvikle tiltak for å motvirke dette.

Ifølde Die Zeit planlegger Merkel et nytt lovverk som skal formulere nye regler for diskusjonen på internett. Hun leser tydeligvis ikke George Orwells 1984 som en roman, men som en brukerhåndbok.

Dette skjer til tross for at den tyske medieverdenen nærmest er totalt kontrollert av tre-fire gigantiske mediekonserner og blant dem i første rekke Axel Springer, som nærmest må betraktes som eksperter på hatkampanjer gjennom Bild Zeitung, og Bertelsmann, som skapte sitt medieimperium gjennom å være Hitlers aller mest effektive propagandister.

medier-tyskland
Tre-fire grupper har nærmest total kontroll over tyske medier

Som Medienfrauen skriver: Det er et par mediekonserner som kontrollerer hva du tenker, hvordan du tenker, hva du bør vite og hvordan du bør vite det.

Hvis man ser på Bertelsmann for seg, så ser det slik ut:

bertelsmann-kontroll

Så når det skal drive hets mot Russland, når det skal mobiliseres til krig i Syria, når man skal dekke over finansmanipulasjoner eller markedsføre en migrasjonspolitikk som fire av fem tyskere er imot, så er det disse konsernene som gjør jobben.

Men det er altså ikke nok! Det er nemlig en fare for at det vie internett kan komme opp nyheter eller informasjoner som kler av eliten (les: Hillary Clintons eposter) eller saker som er pinlige eller avslørende for herskerne våre.

Nettopp storkonsernet Bertelsmann har fått i oppdrag av Facebook å renske innholdet, slik at det ikke «støter mot våre fellesskapsnormer», skriver Der Spiegel.

Bertelsmann SE & Co. KGaA er et tysk multinasjonalt mediakonsern. Selskapet opererer i 50 land og har over 110.000 ansatte. I 2002 skrev en kommisjon som var opprettet av Bertelsmann at selskapet samarbeidet nært med naziregimet under krigen og at det også sjøl benyttet seg av jødisk slavearbeid.

Det er datterselskapet Arvato som har fått i oppdrag å stå for Facebook-sensuren. Ifølge Der Spiegel vil et tresifret antall mennesker jobbe med reinvaskinga av Facebook. Medarbeiderne vil også jobbe med arabisk, fransk og tyrkisk. 

Men selv ikke det er nok! Nå skal det lages lover mot «falske nyheter» og kontrolleres enda bedre hva innbyggerne får tilgang til av nyheter og informasjon. For å skape en opinion for dette totale meningsdiktaturet viser man til «nettroll» og diverse tilfeller av av bløff og løgn. Og nyttige iidioter blant liberalerne hopper på. Dette vil de gjerne være med på. (For en stund siden fikk jeg beskjed fra en radikal person om at jeg ikke måtte sitere fra Deutsche Wirtschafts Nacrichten, for den sto på ei fy-liste som noen tyske trotskister hadde satt opp. Også DWN da, som er solid borgerlig og eid av svenske Bonnier, men de er altså kritiske til enkelte sider av tysk utenrikspolitikk, så det gjorde vel utslaget.)

Enda så ille det er, tillater jeg meg å bli i litt fandeinvoldsk godt humør over denne elitens panikk for nettet. I all sin makt og velde er de redde for at det skal piple ut noen musepip som de ikke har kontroll over. Men er ikke det en fantastisk illustrasjon av hvor redde de er for folket? Og er ikke det også en illustrasjon av hvor viktig det er å bygge opp alternative og kritise medier, slik som (host, host) steigan.no?

I en verden der 62 individer eier like mye som den fattigste halvparten tilsammen, er det ikke rart at eliten er pissredd. Som milliardæren og Amazon-investor Nick Hanauer som skriver dette i et åpent brev til sine milliardærkolleger:

«Når jeg ser inn i framtida ser jeg høygafler.»

Jeg har en beskjed til mine styrtrike medborgere; for alle oss som bor i våre beskyttede bobleverdener: Våkn opp. Det vil ikke vare! … Hvis vi ikke gjør noe for å rette opp de skjærende ulikhetene i denne økonomien, så kommer høygaflene etter oss. Ikke noe samfunn kan tåle en slik økende ulikhet som vi har.

Men Obama, Merkel, Zuckerberg & co vil prøve så lenge de kan å holde folk i uvitenhet. Men som Abraham Lincoln skal ha sagt:

You can fool all the people some of the time, and some of the people all the time, but you cannot fool all the people all the time.

 

KampanjeStøtt oss

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


18 KOMMENTARER

  • Er det du som innehar signaturen Bottolf og visiterer spikerscorner.no og driver trakkasering av spesielt en kvinnelig kommentator der. Eller er du den opprinnelige og seriøse sign. Tor Arne som blir frastjålet denne signaturen? Kan redaktører av sider som denne sortere rått og råde av ut, som innehaver av blogger.

 1. Vi eier både Bertelsmann (376.025.878 NOK) og Axel Springer konsernet med 1.07% (572 .002.312 NOK). Dette blir ytringsfrihetens kamp mot den vestlige «finanspressen» som i tillegg eier Facebook, Twitter, Google (alphabet), telegrambyråene m.m.
  – Nick Hanauer vil nok få rett i sin konklusjon – tilslutt. Politikernes forpliktelse blir å begrense dette til et minimum – hvis folkevalgte oppgave var å temme de grådige kreftene, for å utjevne de skrikende samfunnsforskjellene. Her i Norge er hele regjeringsapparatet inkludert Klassekampen (!) indirekte kjøpt opp av børsen. Og «naturlig» nok blir «vi» dessverre de siste som spenner buen – med politisk skyts, for å påpeke det øredøvende faktum. Her må både slipstein og ljå dras av ideologiske krefter – fullstendig uavhengig av tilskudd. Og det blir en utfordring..! Som journalistene i Adresseavisen, Åge Winge og Grethe Holstad bemerket da de var i ferd med å pusle ferdig spillet rundt «Operasjon Media-Norge» og investor Roll-Danielsens «konkurs» i Trondheim:
  «- Det mest spesielle med denne saken for oss, er at vi driver journalistikk som kan føre til store økonomiske tap for vår egen arbeidsplass dersom bostyret, og senere Roll Danielsen, går til erstatningssøksmål mot avisen og banken.»
  – Dette var og er fortsatt en av de mest interessante sakene i moderne tid som ikke kom til mål – av ovennevnte årsak. Kampen må mobiliseres gjennom et globalt nettverk, og i eksisterende stund må en nødvendig «kollekt» komme fra «arbeiderklassen» – og de/vi som deler slike «sprøe» medmenneskelige verdier.

 2. Nrk får kritikk av kringkastingsrådets leder Per Edgard kokkvold. Han mener nrks dekning av Hillyary Clinton under valgkammpen i USA fortjener kritikk. -» jeg er sikker på at nrk underkommuniserte den alminnelige misnøyen mot Clinton», sier Kokkvold under kringkastingsrådets møte.
  Her Kokkvold har kansje ikke fått med seg at dette fortsetter, men det har Trump, som vegrer seg for å hilse på «Fjolla» som styrer landet vårt.
  Hvis man i dag ser på nrks nyhetssendinger er det nesten enda verre enn under valgkampen. Spesiellt Petter Oulie-Hauge i Urix utmerker seg.

 3. Kaste stein Kokkvold. Når en tenker på alt det ufattelige våset som Kokkvold har hatt på trykk i Aftenposten burde han heller ha satt av tida til å skrive en kronikk om alle sine feilvurderinger gjennom mange år.
  Det er et slags loppemarkedsNorge. En fra eliten kritiserer noen andre fra eliten og så tar en annen fraksjon opp ballen og sender den tilbake og på dette vis lekes det «demokrati» fullstendig fralenket klassespørsmål. Det er vel dette Rødt tenker på når de agiterer for «demokrati» frakoblet klasser og begraver Mao som udemokratisk.
  For å få opprettholdt den norske vasallstatsforholdet til USA er man nå igang med å framstille Trump som «demokrat» med pasifistisk sinnelag. Helt riktig,Jostein B: «det er nesten enda verre enn under valgkampen.»

  • Veien videre må muligens ¨være å på et eller annet vis klare å få hostet opp hva som skjedde under møtet der de skulle danne et nytt parti og hva som hindret dem.Det skulle vel ikke mangle på krefter som vil være med på en kronerulling her. Hadde vært greit å ha noen å stemme på. Takk for alt bra du skriver.

 4. Til Pål.
  Regulering av artikkelen om Klassekampen ? Hvorfor er en to dager gammel artikkel fjernet fra forsiden ? https://steigan.no/2016/11/22/lo-gir-9-millioner-til-klassekampen/
  2 artikler som er så gamle som en uke eldre enn den som ble fjernet, og er fra 15 november ligger fortsatt framme.
  » EU-lederne i panikkmodus etter USA-valget » er f.eks gammel og får ligge. Jeg syns det er viktig å avklare om det foregår en gradualisme og at det arbeides for syntese mellom sosialisme og kapitalisme, for dersom det settes inn folk på høyre og venstresiden som jobber for samme sak, og vil møtes på midten i NWO, så bør det opplyses om denne prosessen.
  Noen spesiell grunn til at den ble fjernet ?

  • https://www.information.dk/udland/2016/11/interview-habermas-brug-loese-gaaden-0

   Syntesen klargjøres i dette lange intervju-med megetsigende kommentarer.:

   EU-guruen Habermas forklarer -forbilledlig-hva som foregår.Han mener «høyrepopulistene» har stjålet «venstresidens» saker.
   Og forklarer med hvilke midler man ikke (kan)lykkes i å ta sakene tilbake.Det skal ikke skje,ved å overgå høgern,eller øse forakt over den.Hvilket er de milder som er forsøkt f.eks i Sverige.Nei.Man skal Ignorere dem.Som om ikke også dette er forsøkt.Samtidig som man har ignorert og yttrykt forakt for-velgerne.Dette ufyselig korttenkte folk.Det er en overnasjonal-global -orden som må til-må vite.
   Det er bare å håpe,at det som er igjen av tankekraft i de norske varianter av Det sosial-liberale byborgerskap-forlater bevegelsene.
   «Kamerater,vi må begynne pånytt.»Disse overbelånte middelklasse-raddisser kan ikke lede noe som helst.Ikke engang de ofentlige gjeldskontorerer som -før eller siden-må redde dem.

 5. «The control of information is something the elite always does, particularly in a despotic form of government. Information, knowledge, is power. If you can control information, you can control people.»

  «Når jeg ser inn i framtida ser jeg høygafler.» Ja….:)

  Boligprisheroin og det monetære systemet er også gode verktøy for kontroll:) Media, gjeld og tilgang til penger.

 6. Spådom for 2017: Et nytt forsøk på å fjerne kravet om nettnøytralitet. I kombinasjon med bedre kontroll over Facebook o.l, vil det sørge for at det store flertallet av befolkningen aldri vil bli utsatt for falske nyheter. Og jeg skal tippe at ‘falske nyheter’ vil bli et tema på BIlderberg i juni.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.