YouTube skal bli 100% politisk korrekt

0

Nettkanalen YouTube, som er eid av Google, skal nå bli 100% politisk korrekt. I de nye retningslinjene for innhold på kanalen heter det blant annet at blant det som regnes som «upassende innhold» er:

Controversial or sensitive subjects and events, including subjects related to war, political conflicts, natural disasters and tragedies, even if graphic imagery is not shown.

Det som brukes som argument er at slikt innhold ikke er «annonsørvennlig», og det kan jo godt hende, siden de mektigste annonsørene gjerne har en finger eller mer med i spillet i krig og politiske konflikter.

Facebook har det rast en debatt etter at det ikoniske bildet av den lille (nakne) jenta som flykter fra krigshandlingene i Vietnamkrigen, ble slettet av Facebook-sensuren. Og forbudet mot nakenhet har nådd absurde nivåer og ført til sensur av bilder av statuer, klassiske malerier osv.

Dette omfattes også i prinsippet av de nye YouTube-reglene, som bannlyser «Sexually suggestive content, including partial nudity and sexual humor.» Siden dette er multinasjonale selskaper, så vil det jo til slutt bli de mest restriktive tolkningene som setter standaren. Men alvorligst er nok forbudet mot å ta opp «kontroversielle eller sensitive emner eller begivenheter». Dette vil jo gi de multinasjonale selskapene full kontroll over alle viktige narrativer. Og som jeg har vist før, IT-gigantene eies av «de fire store» på Wall Street, som igjen eier våpenindustrien, bankene og mediene.

EU-kommisjonen og IT-gigantene Facebook, Twitter, Google og Microsoft er blitt enige om en Code of Conduct. Ifølge denne innfører de regler for rask og effektiv sensur av sosiale medier og andre internettplattformer. EU-kommisjonen og IT-selskapene er også enige om å innføre et system med «trusted reporters» og om at selskapene skal utvikle «mot-narrativer», hva nå det måtte være for noe.

Google, som altså eier YouTube, er den største søkemotoren på internettet. Den behandler tre milliarder søk om dagen og har 64% av markedet i USA. Nå ønsker selskapet å innføre metoder som man skal skille mellom sant og usant. Programvaren vil bruke et system som kalles kunnskapshvelvet, eller Knowledge Vault, som er en samling av fakta som Google sjøl har samlet på internett. Det betyr at fakta som det er stor samstemmighet om, vil bli rangert oppover, mens nettsider som inneholder kontroversiell informasjon vil bli rangert nedover. Google skal altså bli det ultimate Sannhetsministeriet. De nye reglene for datterselskapet YouTube bør sees i lys av dette.

Som et privat selskap kan naturligvis Google vedta hvilke regler de vil. Men dette betyr naturligvis at de som ønsker å unngå dette diktaturet snarest mulig må utvikle nye kanaler.

 

 

 

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


DEL
Forrige artikkelStadig flere samferdselskroner pøses ut til utenlandske selskaper
Neste artikkelCIA-støttede leiesoldater i fellesoffensiv med IS i Syria
Pål Steigan. f. 1949 har jobbet med journalistikk og medier det meste av sitt liv. I 1967 var han redaktør av Ungsosialisten. I 1968 var han med på å grunnlegge avisa Klassekampen. I 1970 var han med på å grunnlegge forlaget Oktober, der han også en periode var styreleder. Steigan var initiativtaker til og første redaktør av tidsskriftet Røde Fane (nå Gnist). Fra 1985 til 1999 var han leksikonredaktør i Cappelens forlag og utga blant annet Europas første leksikon på CD-rom og internettutgaven av CAPLEX i 1997. Han opprettet bloggen steigan.no og ga den seinere til selskapet Mot Dag AS som gjorde den til nettavis. Steigan var formann i AKP(m-l) 1975–84. Steigan har skrevet flere bøker, blant annet sjølbiografien En folkefiende (2013).