Assange: «Støttespillerne for Clinton Foundation bygde opp IS». Hva så med Norges rolle?

0
John Pilger og Julian Assange
Av Øyvind Andresen

I dette oppsiktsvekkende intervju som den australske journalisten John Pilger har gjort med sin landsmann Julian Assange, lederen for WikiLeaks, i Ecuadors ambassade i London, hevder Assange at de som har gitt penger til Clinton Foundation, har bygd opp Den islamske staten (IS eller også kalt ISIL som i intervjuet).

Fra intervjuet:

JP: Når det gjelder utenrikspolitikk i USA, det er der – for meg, uansett – der e-postene er mest avslørende, hvor de viser den direkte forbindelsen mellom Hillary Clinton og grunnlaget for jihadisme, av ISIL i Midtøsten. Kan du snakke noe om det? Hva … hvordan e-postene viser denne sammenhengen mellom … de som er ment å være med å kjempe jihadiene ISIL, faktisk er de som har bidratt til å skape den?

JA: Det er en e-post fra Hillary Clinton tidlig i 2014, så ikke så lenge etter at hun forlot [sin jobb som] utenriksminister, til hennes kampanjeleder John Podesta. E-posten sier at ISIL, ISIS er finansiert av Saudi-Arabia og Qatar – regjeringene i Saudi-Arabia og Qatar. Dette er en … Jeg tror faktisk at dette er den mest betydningsfulle e-posten i hele samlingen …

JP: Mmm.

JA: … Og kanskje fordi de saudiske og qatarske pengene er spredt over alt, inkludert i mange medieinstitusjoner. Alle seriøse analytikere vet, selv amerikanske myndigheter har nevnt eller sagt seg enig i at enkelte saudiske personer støtter ISIS, finansierer ISIS. Men unnvikelsen har alltid vært, at … hva … det bare er noen prinser utenfor kontroll som bruker sin del av oljepengene til å gjøre hva de vil, men at myndighetene faktisk ikke liker det. Men den e-posten sier at : nei, det er myndighetene i Saudi og myndighetene i Qatar som har finansiert ISIS.

JP: Saudiarabere, qatarerne, marokkanere, bahrainerne – spesielt saudiarabere og qatarerne gir alle disse pengene til Clinton Foundation, mens Hillary Clinton var utenriksminister og utenriksdepartementet godkjente enorme våpensalg, særlig til Saudi-Arabia.

JA: Under Hillary Clinton, og Clintons e-poster avslører betydelige diskusjoner om dette, ble den største våpenhandelen noensinne i verden, gjort med Saudi-Arabia – mer enn 80 milliarder dollar. Faktisk, i løpet av sin tid som utenriksminister, ble den totale våpeneksporten fra USA doblet, målt i dollar.

JP: Doblet. Og selvfølgelig, konsekvensen av dette er at den beryktede terroristiske jihadist-gruppen kalt ISIL eller ISIS, i stor grad er skapt med penger fra nettopp de folkene som gir penger til Clinton Foundation.

JA: Ja.

JP: Det er utrolig.

Min kommentar: Norge i uvanlig dårlig selskap

Det er da oppsiktsvekkende at Norge gjennom bistandsbudsjettet gjennom flere å har gitt 450 millioner kroner til Clinton Foundation.

Den rødgrønne regjeringa stilte en garanti på 800 millioner kroner for Clinton-stiftelsens veldedige arbeid, og Heikki Holmås fra SV sa at «– Vi jobber godt sammen med Bill Clinton og Clinton Foundation. Vi har pengene, og Clinton er knallgod til å samle folk for å skaffe bedre og billigere prevensjon til fattige kvinner.»

Børge Brende har fortsatt politikken  til Holmås og har gitt 268 millioner til Clinton-stiftelsen, noe som fikk NRK til å spørre om dette er en investering for å få treffe den neste president Clinton når den tida kommer.

Hvis Assange har rett, har altså flere av de som har gitt penger til Clinton Foundation også direkte støttet  terrorgruppa IS, med Clintons viten og vilje. Her ligger det politiske sprengstoff, som ikke bare angår det amerikanske valget, men like mye Norges rolle som underdanig hund for den amerikanske eliten.

Norge eksporterte militært materiell for 733 millioner til Saudi-Arabia fra 1998 til 2014.

Norge selger våpen  til halshoggerregimet i Saudi-Arabia også i dag, landet som bomber nabolandet Jemen sønder og sammen og som altså aktivt har bidratt til å bygge opp IS.

Statseide Kongberg Defence Systems har eget kontor i Rijhad .

Les også:

Andre kilder:

http://www.dagbladet.no/2015/05/06/nyheter/hegnarno/okonomi/clinton/39039704/

http://www.derimot.no/blog/search/Clinton%20foundation

John Pilger med rykende ferskt intervju av Julian Assange om Hillary Clinton

http://www.vg.no/nyheter/utenriks/saudi-arabia/norge-eksporterte-militaert-materiell-for-733-millioner-til-saudi-arabia/a/23590532/

Skrevet av

Øyvind Andresen

Jeg er 64 år, marxist, lektor og fagbokforfatter. Tekstene er oftest skrevet etter samtaler og konsultasjoner med min kloke livsledsager Ingjerd.

Forrige artikkelHillary Clinton är en klassisk imperialist
Neste artikkelNew York Times: al-Qaida og de «moderate» kjemper sammen
Øyvind Andresen
Øyvind Andresen er pensjonert lektor og fagbokforfatter. Han publiserer Andresens blogg.