Google prøver å erobre Twitter

6

Det pågår en kamp mellom IT-gigantene om å ta kontroll over Twitter. Med i budkampen er blant annet Google og Microsoft.  Da dette ble kjent steg Twitter-aksjen med 21% skriver Tech Times.

Det er Goldman Sachs som organiserer salget for Twitter, skriver Financial Times. I tillegg til IT-selskapene skal også  Fox og CBS være aktuelle kjøpere.

FT skriver:

Speculation about a sale has swirled around Twitter for several months as the company has struggled to meet expectations for user growth. Beloved by journalists, professionals and celebrities, the site has struggled to win over a broader audience who have been reluctant to chronicle their own lives and stuck to rival social media platforms.

Twitter har 12% av markedet for sosiale nettverk, men klarer ikke å vokse. I en verden der loven er akkumuler eller død, er det ikke noe godt tegn. Andelen av det globale annonsemarkedet er på litt over 1%. Google, derimot, har en markedsandel på over 30%, mens Facebook på annenplass har omlag 12%.

De fire største eierne av Twitter er Vanguard, ClearBridge, Morgan Stanley og BlackRock, og de vil tjene stort på et salg. Vanguard, Morgan Stanley og BlackRock er også blant de seks største eierne av Alphabet, som Google nå heter. Så et salg vil bare være en konsolidering av makta til den indre kjernen av «the usual suspects» på Wall Street.

Google gikk forbi Apple våren 2016 og regnes som USAs mest største selskap etter børsverdi.

Google er den største søkemotoren på internettet. Den behandler tre milliarder søk om dagen og har 64% av markedet i USA. Og selskapet bruker denne posisjonen til å manipulere hva brukerne får se og ikke se i sine nettsøk. Google er i dag verdens kraftigste meningskontrollør, og dersom selskapet sikrer seg Twitter kommer ikke akkurat den posisjonen til å bli svekket.

KampanjeStøtt oss

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


6 KOMMENTARER

  1. Ikke rart de største slåss om Twitter. Fint å være dem som drifter og kontrollerer det som skal bli folkets nye internett. Etter hva jeg har hørt skal det bli en miks av Youtube og Twitter og Facebook, der man kan poste inntil fem kattevideoer pr. dag, eller skrive ett av to lovlige ascii-tegn; spørsmålstegn og utropstegn. Eneste mulige respons vil bli tommel opp eller tommel ned.

    Også er det mulig at noen driver litt kremmervirksomhet og oppsminking av slitne horer ifbm. salget, men jeg er oppdratt til å synes at penger er vulgært og umoralsk, så det vil jeg helst ikke grave så mye i. 😉

    • Det er bare eierne som på vegne av seg selv – Kjøper seg selv – slik at de kan finansiere sin egen hvitvaskingen av de kvantitative lettelser de selv utsteder – gjerne med noen oppsigelser for økt profitt. Det hele har blitt en vits. Snart selger de sitt hjemlaga kneipbrød for noen milliarder og kjøper det selv med et obligasjonslån de selv utsteder for å tjene på rentpåslag sentralbanken subsidier…

      • Kan vi håpe på, jeg mener, er det på noen som helst måte mulig, rent fysisk, at dette sjiktet av med-, eller kanskje helst motmennesker som holder på med dette her, på et tidspunkt imploderer inn i seg selv og forsvinner som et oljefond i morrasola når graden av absurditet i hovedaktiviteten når et kritisk punkt på kurven der verdien overstiger grådighetsnivået?

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.