Luras Löfven av Biden?

0

 

Anders Romelsjö

USA:s vicepresident Biden har idag träffat Sveriges statsminister Löfven. Jag ska här bara kort kommentera fyra punkter i en rapport från mötet i Dagens Nyheter, samt gör ett par tillägg. DN

1. Vi har genomfört bilaterala samtal som påminde mig om hur fantastisk den svensk-amerikanska relationen är, sade Löfven. Kommentar: Detta säger Sveriges statsminister till företrädaren för USA som detta millenium har startat och stött krig i Afghanistan, Irak, Libyen och Jemen samt på ett avgörande sätt bidragit till statskupp i Ukraina. Baserat väsentligen på desinformation. Dessförinnan har USA genomfört/stött många statskupper mot demokratiskt valda regeringar.
2. Samtalen gällde bland annat flyktingkrisen och fredsarbete i världen, sade Löfven.
Den 20 september ska USA:s president Barack Obama stå värd för ett toppmöte i New York om just flyktingkrisen tillsammans med bland andra Löfven.
Kommentar: De ovan nämna brutala folkrättsvidriga krigen är en huvudorsak till flyktingkrisen och det största brottet mot freden detta millenium. Vem tror att USA:s ansvar för flyktingkrisen kommer att diskuteras i New York? Vem tror att main stream media kommer att fokusera på denna aspekt? USA:s krigspolitik är det klart största brottet mot freden i världen detta millenium.

3. Han påpekade att Nato beslutat om en rad kraftfulla åtgärder i området kring Östersjön: en mekaniserad division i Polen med nära 5.000 personer och liknande insatser i Estland, Lettland och Litauen.

lofven biden
Kommentar: En del av uppladdningen runt Ryssland, vars militärutgifter är mindre än 10 % av NATO:s. USA har fyrdubblat sina militärutgifter i Europa, fått lov att åter deponera kärnvapen i Tyskland och ska anlägga avancerade missilsystem i Polen och Rumänien.
4. Vi anser inte att gränser kan kränkas, sade Biden.
Kommentar: USA har mycket mer än någon annan stats kränkt gränser. Detta millenium genom krigen mot Irak, Libyen (nyligen) och Syrien samt genom att stött/lett NATO:s kraftiga överträdande av FN-resolutioner i Afghanistan och Libyen.

* Är Löfven en fredsvän och demokrat i sin utrikespolitik? *

Men Sveriges regering vill inte tala med ledningen för Ryssland, som inte för krig med andra länder, men bekämpar terroristgrupperna IS och al-Nusra betydligt bättre än USA.
”Wallström säger att hon inte kan tänka sig att tala med Putin. Det är i sig ännu en olaglig sanktion. Att skilja ut ett lands valda överhuvud som persona non grata och icke-samtalsbar är inte bara en förolämpning av det landet utan ett slag mot det landets suveränitet.
Förstår inte Wallström det, har hon mycket större skäl än sin kollega utbildningsministern att kasta in handduken.
Hon vet också att många av hennes kollegor har samtalat och samtalar med Putin: Ungerns, Greklands, Italiens och Finlands ledare bl.a. Och även USA:s, vilket kanske väger tyngre i Wallströms värld.”
Stefan Lindgren – 8 dagar

USA:s statskupper mot demokratiska stater

”Det finns inget land i världen som stött tillnärmelsevis så många statskupper i demokratiska länder som USA. Utrikespolitiskt har USA tydligt visat att landet inte är för demokrati. Man kan kritisera och angripa diktaturer som står självständiga i förhållande till USA, som Irak, Libyen och Syrien men inte andra (Egypten, Tunisien, Bahrain, Saudiarabien, Pinochets Chile och alla de militärdiktaturer som USA stött/etablerat i Sydamerika och även i Sydostasien.) Några demokratiskt valda regeringar som USA störtat i statskupper.
-Mossadeq i Iran 1953;
-Arbenz i Guatemala 1954;
-Lumbumba i Kongo 1960;
-Sukarno i Indonesien 1965;
-Allende i Chile 1973;
-Sihanouk i Kambodja 1970;
-USA invaderar militärt och störtar den demokratiska Bishopregeringen i Grenada 1983;
-USA understödjer statskupp en i Venezuela 2002, och erkänner, omedelbart och officiellt, kuppmakarna som de nya representanterna för landet. Problemet för USA var att kuppen misslyckades;
-Den folkvalde presidenten Aristide kidnappas i Haiti av USA 2004 och skickas till Afrika. En statskupp genomförs, med USA:s stöd och många Aristide-anhängare mördas eller fängslas;
-Zelaya i Honduras 2009;
-Statskuppsplaner mot al-Assad omkring 2012-2013;
-Stödet till den egyptiska militärens statskupp mot Morsi 2013.
-Stödet till statskuppen i Ukraina i februari 2014
-Statskuppsförsök i Venezuela 2015.
Obama hök untitled
USA:s intervention i Syrien och stödet till terrorismen från USA & Co.
1. 2007 uppgav förre NATO-ÖB och presidentkandidaten general Wesley Clark att han hösten 2001 fick se Pentagondokument som visade att USA planerade att destabilisera bl.a. Syrien, Irak och Libyen (http://www.democracynow.org/2007/3/2/gen_wesley_clark_weighs_presidential_bid)
2. Pulitzerprisvinnaren Seymour Hersh sa detsamma i the New Yorker. http://www.newyorker.com/magazine/2007/03/05/the-redirection
3. Enligt Wikileaks-dokument har USA:s UD finansierat opposition mot Syriens regering sedan 2006, bekräftat av CIA-agenten Giraldi.
4. 1 april 2012 beslöt USA och drygt 70 andra stater att stödja det splittrade Syriska nationella rådet med vapen och med motsvarande 130–140 miljoner svenska kronor.
5. Al-Qadia, ursprungligen en skapelse av CIA, deklarerade i februari 2012 via sin ledare al-Zawahri att man stödde de syriska rebellerna.
6. Hillary Clinton medgav samma månad att USA liksom al-Qaida ville störta Assad.
7. ·Daily Star skrev 26/8 2012 att “nästan 200 elittrupper i eller nära Syrien söker efter massförstörelsevapen åtföljda av folk från MI6 och CIA.
8. · New York Times rapporterade 4/8 2012 att Turkiet, Saudiarabien och Qatar levererar vapen till rebeller som tränas av CIA.
9. 24/3 2013 påtalar New York Times kraftigt ökat vapenstöd från USA och allierade till rebellerna i Syrien via CIA, arabiska regeringar och Turkiet.
10. DN återgav 13/5 2015 en intervju med president Obama i den arabiskspråkiga tidningen Asharq al-Awsat. Obama sa ”Islamiska staten (IS) är i förlängningen ett resultat av den USA-ledda invasionen av Irak.”
11. I ett tal i Harvard 2/10 2014 sa USA:s vicepresident Joe Biden att ISIS är en skapelse av USA:s allierade ”Asked about US policy in Syria, Biden touched on the dirty secret of the current US-led war against the Islamic State in Iraq and Syria. ISIS (or ISIL as the Obama administration terms it) is essentially the creation its allies who fomented civil war in Syria against the government of President Bashar al-Assad.Referring to Turkey, Saudi Arabia and the United Arab Emirates”.
12. New York Times skrev 23/1 ”Since then (2013), the CIA and its Saudi counterpart have maintained an unusual arrangement for the rebel-training mission, which the Americans have code-named Timber Sycamore. Under the deal, current and former administration officials said, the Saudis contribute weapons and large sums of money, and the CIA takes the lead in training the rebels on AK-47 assault rifles and tank-destroying missiles.”http://www.nytimes.com/2016/01/24/world/middleeast/us-relies-heavily-on-saudi-money-to-support-syrian-rebels.html?_r=0

http://jinge.se/mediekritik/vem-startade-kriget-i-syrien-hade-assad-fel.htm i Andra om: , , ,, , , , , , , FN-stadgan

KampanjeStøtt oss
Forrige artikkelHva skjer på østfronten?
Neste artikkelHvem er Syrias lovlige regjering ifølge FN?