Gallupsmell for Hollande – ingen sjanser mot Le Pen

0

Den franske avisa Le Figaro bringer en meningsmåling som er utført av instituttet Ifop og som viser at den franske presidenten François Hollande ville lide et ydmykende nederlag mot Marine Le Pen hvis det var presidentvalg i dag.

Halvannet år før det neste presidentvalget er Hollandes aksjer svært dårlige. Han er den minst populære presidenten i nyere tid, og meningsmålingene levner ham ingen sjanser til å bli gjenvalgt.

Le Figaro skriver at Hollande ville tape i første valgomgang. Le Pen ville få 27%, Nicolas Sarkozy 25% og Hollande bare 19%. Dermed ville ikke den sittende presidenten en gang komme til annen valgomgang, noe som ville være totalt ydmykende både for ham og Parti Socialiste. Hvis UMP skulle stille med Alain Juppe istedetfor Sarkozy, ville de fortsatt ikke få mer enn 25% av stemmene, mens Le Pen ville få 29%.

88% av franskmennene mener at Hollande ikke burde være kandidat i det hele tatt. Praktisk talt 9 av 10! Selv i hans eget parti er 63% imot hans kandidatur. Stort dårligere er det vel vanskelig for en sittende president å gjøre det – naturligvis med unntak av i Ukraina.

Med så dårlig støtte på hjemmebane, så gjør det også noe med Hollandes prestisje internasjonalt. Alle hans samtalepartnere vet at han allerede er gårsdagens mann og har begynt å orientere seg deretter.

Velgerne mener at Hollande gjør det svært dårlig når det gjelder økonomi og arbeidsplasser (88%), når det gjelder kampen mot terrorismen (67%) og når det gjelder å stå opp for franske verdier (65%).

 

 

 

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.