Gallupsmell for Hollande – ingen sjanser mot Le Pen

5

Den franske avisa Le Figaro bringer en meningsmåling som er utført av instituttet Ifop og som viser at den franske presidenten François Hollande ville lide et ydmykende nederlag mot Marine Le Pen hvis det var presidentvalg i dag.

Halvannet år før det neste presidentvalget er Hollandes aksjer svært dårlige. Han er den minst populære presidenten i nyere tid, og meningsmålingene levner ham ingen sjanser til å bli gjenvalgt.

Le Figaro skriver at Hollande ville tape i første valgomgang. Le Pen ville få 27%, Nicolas Sarkozy 25% og Hollande bare 19%. Dermed ville ikke den sittende presidenten en gang komme til annen valgomgang, noe som ville være totalt ydmykende både for ham og Parti Socialiste. Hvis UMP skulle stille med Alain Juppe istedetfor Sarkozy, ville de fortsatt ikke få mer enn 25% av stemmene, mens Le Pen ville få 29%.

88% av franskmennene mener at Hollande ikke burde være kandidat i det hele tatt. Praktisk talt 9 av 10! Selv i hans eget parti er 63% imot hans kandidatur. Stort dårligere er det vel vanskelig for en sittende president å gjøre det – naturligvis med unntak av i Ukraina.

Med så dårlig støtte på hjemmebane, så gjør det også noe med Hollandes prestisje internasjonalt. Alle hans samtalepartnere vet at han allerede er gårsdagens mann og har begynt å orientere seg deretter.

Velgerne mener at Hollande gjør det svært dårlig når det gjelder økonomi og arbeidsplasser (88%), når det gjelder kampen mot terrorismen (67%) og når det gjelder å stå opp for franske verdier (65%).

 

 

 

KampanjeStøtt oss

5 KOMMENTARER

    • Alle som forsøkte å poste noe i formiddag kan ha opplevd problemer, da siden ble tatt ned, sannsynligvis for servervedlikehold, en kort stund. Jeg merket det selv. Ingenting mystisk. Men om man satt med en åpen side og skrev akkurat da, gikk det selvfølgelig i svart når man klikket «Publiser kommentar» og siden ikke kunne oppdateres. 🙂

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.