En massemorder kommer som æresgjest til Norge

28

Den tidligere amerikanske utenriksministeren Henry Kissinger kommer til Oslo i desember 2016 for å delta i et debattforum arrangert av Nobelinstituttet. Kissinger fikk fredsprisen i 1973 og er antakelig den nålevende personen som har flest menneskeliv på samvittigheten. Han ga CIA instrukser om å støtte militærkuppet i Chile i 1973. Han støttet Indonesias invasjon i Øst-Timor i en krig der omtrent en fjerdedel av befolkninga ble drept. Og ikke minst var han en av de mest ansvarlige for teppebombinga av Vietnam, Laos og Kambodsja der millioner av mennesker ble drept og lemlestet. Han kommer til Norge og vil bli mottatt som en æresgjest.

I en artikkel i Washington Post av John Tirman, direktør og forskningsleder ved MIT Center for International Studies, blir tapstallene oppsummert slik: Vietnam: mellom 1,5 millioner og 3,8 millioner, USAs bombing i Kambodsja mellom 600.000 og 800.000 og Laos ca 1 million, altså totalt mellom 3,1 millioner og 5,6 millioner mennesker.

(Det følgende er utdrag av en artikkel jeg skrev 27. august 2014 etter dommene over tidligere ledere av Røde Khmer.)

nixon-kissinger

«Alt som kan fly mot alt som rører på sef!»

USA begynte å bombe Kambodsja i 1965 i all hemmelighet under president Johnson. De to landa var da ikke i krig. Kambodsja var faktisk et nøytralt land. I følge databasen til det amerikanske luftforsvaret ble det gjennomført 2.565 bombetokter over Kambodsja fra 1965 til 1968. At dette var brudd på folkeretten og kvalifiserte som krigsforbrytelser er hevet over tvil. Men så begynte det virkelige helvetet.

Napalmofre: Det berømte bildet av jenta Phan Thị Kim Phúc som viser resultatet av USAs bruk av napalm mot sivilbefolkninga
Napalmofre: Det berømte bildet av jenta Phan Thị Kim Phúc som viser resultatet av USAs bruk av napalm mot sivilbefolkninga

Samtalene mellom president Richard Nixon og Henry Kissinger ble tapet, og fordi disse tapene er siden blitt offentliggjort vet vi svært mye om hva de sa og gjorde.

I mai og juni 1970 invaderte USA og Sør-Vietnam det nøytrale Kambodsja (enda en forbrytelse mot folkeretten). Denne invasjonen var militært mislykket, og Nixon ble rasende. Han syntes at det amerikanske flyvåpenet ikke var brutalt nok. Han ringte derfor 9. desember 1970 til Kissinger, som da var nasjonal sikkerhetsrådgiver, og sa:

Jeg ønsker at alt som kan fly går inn der og banker livskiten ut av dem. Det vil ikke være noen begrensinger på flytimer og det er ingen begrensninger på budsjettet. Er det klart?

Fem minutter etter denne samtalen ringte Kissinger til general Alexander Haig og ga beskjed om presidentens ordre:

Han ønsker en massiv bombekampanje i Kambodsja. Han ønsker ikke å høre noen motforestillinger. Det er en ordre. Den skal gjennomføres. Alt som kan fly mot alt som beveger seg. Er det oppfattet.

Dette ble marsjordren for den største bombekampanjen i historien. Informasjon som ble frigjort under Bill Clinton viser at det ble sluppet 2.756.941 tonn bomber over Kambodsja. (Kilde: Ben Kiernan.) Dette bør sammenliknes med annen verdenskrig da de allierte totalt slapp 2 millioner tonn bomber, inklusive Hiroshima og Nagasaki! Kambodsja er antakelig det landet i verden som har blitt aller mest bombet, og landet er ikke større enn Sør-Norge.

teppebombing-vietnam
Teppebombing av Vietnam

Dette var et brudd på alt som er av krigens lover, av folkeretten og av Geneve-konvensjonen. Det var et systematisk gjennomført folkemord. I forbindelse med Hitlers Holocaust mot jødene vises det til Wannsee-konferansen i 1942 som den som ga signalet til å fullføre den masseutryddelseskampanjen som allerede var startet.

Nixons ordre til Kissinger, og Kissingers ordre til Haig var USAs parallell til Wannsee-konferansen. Det var i de samtalene ordrene til masseutryddelsen ble gitt. Som Noam Chomsky sa er det «vanskelig å finne en erklæring med et så klart folkemordersk innhold i arkivene til noen stat.»

Likevel er Nixon og Kissinger aldri blitt stilt for retten. Tvert om syntes Den norske Nobelkomiteen ledet av Arbeiderpartiets Aase Lionæs at Kissinger hadde gjort en så enestående innsats for freden at han fikk Nobels fredspris i 1973.

Effektene av USAs kjemiske krigføring
Effektene av USAs kjemiske krigføring

«De er morderiske bøller, men vi vil gjerne være venner med dem»

26. november 1975 hadde fredsprisvinner Kissinger et møte med Thailands utenriksminister Chatchai Chunhawan. Thailand hadde kontakt med Røde Khmer og Kissinger ville gjerne at Chunhawan skulle gi signal til dem om at USA ønsket et samarbeid.

Du må fortelle kambodsjanerne at vi ønsker å være venner med dem. De er morderiske bøller, men vi vil ikke la det stå i veien for oss. Vi er klare for å forbedre forbindelsene med dem.

Gjennom samtalen kommer det fram at Kissinger så på et samarbeid med Røde Khmer som en motvekt til Vietnam, og at han ville trekke inn Kina i et slikt samarbeid. Kambodsja-eksperten Elizabeth Becker skrev i New York Times i 1998 at Carter-administrasjonen sørget for at kinesisk hjelp kom fram til Røde Khmer etter den vietnamesiske invasjonen. Og Carters nasjonale sikkerhetsrådgiver, Zbigniew Brzezinski, sa:

Jeg oppmuntret kineserne til å støtte Pol Pot. Spørsmålet var hvordan vi skulle hjelpe det kambodsjanske folket. Pol Pot var en styggedom. Vi kunne aldri støtte ham. Men det kunne Kina gjøre.

Allerede den gangen hadde USA en sterk tro på tanken om at min fiendes fiende er min venn, slik vi har fått demonstrert så mange ganger siden.

USA og de fleste stater i Europa og Asia anerkjente Røde Khmers regjering som legitim i FN og etter 1983 Røde Khmer i allianse med andre anti-vietnamesiske grupper i Kambodsja. Alt snakk om folkemord ble avvist av USA som kontraproduktivt, skriver Becker. Først etter fredsavtalen i Paris i 1989 ble det aktuelt å snakke om dette. Men som Becker også skriver; nesten alle ledende personer i Kambodsjas regjering siden den gangen har på et eller annet tidspunkt vært alliert med Pol Pot, og har derfor vært lite villige til å ta opp denne perioden i full bredde.

Imperiets gjerninger

I en svært interessant artikkel i Counterpunch skriver André Vltchek om hvordan den amerikanske bombinga virket på folk i Kambodsja:

De fryktelige massakrene skjedde ikke på grunn av kommunistisk ideologi fra Røde Khmer. Det var ikke på det nivået. USAs teppebombing og Lon Nols brutale diktatur som var støttet av Vesten satte folk opp mot hverandre. Drapene ble utført som hevn, ikke utfra ideologi. Bøndene ble gale av de uopphørlige B52-teppebombingene. Mange ble torturert, massakrert og «forsvunnet» under Lon Nol. Landsbyfolk hatet byfolk og klandret dem for all ulykke og alle de redslene de måtte tåle. Og Røde Khmers folk kom fra landsbygda.

Vltchek skriver også at det ikke kan herske tvil om at det store flertallet av de som døde i denne perioden (mellom en og to millioner) var ofre for USAs bombing, av hungersnød som oppsto på grunn av denne bombinga og mangel på medisiner, mat og elendige levevilkår.

Den britiske undersøkende journalisten Andrew Marshall, som nå bor i Phnom Penh, sier at Røde Khmer er totalt feil framstilt i vestlig propaganda:

Røde Khmer var aldri en sosialistisk eller kommunistisk bevegelse. Den var bygd på et ekte raseri fra de fattige mot elitene i Phnom Penh, som alltid behandlet de fattige som dritt.

Christopher Black, som er en ledende internasjonal advokat i Toronto, Canada, skrev i en rapport om rettssakene i Kambodsja:

De FN-støttede krigsforbrytelsersakene mot Røde Khmer-ledere er «show trials» som er beregnet på å demonisere kommunister og gjøre dem til syndebukker for de millioner av kambodsjanere som ble drept av den amerikanske bombinga av Kambodsja. Det verden trenger er rettssaker der USAs ledere og mest framstående offiserer blir stilt for retten for sine krigsforbrytelser under teppebombinga av Vietnam, Laos og Kambodsja.

– – –

Ut fra alt jeg har lest om Kambodsja under Røde Khmer virker det som om dommen mot de tidligere Røde Khmer-lederne er rettferdig så langt jeg har lest premissene, og at de to har gjort seg skyldige i de alvorlige forbrytelsene de er dømt for.

Men de som sendte verdens største krigsmaskin ut på hensynsløse bombetokt som drepte og lemlestet millioner, er aldri blitt stilt til ansvar for sine ugjerninger. Og en av de verste av alle massemorderne blir mottatt med æresbevisninger av det landet som ga ham Nobels fredspris.

KampanjeStøtt oss

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


28 KOMMENTARER

 1. Når jeg leser om alt djevelskapen som skjedde i dette området på den tiden og ser på kommentarene til enkelte som bruker mot deg Pål at du var Maoist og det som værre var og derfor kan ikke taes alvorlig. Så tror jeg de må være mindre begavet, eller er utstyrt med et gen som hindrer de i å ta til seg en viss type informasjon. Jeg er så gammel at jeg vet hva slags nyheter som kom ut den tiden og hva som har kommet ut etterhvert senere. Så jeg har gått fra å elske USA på den tiden til det stikk motsatte idag.

  • Vietcong N.V var den tidens insurgents…..som Is er i SyriaIrak i dag.USA forsvarte en lovlig valgt regjering iSydV.Oppfatter P S paralellen til Russlands argumenter .?

  • Neida, han har jo allerede fått en «fredspris» så vi slipper forhåpentlig flere pinlige tildragelser i så henseende. Skjønt, med spyttslikkerne kan man jo aldri vite……

 2. Hvordan noe slikt kan skje i dagens Norge har etter mitt skjønn sammenheng med at anti-imperialisme nesten er utryddet fra «venstresidas»virkelighetsoppfatning og erstattet med klima,multikultur,islam og denslags. Det kan man jo se demonstrert med håndteringen av Syriakrigen. En skjønner knapt hva imperalisme er.
  Her skriver Terje Tvedt i en glimrende artikkel om Norge og Clinton- Foundation idag i Aftenposten 18 november, at også Rødt har gitt grønt lys til finansiering av dette gangsterveldet.
  Da det ble kjent at SV begeistret ved Heikki Holmås hadde bidratt til finansiering av Clintondynastiet,skrev jeg her at dette må vi ha en undersøkelse på. Når nå også Rødt skal være innblandet,blir dette ytterligere viktig og en kan jo starte med å spørre Rødt om en redegjørelse for dette.
  Hva har så dette med Kissinger å gjøre? Etter mitt skjønn dette: en er ikke lenger mot Imperialisme og kapitalisme for dette er saker man via Stortinget kan gjøre humant og framskrittsvennlig. Derfor denne begeistring for George Soros og Clintons prosjekter på den fiktive venstresida.

 3. Takk for den, Pål. Det var en særs solid artikkel, her eksellerer du. Setter også pris på den klare og ryddige avrundingen, som viser en integritet og troverdighet hos deg det står respekt av.

  Man kan bli stum av formatet på krigens redsler og ansvaret til en mann som Kissinger. Det gjør alltid vondt bare å lese om det.
  La det være en påminner til andre Nobels fredspris-vinnere og -svermere; hvis dere er bra mennesker, er dere i elendig selskap, og har vært det i mange tiår.

 4. veldig flott at du fikk oss til å få denne sannheten frem, jo dette er Bildenbergeren Nixon han er og jesuitte og han er i Illuminati antagelig er han svært høyt oppe i hirarkiet, har jeg sagt at det er den stlørste bløffen som ett menneske har blitt med på det ikke noe annet levende enn den Eliten som de alle er en del av på toppen som styrer 90% av mainstremmediane som bare gjør alt for å kritisere og spenne bein på de som snakker dem midt i mot akkurat nå får Alex Jones som var den som fikk Triumf til å vinne president valget ved at det er så mange som er helt ening om hva som skjer i verden ogsikkert har skjedd bare at nå er de avslørt med selv å snakke høyt ut om «the new world low order» og det er jesuitter og zintonister skal være forsiktig med å si jøder selv om mye av symbolikken virker slik men jeg hvet og at pavene har hatet og fgjort så mye stygt i mot jødene i gjennom historien at det like godt kan være at frimureriet ikke er styrt av jøder men av illuminati. Men at disse 13 onde fam sitter med 90 % av vestens og tildels halve verdens rekdommer er ikke å tåa hard i. For Jens Stoltenberg som selv har hoppet på ¨Libya krigen uten å spørre stortinget engang sammen med støre i 2011 da han var statsminister, men uten å spørre stortinget. Det er slik at Jens stoltenberg gikk på Oslo Catedral skole og kom ikke inn før han var 18 pga manglende poeng og bestod med ett nødskrig(mulig bare fordi han var Jens Stoltenberg) og det er to venner av meg som har fortalt hvor dum og lite populæ han var i blandt guttene han hang bare med lett lurte jenter ingen talte trynet på han av gutta den gang ¨å ingen tåler trynet på han nå. Så hvordan han kunne få en skjesstilling i Nato med slike karaktere det undrer meg ,, kan det bety at flere norske samfunnstopper verken har kvalifiasering eller karakterer fra skolen i sine alvorlige embeter som det er å ha makt i ett land. Jeg hørte fra utenlands presse at Jens Stoltenberg har rykket nærmer Russland og da Russerne bare ler av han så kjønner vi mere skal dette bli den 9 av de siste 10 storkriger i verden Norge involverer eg i å kan de snart forstå at de eneste de tjener er den amerikanske eliten som er blitt verdens verste mafia og det erde som og er ansvarlig for både 1 og andre verdenskrig det er bare å lese Ålberto Riviera sine timelange sannheter om det å væære jesuitte å da han hørte om the new world low order hadde som planer i 1977 så ville han advare verden, som han så at om de gale folka der tok verdensherredømmet så ville han hoppe av å fortelle og ikke bare det, men hans historielører på jesuitte skolen var den som visste mest om jesuittenes historie og den burde dere få med dere for det er sannheten om hva historie bøkene aldri har nevnt og det er vår tids og de siste 85 årene og hva som er sannheten i historien om første og andre verdenskrig det er hvorfor det ble planlagt holycost av de samme folkene i andre verdenskrig som virkelig er noe som den planleggingen de i dag har for menneskeheten er tusen ganger verre disse har tenkt å utrydde 70% av jordens befolkning og resten skal være slaver tro meg de er på god gang og når de vil forfølge kristene denne gangen og motstandfolk kan dere tenke dere hva de har rigget til for oss kristene vi forsvinner en etter en i dette landet det er stort sett barn til kristene som blir tatt av barnevernet, ja de har startet dette helt i. Noen sa 25millioner har de utryddet , jeg har merket meg at vi var kaommet godt over 7 mill mennesker og nå er vi under så jeg hjvet det er mange grunner forgiftnint av miojøet i alle land bombing av demokrtiske land og det er den samme eliga som alltid disse er de aller fleste amerikanske Presidenter som lever Hillary er med men hun har blitt avslørt for pedofile og sataniame bla av wiki leek jeg kan sikkert fortsette å skrive men stopper her det er mye mye vi ikke har fått greie på her har dere fått noe

  • Jeg synes nok du er litt urettvis overfor jesuittene når du kaller Nixon jesuitt. Det er først med pave Frans at jesuittene har greidd å manøvrere seg inn i en maktposisjon, og han har da vel ikke akkurat utmerka seg på noen ufordelaktig måte – verken i internasjonal politikk eller i den katolske kirka? Jesuittordenen er tvert i mot blitt forfølgt av makthavera sida den oppstod på 1500-talet. Den var t.eks. nekta adgang til Norge i henhold til Grunnlova fram til ut på 1950-talet. Dette er ikke tilfeldig: Jesuittene oppretta den første kommunistiske staten i verdshistoria, styrt av urbefokning i Paraguay på 1600-talet. Den greidde å holde stand mot overmakta heilt til den blei knust i blod av den spanske kolonimakta. Likevel har jesuittene fortsatt sin kamp mot slaveri og utbytting trass i stadige angrep fra makthavera i de landa de virker.

 5. The Godfather and Trump. Gudfedrene for hele denne krigerske neo-con bevegelsen i USA er jo herrene Kissinger og avdøde Leo Strauss. Nå forteller Times of Israel idag at urgamle Kissinger ble fraktet til Trump Tower på torsdag hvor de to karene fikk seg en samtale om verdenspolitikk.
  Trumps kommentar til pressen var denne:
  «I have tremendous respect for Dr. Kissinger and appreciate him sharing his thoughts with me.»
  Som det ser ut idag ligger det an til at neo-con miljøets tenkning kommer til å totaldominere Trump-administrasjonen og USA-Israel blir deres stålakse for nye kriger. Palestinerne venter seg det verste.

  • Vent litt gud sier elsk dine fiender og det er hva Donnale på minner om at det vlte, er han, er en av dem? hvorfor skulle han vinne president valget? han vandt pga av sosiale mediaer, han fikk MYE GOD OMTALE HOS ALEX jONES men fokk og får ingen gode presse omtaler i mainstreem mediane, men uansett Hillary hadde vert lifsfarlig og hele Usa vil at hun skulle blitt satt til domsstol. Hillary som ikke fikk den stolen hun trodde hun skulle få, den Eliten vi ser i amerikandsk politikk er kun en jeng med jeuitter og de er avskylige, i 30 år har de sakte men sikkert snudd Amerika på hodet, og det er krig på alles hjerner men om vi kan ta våre politikere ved neste valg så er det best de har bestremt i Eu at de vil avvikle demokratiet i 2025 og det er ikke betryggende lesning, noe som kommer fra den kanten, så jeg oppfordrer alle å kaste tv dere har eller få den vekk, og bruk internett og ved å bruke andre søkemototer kommer det andre sannheter frem ved, og ved å bruke nettets eldste og beste søkemotor duckkduck go som er Linux så vil du ikkre bli sporet og overasket hvor mye mere sannheter som står der. Lykke til alle mann han Kissinger gidder vi ikke å bruke tiden på, vi må¨få til en folkebevegelse til å få innført direkte demokratiet kun det beste er godt nok for oss nå om vi vil ha vår stolthet igjen og få vår ekte grunnlovc tilbake til sin opprinnelse å ut i fra den ts folkeavstemminger ved viktige beslutninger for landet dette har Sveits fått til å det er ett land som har en nesten det dobbelte av hva vår levekårsundersøkelse er vi er ikke verddens beste land å bo i har aldri hvert i nærheten en gang vi var på 132 plass i 2012 og etter det finner jeg den ikke, den som sammenligner landene igjennom OCED. Vi må våkne nå har vi 11 mnd på oss til å stemme inn nei partiene det er de eneste vi kan stole på føler jeg

 6. Å ramme en fiende/militær motstander ved å utrydde fiendens befolkning, er en strategi som helt klart faller inn under folkemord. Det er en forbrytelse mot menneskeheten. Og i dette tilfellet er det ingen tvil.

  Massiv teppebombing er en enklere måte å utrydde folk på enn ved å flytte rundt på dem til leirer der de gasses til døde. Teppebombing er en rafinert metode for å begå folkemord.

  At krigsforbryterne går fritt rundt skyldes at det ble etablert en historie der bombingen var nødvendig for å unngå en mye større global katastrofe. Den globale kommunismen.

  Kissinger kjempet for den globale kapitalismen og dermed har han liberalerne på sin side. Men på sikt vil han selvsagt få sin rettmessige plass blant andre krigsforbrytere.

 7. Det er en helt uforståelig rekke av fredsprisvinnere som så opplagt ikke burde hatt den. Kissinger er kanskje den verste. Det ville vært en fin markering om vi / noen kunne få Nobelinstituttet til å avlyse hans deltakelse med begrunnelse at vi ikke inviterer krigsforbrytere til slike arrangementer. Men han er vel en av gutta?

  • «[Kissinger] er vel en av gutta?»

   – Om ryktene og forhistoriene stemmer – og lite tyder på annet – så er Kissinger, 93, den mest «en av gutta» av alle «gutta».

   Bortsett fra David Rockefeller, da, 101 år nå.

   – De to overlever sikkert på samme helseregime og næringsformel fra en privat lab (eid av djevelen selv – med grev Dracula som butler,-).

 8. SOM EN KAKERLAKK PÅ EI BRYLLUPSKAKE
  Han kommer til Norge søndag 11. desember 2016. Hva med å sette ham i realpolitisk arrest – våre
  kjekke myndigheter kunne så foreslå en utveksling: Amerikanera får ham tilbake, vi får Snowden ..

  Kissinger er navnet. Doctor Evil.
  På felleskaka som en sort tordivel.
  I Norge har han trofaste disipler.
  De ler og skåler, alt mens blodet pipler

  og samler seg lik elver på planeten.
  Imperiebygger, folkemorder, slakter;
  og lange skygger over men’skeheten.
  En sånn som fredspriskomiteen ennå akter?

  .

 9. Takk for ditt engasjement – du skriver godt, er engasjert og vet hva du snakker om og det gjør en forskjell. Din vilje og evne til å nekte vinnerene å skrive historien uten innsigelser er usedvanlig, og jeg liker det.

  • Takk. Henning Mankell sa at jeg minte ham om en annen nær venn av ham, nemlig Patti Smith. Jeg vet ikke hvor riktig det er, men prøver i hvert fall å ta det til meg. En av de første bøkene jeg leste på tysk var Der Funke Leben av Remarque, altså Livsgnisten. Jeg tenker sånn at så kenge de ikke har fått banka livsgnisten ut av deg, så er det håp. Du ser også at jeg har tatt til meg Mandelas ord om at A Winner is a Dreamer Who Never Gives up. Det er vel noe der. Våre motstandere er rikere enn oss og mektigere. Men det er ikke gitt at de er smartere. Og dessuten tar de grusomt feil.

 10. Du kunne godt tatt med at det var demokraten J F Kennedy som dro USA inn i krigen og republikaneren Nixon som til slutt innså nederlaget og avsluttet krigen.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.