Sjefen for Joint Chiefs: – Flyforbudssone betyr krig mot Syria og Russland

0
Ash Carter og Joe Dunford

I en høring i kongressen i USA 22. september 2016 sa general Joseph Dunford:

Right now… for us to control all of the airspace in Syria would require us to go to war against Syria and Russia.

Dunford er formann for Joint Chiefs of Staff,  som er presidentens og forsvarsministerens fremste militære råd. Han sier her det som er virkeligheten, nemlig at en «flyforbudssone» i Syria ville bety at USA går til full krig ikke bare mot Syria, men også mot Russland.

Norges utenriksminister, Børge Brende, snakker om at «Nå må Syrias fly settes på bakken,» men han informerer ikke sine landsmenn om hva en flyforbudssone faktisk betyr. Akkurat som i Irak, Jugoslavia og Libya ville en «flyforbudssone» bety full krig. Og i dag ville det være full krig mellom de to største atommaktene.

Det er altså dette «Nobelpris-kandidat» White Helmets propaganderer for med sine plakat- og internettkampanjer, der de bruker barn i et forsøk på å skape opinion for «flyforbudssone» over Syria.

I august 2013 var Barack Obama på nippet til å gå til full krig mot Syria. Da advarte jeg nettopp mot at en slik krig fort ville bli en krig mellom USA og Russland, der også Iran ville bli involvert. Les: Hvorfor krig mot Syria? Har de vettet i behold?

De tre årene som har gått siden da viser at svaret på det siste spørsmålet er et klart og tydelig Nei!

Det finnes en fraksjon i Washington som faktisk ønsker en krig mot Russland, og det man frykter i Moskva er at en slik krig vil rykke mye nærmere dersom Hillary Clinton blir valgt til president. I en artikkel i Foreign Policy skriver Clinton Ehrlich at Kreml virkelig tror at Hillary Clinton ønsker krig mot Russland.

FP er organ for den fremste eliten i Washington, så når de gir plass for en slik analyse, så betyr dette at dette er slikt man snakker om innenfor the belt way. Ehrlich skriver:

Given the ongoing Russian operations, a “no-fly zone” is a polite euphemism for shooting down Russia’s planes unless it agrees to ground them. Clinton is aware of this fact.

Krig mellom USA og Russland det er alle mareritts mor! Når alle skrivebordskrigerne leker seg med dette, skulle man tro de ikke aner hva det betyr. Når de fortsetter å støtte en hær av fanatiske leiesoldater fra 100 land som i over fem år har gjort sitt ytterste for å ødelegge Syria, tjener de krigsindustriens interesser. Når de nå agiterer for «flyforbudssone» agiterer de for en krig som fullstendig vil stille 2. verdenskrig i skyggen.

Det er på tide å våkne før det er for seint. Dette er alvor.

 

 

Forrige artikkelWhite Helmets Exposed
Neste artikkelVelferdsprofitørene lobber, truer og lurer våre politikere
Pål Steigan
Pål Steigan. f. 1949 har jobbet med journalistikk og medier det meste av sitt liv. I 1967 var han redaktør av Ungsosialisten. I 1968 var han med på å grunnlegge avisa Klassekampen. I 1970 var han med på å grunnlegge forlaget Oktober, der han også en periode var styreleder. Steigan var initiativtaker til og første redaktør av tidsskriftet Røde Fane (nå Gnist). Fra 1985 til 1999 var han leksikonredaktør i Cappelens forlag og utga blant annet Europas første leksikon på CD-rom og internettutgaven av CAPLEX i 1997. Han opprettet bloggen steigan.no og ga den seinere til selskapet Mot Dag AS som gjorde den til nettavis. Steigan var formann i AKP(m-l) 1975–84. Steigan har skrevet flere bøker, blant annet sjølbiografien En folkefiende (2013).