Hillary Clinton truer Russland og Kina med «militært svar på cyberangrep»

0

I en tale for et halvfullt lokale i Cincinatti viste Hillary Clinton seg igjen som en krigshauk. Møtet var arrangert av American Legion og bla avholdt  Det er ikke bare jeg som tolker dette som en krigersk tale. International Business Times  har følgende overskrift:

Clinton: US should use ‘military response’ to fight cyberattacks from Russia and China

Deutsch Wirtschafts Nachrichten har overskriften: USA: Hillary Clinton truer Russland med krig

Kandidat Clinton sa blant annet:

You’ve seen reports. Russia’s hacked into a lot of things, China has hacked into a lot of things. Russia even hacked into the Democratic National Committee, maybe even some state election systems. So we have got to step up our game. Make sure we are well defended and able to take the fight to those who go after us.

Det er ingen som har lagt fram en flik av et bevis for at det var Russland som hacket DNC, altså demokratenes partiledelse. Men det som kom fram etter hackingen var at ledelsen i DNC hadde manipulert nominasjonskampen for å skade Bernie Sanders og fremme Clintons kandidatur. Maniulsjonen var så grov at hundrevis av delegatene marsjerte ut da Clinton ble nominert, mens de ropte «No more war!» Det kan jo være det som har irritert Hillary Clinton.

Men om hun ikke har noen bevis for noe russisk cyberangrep i denne forbindelsen,  så er hun desto klarere på hva USAs svar på denne «cyberkrigen» bør være:

As President, I will make it clear that the United States will treat cyberattacks just like any other attack. We will be ready with serious political, economic, and military responses.

We need to respond to evolving threats from states like Russia, China, Iran and North Korea,…We need a military that is ready and agile so it can meet the full range of threats and operate on short notice across every domain – not just land, sea, air and space but also cyberspace.

Hele Clintons tale finnes her (diise uttalelsene kommer etter ca. 22 minutter).

Clinton gikk også til et svært engasjert forsvar for ideen om USAs «exceptionalism»:

When Vladimir Putin, of all people, criticized American exceptionalism — my opponent agreed with him — saying, and I quote, ‘if you’re in Russia, you don’t want to hear that America is exceptional,’” Clinton remarked. “Well maybe you don’t want to hear it, but that doesn’t mean it’s not true,
Our power comes with a responsibility to lead, humbly, thoughtfully, and with a fierce commitment to our values — because when America fails to lead we leave a vacuum that either causes chaos or other countries or networks rushing to fill the void.

Det var Hillary Clinton som sto bak den katastrofale krigen i Libya.Og det var hun, som etter det bestialske drapet på Moammar Gaddafi så inn i TV-kameraet og så med et fett glis: «Vi kom, vi så, han døde!»

Hvis hun har hatt noen kritikk av Barack Obama så er det at han ikke er krigersk nok. Det er hun som har barkt de gamle neocon-krigerne til George W. Bush, Robert Kagan & co, inn i sitt lag. Dette er folk som ønsker krig, og som tror de kan vinne kriger mot Russland og Kina. Clinton har sammenliknet Vladimir Putin med Hitler og hun har truet med å «utslette Iran». 

Og fortsatt driver Dagsrevyen daglig valgkamp for Clinton og norske sosialdemokrater og reformister gir henne sin støtte. Om det skulle ha vært noen tvil før, burde talen i Cincinatti gjøre det helt klart hva slags president de øsnker seg.

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


DEL
Forrige artikkelFantasiløst av Sverre Diesen
Neste artikkel– Tysk etterretning har systematisk brutt grunnleggende rettigheter
Pål Steigan. f. 1949 har jobbet med journalistikk og medier det meste av sitt liv. I 1967 var han redaktør av Ungsosialisten. I 1968 var han med på å grunnlegge avisa Klassekampen. I 1970 var han med på å grunnlegge forlaget Oktober, der han også en periode var styreleder. Steigan var initiativtaker til og første redaktør av tidsskriftet Røde Fane (nå Gnist). Fra 1985 til 1999 var han leksikonredaktør i Cappelens forlag og utga blant annet Europas første leksikon på CD-rom og internettutgaven av CAPLEX i 1997. Han opprettet bloggen steigan.no og ga den seinere til selskapet Mot Dag AS som gjorde den til nettavis. Steigan var formann i AKP(m-l) 1975–84. Steigan har skrevet flere bøker, blant annet sjølbiografien En folkefiende (2013).