Hillary Clinton truer Russland og Kina med «militært svar på cyberangrep»

7

I en tale for et halvfullt lokale i Cincinatti viste Hillary Clinton seg igjen som en krigshauk. Møtet var arrangert av American Legion og bla avholdt  Det er ikke bare jeg som tolker dette som en krigersk tale. International Business Times  har følgende overskrift:

Clinton: US should use ‘military response’ to fight cyberattacks from Russia and China

Deutsch Wirtschafts Nachrichten har overskriften: USA: Hillary Clinton truer Russland med krig

Kandidat Clinton sa blant annet:

You’ve seen reports. Russia’s hacked into a lot of things, China has hacked into a lot of things. Russia even hacked into the Democratic National Committee, maybe even some state election systems. So we have got to step up our game. Make sure we are well defended and able to take the fight to those who go after us.

Det er ingen som har lagt fram en flik av et bevis for at det var Russland som hacket DNC, altså demokratenes partiledelse. Men det som kom fram etter hackingen var at ledelsen i DNC hadde manipulert nominasjonskampen for å skade Bernie Sanders og fremme Clintons kandidatur. Maniulsjonen var så grov at hundrevis av delegatene marsjerte ut da Clinton ble nominert, mens de ropte «No more war!» Det kan jo være det som har irritert Hillary Clinton.

Men om hun ikke har noen bevis for noe russisk cyberangrep i denne forbindelsen,  så er hun desto klarere på hva USAs svar på denne «cyberkrigen» bør være:

As President, I will make it clear that the United States will treat cyberattacks just like any other attack. We will be ready with serious political, economic, and military responses.

We need to respond to evolving threats from states like Russia, China, Iran and North Korea,…We need a military that is ready and agile so it can meet the full range of threats and operate on short notice across every domain – not just land, sea, air and space but also cyberspace.

Hele Clintons tale finnes her (diise uttalelsene kommer etter ca. 22 minutter).

Clinton gikk også til et svært engasjert forsvar for ideen om USAs «exceptionalism»:

When Vladimir Putin, of all people, criticized American exceptionalism — my opponent agreed with him — saying, and I quote, ‘if you’re in Russia, you don’t want to hear that America is exceptional,’” Clinton remarked. “Well maybe you don’t want to hear it, but that doesn’t mean it’s not true,
Our power comes with a responsibility to lead, humbly, thoughtfully, and with a fierce commitment to our values — because when America fails to lead we leave a vacuum that either causes chaos or other countries or networks rushing to fill the void.

Det var Hillary Clinton som sto bak den katastrofale krigen i Libya.Og det var hun, som etter det bestialske drapet på Moammar Gaddafi så inn i TV-kameraet og så med et fett glis: «Vi kom, vi så, han døde!»

Hvis hun har hatt noen kritikk av Barack Obama så er det at han ikke er krigersk nok. Det er hun som har barkt de gamle neocon-krigerne til George W. Bush, Robert Kagan & co, inn i sitt lag. Dette er folk som ønsker krig, og som tror de kan vinne kriger mot Russland og Kina. Clinton har sammenliknet Vladimir Putin med Hitler og hun har truet med å «utslette Iran». 

Og fortsatt driver Dagsrevyen daglig valgkamp for Clinton og norske sosialdemokrater og reformister gir henne sin støtte. Om det skulle ha vært noen tvil før, burde talen i Cincinatti gjøre det helt klart hva slags president de øsnker seg.

KampanjeStøtt oss

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


7 KOMMENTARER

 1. Jeg tror det er Cyberkrig det trues med. Ingen vettuge folk bortsett fra professorkloner truer med fysisk krig. Dessuten er nok sikkert psykologer med tilhørende professorer ute og fusker med dataene igjen. De driver med hacking i stor stil ved hjelp av innleide eller utpressede eksperter. De sørger sikkert for å legge ut spor som peker ut uskyldige, typisk for slike som får rettssystemet til å begå justismord mot hellige. De kan sikkert også ha hackegrupper i land der de har klart å bløffe seg inn.

  Det hadde vært en adskillig større katastrofe i Libya dersom ikke deres militærvesen hadde blitt stanset. For å regne det ut, kan man sjekke hvordan det går i Syria der FN ikke tillot inngripen, men der Russland gikk inn på egen hånd for å hjelpe Assad med å massakrere egen befolkning. USA er egentlig ikke krigførende i Syria, bortsett fra mot IS, men de gir de som forsvarer seg mot Assads myrderier noe våpenstøtte og opplæring, etter hva jeg har oppfattet fra nyhetene. Det gjør også noen andre land. Den gale professoren er visst fremdeles i virksomhet i Midt-Østen der han sprer sine løgner og falske anklager mot rettferdige.

  • «As President, I will make it clear that the United States will treat cyberattacks just like any other attack. We will be ready with serious political, economic, and military responses.»
   Der står det i klartekst at Clinton er villig til å gje eit cyberangrep eit militært svar. Cyberkrig er ikkje nemnt som eit alternativ. Les det som står før du kommenterar.

   • Cyberangrep er også et militært svar fordi det sikkert er tjukt av eksperter på elektronisk krigføring i det amerikanske forsvaret. Tenk før du svarer. Altså militært cyberangrep.

    • Så det er kven som gjer ting som avgjer kva slags operasjon det er, ikkje innhaldet i tiltaket? Vil det seie at om ein prest gjer ei kriminell handling så er det ei gudsteneste?

     • Neida, da er det en kriminell handling. Men det er lov å forsvare seg mot angrep, altså selvforsvar, f.eks. forsvare seg mot cyberangrep ved å «ta» angriperne eller få rettssystemet til å «ta» dem dersom man finner ut hvem de er. USA er tydeligvis angrepet. Jeg vet ikke om de angriper noen.

 2. «Hillary Clinton truer Russland og Kina med «militært svar på cyberangrep».»

  – Så det klippet. Det er utrolig hva vestlig MSM, også i Norge, klarer å ignorere. Når bare drøyhetene kommer fra deres «egne.»

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.