CIA-støttede leiesoldater i fellesoffensiv med IS i Syria

0

Militser som er støttet av CIA og terrorgruppa IS har gjennomført en felles offensiv i det nordlige Syria. Det er Deutsche Wirtschafts Nacrichten som skriver dette. Nettavisa skriver videre:

Mandag og tirsdag (29. og 30. august 2016) har undergruppa av terrormilitsen IS, Jund al Aqsa, og CIA-støttede medlemmer av Den frie syriske armé (FSA) gått sammen i provinsen Hama, for å gjennomføre en felles offensiv mot den syriske hæren (SAA) , dette skriver portalen Southfront. Allerede i midten av august rapporterte New York Times om at CIA gir de islamistiske militsene massiv støtte, samtidig som disse samarbeider med IS.

De islamistiske leiesoldatene var i stand til å bryte gjennom forsvarslinjene til SAA og erobre Heflaia, Buweida og Masasinah for så å avansere videre inn i den kristne byen Mahradeh. Men det ble de møtt av pro-syriske militser, som består av muslimer og kristne. Den pro-syriske militsen lyktes i å stoppe de islamistiske leiesoldatene. Ifølge opplysninger fra lokale medier rapporter støttet den russiske luftforsvaret SAA.

I artikkelen i New York Times heter det:

But spearheading the rebel effort were hard-line Islamist groups including the Levant Conquest Front, which has been affiliated with Al Qaeda for years and only recently changed its name and claimed to have become independent. While American officials dismissed the rebranding, saying the group did not change its ideology or its goal of establishing an Islamic emirate in Syria, analysts said it allowed the jihadists to work more closely with other rebel groups, blurring the lines between them.

Euronews stadfester at Jund al Aqsa deltok i offensiven. Det var de som i februar 2014 massakrerte alawittiske sivile i byen Maan. USA prøver altså å ri mange hester samtidig og ender opp med at grupper de bekjemper et sted, støtter de et annet sted. Og CIA sørger for massive forsyninger av våpen og utstyr, som enten det er planlagt eller ei, havner i hendene på de mest militante jihadistene. Jihadistene kommer fra hele vreden, og både reisa deres og lønna deres er betalt av noen, og disse noen er for en stor del oljediktaturene i gulfen. Den som fortsatt tror at Washington er ukjent med at de støtter de mest ekstreme terroristgruppene i verden, må virkelig være utstyrt med naivitetens nådegave.

 

 

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.