Angela Merkel vil regulere innholdet på nettet

0

Etter at Barack Obama engasjerte seg mot såkalte «falske nyheter» på nettet gjør også Angela Merkel det. Dette skriver Die Zeit. Når forbundskansleren i Europas største økonomi og EUs dominerende medlemsland bruker talerstolen i Forbundsdagen til å angripe «falske nyheter» som sprer seg via Facebook og andre sosiale medier, er dette plutselig brakt opp på høyeste politiske plan. Hun har bedt justisministeren og innenriksministeren om å utvikle tiltak for å motvirke dette.

Ifølde Die Zeit planlegger Merkel et nytt lovverk som skal formulere nye regler for diskusjonen på internett. Hun leser tydeligvis ikke George Orwells 1984 som en roman, men som en brukerhåndbok.

Dette skjer til tross for at den tyske medieverdenen nærmest er totalt kontrollert av tre-fire gigantiske mediekonserner og blant dem i første rekke Axel Springer, som nærmest må betraktes som eksperter på hatkampanjer gjennom Bild Zeitung, og Bertelsmann, som skapte sitt medieimperium gjennom å være Hitlers aller mest effektive propagandister.

medier-tyskland
Tre-fire grupper har nærmest total kontroll over tyske medier

Som Medienfrauen skriver: Det er et par mediekonserner som kontrollerer hva du tenker, hvordan du tenker, hva du bør vite og hvordan du bør vite det.

Hvis man ser på Bertelsmann for seg, så ser det slik ut:

bertelsmann-kontroll

Så når det skal drive hets mot Russland, når det skal mobiliseres til krig i Syria, når man skal dekke over finansmanipulasjoner eller markedsføre en migrasjonspolitikk som fire av fem tyskere er imot, så er det disse konsernene som gjør jobben.

Men det er altså ikke nok! Det er nemlig en fare for at det vie internett kan komme opp nyheter eller informasjoner som kler av eliten (les: Hillary Clintons eposter) eller saker som er pinlige eller avslørende for herskerne våre.

Nettopp storkonsernet Bertelsmann har fått i oppdrag av Facebook å renske innholdet, slik at det ikke «støter mot våre fellesskapsnormer», skriver Der Spiegel.

Bertelsmann SE & Co. KGaA er et tysk multinasjonalt mediakonsern. Selskapet opererer i 50 land og har over 110.000 ansatte. I 2002 skrev en kommisjon som var opprettet av Bertelsmann at selskapet samarbeidet nært med naziregimet under krigen og at det også sjøl benyttet seg av jødisk slavearbeid.

Det er datterselskapet Arvato som har fått i oppdrag å stå for Facebook-sensuren. Ifølge Der Spiegel vil et tresifret antall mennesker jobbe med reinvaskinga av Facebook. Medarbeiderne vil også jobbe med arabisk, fransk og tyrkisk. 

Men selv ikke det er nok! Nå skal det lages lover mot «falske nyheter» og kontrolleres enda bedre hva innbyggerne får tilgang til av nyheter og informasjon. For å skape en opinion for dette totale meningsdiktaturet viser man til «nettroll» og diverse tilfeller av av bløff og løgn. Og nyttige iidioter blant liberalerne hopper på. Dette vil de gjerne være med på. (For en stund siden fikk jeg beskjed fra en radikal person om at jeg ikke måtte sitere fra Deutsche Wirtschafts Nacrichten, for den sto på ei fy-liste som noen tyske trotskister hadde satt opp. Også DWN da, som er solid borgerlig og eid av svenske Bonnier, men de er altså kritiske til enkelte sider av tysk utenrikspolitikk, så det gjorde vel utslaget.)

Enda så ille det er, tillater jeg meg å bli i litt fandeinvoldsk godt humør over denne elitens panikk for nettet. I all sin makt og velde er de redde for at det skal piple ut noen musepip som de ikke har kontroll over. Men er ikke det en fantastisk illustrasjon av hvor redde de er for folket? Og er ikke det også en illustrasjon av hvor viktig det er å bygge opp alternative og kritise medier, slik som (host, host) steigan.no?

I en verden der 62 individer eier like mye som den fattigste halvparten tilsammen, er det ikke rart at eliten er pissredd. Som milliardæren og Amazon-investor Nick Hanauer som skriver dette i et åpent brev til sine milliardærkolleger:

«Når jeg ser inn i framtida ser jeg høygafler.»

Jeg har en beskjed til mine styrtrike medborgere; for alle oss som bor i våre beskyttede bobleverdener: Våkn opp. Det vil ikke vare! … Hvis vi ikke gjør noe for å rette opp de skjærende ulikhetene i denne økonomien, så kommer høygaflene etter oss. Ikke noe samfunn kan tåle en slik økende ulikhet som vi har.

Men Obama, Merkel, Zuckerberg & co vil prøve så lenge de kan å holde folk i uvitenhet. Men som Abraham Lincoln skal ha sagt:

You can fool all the people some of the time, and some of the people all the time, but you cannot fool all the people all the time.

 

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


DEL
Forrige artikkel0,7% eier nesten halvparten av verdens rikdom
Neste artikkelEU-parlamentet skylder på Russland for misnøye med EU
Pål Steigan. f. 1949 har jobbet med journalistikk og medier det meste av sitt liv. I 1967 var han redaktør av Ungsosialisten. I 1968 var han med på å grunnlegge avisa Klassekampen. I 1970 var han med på å grunnlegge forlaget Oktober, der han også en periode var styreleder. Steigan var initiativtaker til og første redaktør av tidsskriftet Røde Fane (nå Gnist). Fra 1985 til 1999 var han leksikonredaktør i Cappelens forlag og utga blant annet Europas første leksikon på CD-rom og internettutgaven av CAPLEX i 1997. Han opprettet bloggen steigan.no og ga den seinere til selskapet Mot Dag AS som gjorde den til nettavis. Steigan var formenn i AKP(m-l) 1975–84). Steigan har skrevet flere bøker, blant annet sjølbiografien En folkefiende (2013).