August 2016 var enda en måned med rekordvarme

0

Enda en måned med rekordvarme. Det er blitt så vanlig at det knapt er noen nyhet lenger, men i virkeligheten er det en av de mest urovekkende av alle nyheter. En bekreftelse på global oppvarming som tendens er nettopp at de målte temperaturene systematisk legger seg over den tidligere trenden.

De nyeste dataene fra NASA viser at ikke bare var august 2016 den varmeste august som er målt siden målingene begynte i 1880, men den knivet med juli 2016 om å være den varmeste måneden i hele den siste perioden på 136 år.

global-oppvarming1

Temperaturen i august var 0,16 grader varmere enn august 2014, som til da hadde vært den varmeste august som hadde vært målt. Temperaturen for august 2016 var også 0,98 grader varnere enn gjennomsnittet for perioden 1951–1980.

NASA skriver:

The record warm August continued a streak of 11 consecutive months dating back to October 2015 that have set new monthly high-temperature records.

Den globale temperaturen fortsetter å stige.
Den globale temperaturen fortsetter å stige.

Sjøl om avisleserne kan bli leie av å høre om stadig nye varmerekorder, er de fortsatt viktige nyheter, sier Astrid Caldas i Union of Concerned Scientists

While there may be a tendency to be complacent about the recurring record temperatures, with each month come more climate-related consequences that cannot be ignored, and they make for big news stories. From wildfires and droughts to devastating floods, climate change fingerprint is all around us and does play a role in making events more extreme. An example are the recent Louisiana floods, caused by intense rains which, according to the science of attribution, were at least 40% more likely to happen because of climate change.

En rapport som bygger på arbeidet til 80 forskere fra et dusin land viser at havtemperaturen også er rekordhøy, skriver International Union for Conservation of Nature. The Guardian gjengir konklusjonen i rapporten slik:

The scale of warming in the ocean, which covers around 70% of the planet, is “truly staggering”, the report states. The upper few metres of ocean have warmed by around 0.13C a decade since the start of the 20th century, with a 1-4C increase in global ocean warming by the end of this century.

Havet har absorbert over 90% av den varmen som er skapt av menneskelig aktivitet, og utgjør dermed også et enormt varmemagasin som vil påvirke den globale temperaturen i lang tid framover.

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.