Google prøver å erobre Twitter

0

Det pågår en kamp mellom IT-gigantene om å ta kontroll over Twitter. Med i budkampen er blant annet Google og Microsoft.  Da dette ble kjent steg Twitter-aksjen med 21% skriver Tech Times.

Det er Goldman Sachs som organiserer salget for Twitter, skriver Financial Times. I tillegg til IT-selskapene skal også  Fox og CBS være aktuelle kjøpere.

FT skriver:

Speculation about a sale has swirled around Twitter for several months as the company has struggled to meet expectations for user growth. Beloved by journalists, professionals and celebrities, the site has struggled to win over a broader audience who have been reluctant to chronicle their own lives and stuck to rival social media platforms.

Twitter har 12% av markedet for sosiale nettverk, men klarer ikke å vokse. I en verden der loven er akkumuler eller død, er det ikke noe godt tegn. Andelen av det globale annonsemarkedet er på litt over 1%. Google, derimot, har en markedsandel på over 30%, mens Facebook på annenplass har omlag 12%.

De fire største eierne av Twitter er Vanguard, ClearBridge, Morgan Stanley og BlackRock, og de vil tjene stort på et salg. Vanguard, Morgan Stanley og BlackRock er også blant de seks største eierne av Alphabet, som Google nå heter. Så et salg vil bare være en konsolidering av makta til den indre kjernen av «the usual suspects» på Wall Street.

Google gikk forbi Apple våren 2016 og regnes som USAs mest største selskap etter børsverdi.

Google er den største søkemotoren på internettet. Den behandler tre milliarder søk om dagen og har 64% av markedet i USA. Og selskapet bruker denne posisjonen til å manipulere hva brukerne får se og ikke se i sine nettsøk. Google er i dag verdens kraftigste meningskontrollør, og dersom selskapet sikrer seg Twitter kommer ikke akkurat den posisjonen til å bli svekket.

Forrige artikkelSosial dumping som forretningsmodell
Neste artikkel– Ny krise kan knekke euroen
Pål Steigan. f. 1949 har jobbet med journalistikk og medier det meste av sitt liv. I 1967 var han redaktør av Ungsosialisten. I 1968 var han med på å grunnlegge avisa Klassekampen. I 1970 var han med på å grunnlegge forlaget Oktober, der han også en periode var styreleder. Steigan var initiativtaker til og første redaktør av tidsskriftet Røde Fane (nå Gnist). Fra 1985 til 1999 var han leksikonredaktør i Cappelens forlag og utga blant annet Europas første leksikon på CD-rom og internettutgaven av CAPLEX i 1997. Han opprettet bloggen steigan.no og ga den seinere til selskapet Mot Dag AS som gjorde den til nettavis. Steigan var formann i AKP(m-l) 1975–84. Steigan har skrevet flere bøker, blant annet sjølbiografien En folkefiende (2013).