CIA-støttede leiesoldater i fellesoffensiv med IS i Syria

4

Militser som er støttet av CIA og terrorgruppa IS har gjennomført en felles offensiv i det nordlige Syria. Det er Deutsche Wirtschafts Nacrichten som skriver dette. Nettavisa skriver videre:

Mandag og tirsdag (29. og 30. august 2016) har undergruppa av terrormilitsen IS, Jund al Aqsa, og CIA-støttede medlemmer av Den frie syriske armé (FSA) gått sammen i provinsen Hama, for å gjennomføre en felles offensiv mot den syriske hæren (SAA) , dette skriver portalen Southfront. Allerede i midten av august rapporterte New York Times om at CIA gir de islamistiske militsene massiv støtte, samtidig som disse samarbeider med IS.

De islamistiske leiesoldatene var i stand til å bryte gjennom forsvarslinjene til SAA og erobre Heflaia, Buweida og Masasinah for så å avansere videre inn i den kristne byen Mahradeh. Men det ble de møtt av pro-syriske militser, som består av muslimer og kristne. Den pro-syriske militsen lyktes i å stoppe de islamistiske leiesoldatene. Ifølge opplysninger fra lokale medier rapporter støttet den russiske luftforsvaret SAA.

I artikkelen i New York Times heter det:

But spearheading the rebel effort were hard-line Islamist groups including the Levant Conquest Front, which has been affiliated with Al Qaeda for years and only recently changed its name and claimed to have become independent. While American officials dismissed the rebranding, saying the group did not change its ideology or its goal of establishing an Islamic emirate in Syria, analysts said it allowed the jihadists to work more closely with other rebel groups, blurring the lines between them.

Euronews stadfester at Jund al Aqsa deltok i offensiven. Det var de som i februar 2014 massakrerte alawittiske sivile i byen Maan. USA prøver altså å ri mange hester samtidig og ender opp med at grupper de bekjemper et sted, støtter de et annet sted. Og CIA sørger for massive forsyninger av våpen og utstyr, som enten det er planlagt eller ei, havner i hendene på de mest militante jihadistene. Jihadistene kommer fra hele vreden, og både reisa deres og lønna deres er betalt av noen, og disse noen er for en stor del oljediktaturene i gulfen. Den som fortsatt tror at Washington er ukjent med at de støtter de mest ekstreme terroristgruppene i verden, må virkelig være utstyrt med naivitetens nådegave.

 

 

KampanjeStøtt oss

4 KOMMENTARER

  1. «rapporterte New York Times om »

    Hvorfor gir du trafikk til Carlos Slims egen private blogg, da han er Mexicos rikeste mann og monopolist, og ikke spesielt opptatt av hva som er sant?

  2. Craig Murray, som var britisk ambassadør til Uzbekistan fra 2002 til 2004, forteller hvordan personer fra hele verden ble kidnappet av CIA/MI6 og fløyet inn til Uzbekistan hvor de ble torturert. Han forteller at han var meget naiv da han var ambassadør, og han trodde at MI6 gjorde dette på selvstendig grunnlag, og at de ikke hadde dekning fra den britiske regjeringen for dette. Han sendte tallrik rapporter til blant annet daværende utenriksminister Jack Straw for å få slutt på torturen. Han forsto senere at det var den britiske regjeringen som ga MI6 ordre om kidnappingene og torturen, og at hensikten var å skape falske tilståelser blant annet for å få et grunnlag for å invadere Irak.

    Fortsatt i dag er folk flest meget naive, og de tror ikke at den amerikanske eller britiske (eller den norske regjeringen) kan kidnappe folk, sende dem til tortursentre rundt om i verden, og så bruke disse falske tilståelsene, oppnådd under tortur, som et grunnlag for å igangsette ulovlige invasjoner av land.

    https://www.jacobinmag.com/2016/08/chilcot-report-iraq-war-blair-cameron-wmd

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.