Assange: «Støttespillerne for Clinton Foundation bygde opp IS». Hva så med Norges rolle?

5
John Pilger og Julian Assange
Øyvind Andresen
Av Øyvind Andresen

I dette oppsiktsvekkende intervju som den australske journalisten John Pilger har gjort med sin landsmann Julian Assange, lederen for WikiLeaks, i Ecuadors ambassade i London, hevder Assange at de som har gitt penger til Clinton Foundation, har bygd opp Den islamske staten (IS eller også kalt ISIL som i intervjuet).

Fra intervjuet:

JP: Når det gjelder utenrikspolitikk i USA, det er der – for meg, uansett – der e-postene er mest avslørende, hvor de viser den direkte forbindelsen mellom Hillary Clinton og grunnlaget for jihadisme, av ISIL i Midtøsten. Kan du snakke noe om det? Hva … hvordan e-postene viser denne sammenhengen mellom … de som er ment å være med å kjempe jihadiene ISIL, faktisk er de som har bidratt til å skape den?

JA: Det er en e-post fra Hillary Clinton tidlig i 2014, så ikke så lenge etter at hun forlot [sin jobb som] utenriksminister, til hennes kampanjeleder John Podesta. E-posten sier at ISIL, ISIS er finansiert av Saudi-Arabia og Qatar – regjeringene i Saudi-Arabia og Qatar. Dette er en … Jeg tror faktisk at dette er den mest betydningsfulle e-posten i hele samlingen …

JP: Mmm.

JA: … Og kanskje fordi de saudiske og qatarske pengene er spredt over alt, inkludert i mange medieinstitusjoner. Alle seriøse analytikere vet, selv amerikanske myndigheter har nevnt eller sagt seg enig i at enkelte saudiske personer støtter ISIS, finansierer ISIS. Men unnvikelsen har alltid vært, at … hva … det bare er noen prinser utenfor kontroll som bruker sin del av oljepengene til å gjøre hva de vil, men at myndighetene faktisk ikke liker det. Men den e-posten sier at : nei, det er myndighetene i Saudi og myndighetene i Qatar som har finansiert ISIS.

JP: Saudiarabere, qatarerne, marokkanere, bahrainerne – spesielt saudiarabere og qatarerne gir alle disse pengene til Clinton Foundation, mens Hillary Clinton var utenriksminister og utenriksdepartementet godkjente enorme våpensalg, særlig til Saudi-Arabia.

JA: Under Hillary Clinton, og Clintons e-poster avslører betydelige diskusjoner om dette, ble den største våpenhandelen noensinne i verden, gjort med Saudi-Arabia – mer enn 80 milliarder dollar. Faktisk, i løpet av sin tid som utenriksminister, ble den totale våpeneksporten fra USA doblet, målt i dollar.

JP: Doblet. Og selvfølgelig, konsekvensen av dette er at den beryktede terroristiske jihadist-gruppen kalt ISIL eller ISIS, i stor grad er skapt med penger fra nettopp de folkene som gir penger til Clinton Foundation.

JA: Ja.

JP: Det er utrolig.

Min kommentar: Norge i uvanlig dårlig selskap

Det er da oppsiktsvekkende at Norge gjennom bistandsbudsjettet gjennom flere å har gitt 450 millioner kroner til Clinton Foundation.

Den rødgrønne regjeringa stilte en garanti på 800 millioner kroner for Clinton-stiftelsens veldedige arbeid, og Heikki Holmås fra SV sa at «– Vi jobber godt sammen med Bill Clinton og Clinton Foundation. Vi har pengene, og Clinton er knallgod til å samle folk for å skaffe bedre og billigere prevensjon til fattige kvinner.»

Børge Brende har fortsatt politikken  til Holmås og har gitt 268 millioner til Clinton-stiftelsen, noe som fikk NRK til å spørre om dette er en investering for å få treffe den neste president Clinton når den tida kommer.

Hvis Assange har rett, har altså flere av de som har gitt penger til Clinton Foundation også direkte støttet  terrorgruppa IS, med Clintons viten og vilje. Her ligger det politiske sprengstoff, som ikke bare angår det amerikanske valget, men like mye Norges rolle som underdanig hund for den amerikanske eliten.

Norge eksporterte militært materiell for 733 millioner til Saudi-Arabia fra 1998 til 2014.

Norge selger våpen  til halshoggerregimet i Saudi-Arabia også i dag, landet som bomber nabolandet Jemen sønder og sammen og som altså aktivt har bidratt til å bygge opp IS.

Statseide Kongberg Defence Systems har eget kontor i Rijhad .

Les også:

Andre kilder:

http://www.dagbladet.no/2015/05/06/nyheter/hegnarno/okonomi/clinton/39039704/

http://www.derimot.no/blog/search/Clinton%20foundation

John Pilger med rykende ferskt intervju av Julian Assange om Hillary Clinton

http://www.vg.no/nyheter/utenriks/saudi-arabia/norge-eksporterte-militaert-materiell-for-733-millioner-til-saudi-arabia/a/23590532/

Skrevet av

Øyvind Andresen

Jeg er 64 år, marxist, lektor og fagbokforfatter. Tekstene er oftest skrevet etter samtaler og konsultasjoner med min kloke livsledsager Ingjerd.

KampanjeStøtt oss

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


5 KOMMENTARER

 1. Takk til Øyvind Andresen for fin artikkel. For de som følger litt med på kritiske blogger i USA har det vært dokumentert lenge at Clinton Foundation er å ligne med organisert kriminalitet,en mafiaorganisasjon. Det interessante er mere dette at bortsett fra en og annen enkeltperson er det ingen politiske miljøer eller «venstresider» som har tatt opp dette at Norge har vært stor bidragsyter til Clintons mafia.
  Eldre husker at Georg Johannesen – som jo var ivrig SF/SV aktivist helt opp til Bomb Jugoslavia – omtalte Kristin Halvorsen som flyvertinne på et bombefly,men her redegjøres det nå for at også HOLMÅS godkjente og kanskje ivret for penger til politisk korrupsjon.
  Hvordan kan SV unnslippe undersøkelser i den kritiske offentligheten i landet? Hvorfor er det så veldig interessant at Kuala Lumpur er korrupt,mens vårt eget land drukner i korrupsjon det også.
  Hvis vi hadde brukt litt mere krefter på norsk våpenindustri,amerikansk militarisering av Norge,eu-isering og pengebestikkelser til forbrytere,så hadde vi stått sterkere for utviklingen av et norsk kritisk miljø.
  Skal Holmås et Co slippe unna det norske Clinton-gate? Hvem foretar møkkagravingen?

 2. Ten Four Jan Hårstad, I read you loud and clear! Fokus på SV! Ikke fordi SV har så voldsomt mye makt, men fordi SV har fungert som en GARANTIST, SV har fungert som en som slår olje på opprørt hav og gir ryggdekning til de som står krigsindustrien nærmest.
  SV har kort og godt sviktet sin rolle i norsk politikk, og burde slenges på historiens skraphaug!

 3. Å kaste penger på USAs neste president kan jo vare en god investering nå nær maktpoler endres i verden og ikke noen vet hva som kommer ur et sikkerhetsmessing perspektiv. Må jo vare bedre å vente og se og vare USAs allierte i det stille en stund til innen vi vet hvordan den nye spillplanen ser ut:)

 4. Å, for et ulidelig spennende valg i USA! Hvem sitter med makten i morgen tidlig? Fornuften? Folket? Dypstaten? Ingen vet!
  Eller, nei … vent …

  Prøver å skifte kanal på virkeligheten, men batteriene i fjernkontrollen er tydeligvis oppbrukt.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.