Gallupsmell for Hollande – ingen sjanser mot Le Pen

0

Den franske avisa Le Figaro bringer en meningsmåling som er utført av instituttet Ifop og som viser at den franske presidenten François Hollande ville lide et ydmykende nederlag mot Marine Le Pen hvis det var presidentvalg i dag.

Halvannet år før det neste presidentvalget er Hollandes aksjer svært dårlige. Han er den minst populære presidenten i nyere tid, og meningsmålingene levner ham ingen sjanser til å bli gjenvalgt.

Le Figaro skriver at Hollande ville tape i første valgomgang. Le Pen ville få 27%, Nicolas Sarkozy 25% og Hollande bare 19%. Dermed ville ikke den sittende presidenten en gang komme til annen valgomgang, noe som ville være totalt ydmykende både for ham og Parti Socialiste. Hvis UMP skulle stille med Alain Juppe istedetfor Sarkozy, ville de fortsatt ikke få mer enn 25% av stemmene, mens Le Pen ville få 29%.

88% av franskmennene mener at Hollande ikke burde være kandidat i det hele tatt. Praktisk talt 9 av 10! Selv i hans eget parti er 63% imot hans kandidatur. Stort dårligere er det vel vanskelig for en sittende president å gjøre det – naturligvis med unntak av i Ukraina.

Med så dårlig støtte på hjemmebane, så gjør det også noe med Hollandes prestisje internasjonalt. Alle hans samtalepartnere vet at han allerede er gårsdagens mann og har begynt å orientere seg deretter.

Velgerne mener at Hollande gjør det svært dårlig når det gjelder økonomi og arbeidsplasser (88%), når det gjelder kampen mot terrorismen (67%) og når det gjelder å stå opp for franske verdier (65%).

 

 

 

Forrige artikkelØst-Aleppo er på nytt omringet
Neste artikkelRAND Corp. tenker høyt om krig mot Kina
Pål Steigan. f. 1949 har jobbet med journalistikk og medier det meste av sitt liv. I 1967 var han redaktør av Ungsosialisten. I 1968 var han med på å grunnlegge avisa Klassekampen. I 1970 var han med på å grunnlegge forlaget Oktober, der han også en periode var styreleder. Steigan var initiativtaker til og første redaktør av tidsskriftet Røde Fane (nå Gnist). Fra 1985 til 1999 var han leksikonredaktør i Cappelens forlag og utga blant annet Europas første leksikon på CD-rom og internettutgaven av CAPLEX i 1997. Han opprettet bloggen steigan.no og ga den seinere til selskapet Mot Dag AS som gjorde den til nettavis. Steigan var formann i AKP(m-l) 1975–84. Steigan har skrevet flere bøker, blant annet sjølbiografien En folkefiende (2013).