YouTube skal bli 100% politisk korrekt

13

Nettkanalen YouTube, som er eid av Google, skal nå bli 100% politisk korrekt. I de nye retningslinjene for innhold på kanalen heter det blant annet at blant det som regnes som «upassende innhold» er:

Controversial or sensitive subjects and events, including subjects related to war, political conflicts, natural disasters and tragedies, even if graphic imagery is not shown.

Det som brukes som argument er at slikt innhold ikke er «annonsørvennlig», og det kan jo godt hende, siden de mektigste annonsørene gjerne har en finger eller mer med i spillet i krig og politiske konflikter.

Facebook har det rast en debatt etter at det ikoniske bildet av den lille (nakne) jenta som flykter fra krigshandlingene i Vietnamkrigen, ble slettet av Facebook-sensuren. Og forbudet mot nakenhet har nådd absurde nivåer og ført til sensur av bilder av statuer, klassiske malerier osv.

Dette omfattes også i prinsippet av de nye YouTube-reglene, som bannlyser «Sexually suggestive content, including partial nudity and sexual humor.» Siden dette er multinasjonale selskaper, så vil det jo til slutt bli de mest restriktive tolkningene som setter standaren. Men alvorligst er nok forbudet mot å ta opp «kontroversielle eller sensitive emner eller begivenheter». Dette vil jo gi de multinasjonale selskapene full kontroll over alle viktige narrativer. Og som jeg har vist før, IT-gigantene eies av «de fire store» på Wall Street, som igjen eier våpenindustrien, bankene og mediene.

EU-kommisjonen og IT-gigantene Facebook, Twitter, Google og Microsoft er blitt enige om en Code of Conduct. Ifølge denne innfører de regler for rask og effektiv sensur av sosiale medier og andre internettplattformer. EU-kommisjonen og IT-selskapene er også enige om å innføre et system med «trusted reporters» og om at selskapene skal utvikle «mot-narrativer», hva nå det måtte være for noe.

Google, som altså eier YouTube, er den største søkemotoren på internettet. Den behandler tre milliarder søk om dagen og har 64% av markedet i USA. Nå ønsker selskapet å innføre metoder som man skal skille mellom sant og usant. Programvaren vil bruke et system som kalles kunnskapshvelvet, eller Knowledge Vault, som er en samling av fakta som Google sjøl har samlet på internett. Det betyr at fakta som det er stor samstemmighet om, vil bli rangert oppover, mens nettsider som inneholder kontroversiell informasjon vil bli rangert nedover. Google skal altså bli det ultimate Sannhetsministeriet. De nye reglene for datterselskapet YouTube bør sees i lys av dette.

Som et privat selskap kan naturligvis Google vedta hvilke regler de vil. Men dette betyr naturligvis at de som ønsker å unngå dette diktaturet snarest mulig må utvikle nye kanaler.

 

 

 

KampanjeStøtt oss

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


13 KOMMENTARER

 1. Dette er noe makten rett og slett MÅ gjøre, for å ha kontroll på informasjonen, slik at sannheter, holdninger og meninger kan styres etter deres intensjoner. På youtube flommer det av filmer som setter makten i elendig lys og forteller historier makten ikke vil skal komme ut, det være seg elitens hang til satanisme og pedofili, falsk flagg terror, politistaten, korrupsjon, overgrep fra næringsliv eller stat, alternativ medisin eller energi, khazarene osv.

  Internett for dem er blitt et kjempeproblem, slik kirken anså trykkekunsten da den kom. Så tiltak som dette vil vi se mye mer av i fremtiden. Og nye youtube-varianter vil naturligvis dukke opp, men disse vil enten bli kjøp opp eller blokkerte etterhvert. Jay Rockefeller skulle ønske at internett ikke eksisterte, her med egne ord: https://youtu.be/Ct9xzXUQLuY

  Når vi har kommet dit, at nettsider blir eksklusivt for utvalgte, vil nok det meste av «aktivismen» foregå off-line, der folk bytter og utveksler allerede nedlastede (dokumentar-)filmer.

  Bruk nettet flittig, folkens, mens dere har fri tilgjengelighet til informasjon.

 2. Enn så lenge, hvis sivilisasjonen overlever de kommende store begivenhetene, kan vel konkurrerende aktører dukke opp og fylle nisjen YouTube fyller nå. At det går nedenom og hjem med YouTube har vært åpenbart helt siden Google (CIA) overtok.

 3. «YouTube skal bli 100% politisk korrekt»

  Rå utvikling der. Absolutt ikke betryggende formuleringer i «reglene» vist til.

  Dette demonstrerer et behov for at publikum/offentligheten nå ser internettet og store databaser der som grunnleggende infrastruktur – slik banker også har blitt – og derfor nødvendig å underlegge offentlig styrte «regler» for å sikre godene for allmennheten – slik at folket/publikum ikke etterhvert blir direkte betalende, utsugde slaver av korporasjoners kollektive regler.

  Som juridisk område er eierskap til og bruk av internettet og store, viktige interaktive baser dårlig utviklet til beskyttelse av allmennhetens interesser på deres/våre egne premisser. Forsiktig sagt. Feltet er alvorlig underregulert for det hensynet, og nesten upåtenkt. Teknologien har gått for fort for kulturens vanlige reguleringer til å henge med. Hittil.

  Vi må styre internettet før storselskapene styrer oss gjennom nettet.

 4. – The Internet of Ownership: https://blog.p2pfoundation.net/the-internet-of-ownership/2016/09/02

  «Rising concerns about the inequity between those who design web platforms such as google, FB and Uber and their users has seen a growing movement questioning the trend. The alternative is Platform Cooperatives. Lets discuss with Janelle Orsi (SELC), Prof Anthony Schneider (internetofownership.net/), Godrey Moase (NUW), Melina Morrison (BCCM) and Antony McMullun (Employee Ownership Australia NZ).»

 5. Dette gjelder vel innhold som skal inn under adsense programmet deres, altså der du som publiserer (og Google selvfølgelig) tjener penger ved at Google legger inn reklame. (Monetization). Det betyr vel strengt tatt ikke at alt innhold må tilpasses retningslinjene det vises til i innlegget over.

  Men YouTube har blitt en viktig kanal til informasjon. Må si det gikk litt kaldt nedover ryggen da jeg leste innlegget ditt Pål. Det er kanskje bare et spørsmål om tid før alt innhold sensureres på denne måten?

 6. https://archive.org har mye bra stoff for den som leter etter informasjon. Her finner man også videoer og epub-bøker som er helt gratis. Archive.org er hovedsakelig grasrotdrevet av folk som donerer sine egne sparepenger, noe som jo er bedere enn de reklamefinansierte media-kanalene. Men man må selvsagt ha kritisk sans til det man finner også her slik som alle andre steder på nettet.

 7. «De» har innsett at internett var det mektigste redskap de kunne gitt sine motstandere, som vet hva de skal søke etter med kritisk tanke, og spre det lynkjapt for å vekke andre. Planen var å overvåke intenst, men de ga oss samtidig et våpen rettet mot dem.. Uvitende folk vet ikke at de blir nektet tilgang til informasjon, og bryr seg knapt siden de ikke vet hva de taper.

  Videokanalen som folk bør begynne å skifte til er Vimeo, idealister uten herskesyke [før de blir truet]: https://vimeo.com/about

  Nettverket som gir like muligheter som facebook [og loves bedre med tiden], utvikles av norske og andre frivillige, og er «umulig» å få kontroll på, da det fordeles over hele verden m.m. Sub-Ether er navnet, mange våkne folk her allerede: https://sub-ether.org/

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.