George Soros og hunden som ikke bjeffet

0

En kilde som kaller seg DC Leaks har lekket 2500 dokumenter fra George Soros og hans Open Society Foundation. Det er ganske heftig stoff som viser at milliardæren har brukt pengene sine for å påvirke valgene i forskjellige land, hvordan han har finansiert ekstremistgrupper og hvordan han har gitt detaljerte instrukser til USAs utenriksdepartement, spesielt i Hillary Clintons periode. Dokumentene viser blant annet at Soros nærmest opptrådte som en viseregent i Ukraina og instruerte både kuppmakerne og Washington. Avslørende saker altså.

Dokumentene finnes her, men i dette øyeblikk (26. august 2016) er basen ikke tilgjengelig på nettet.

Ingen av de store mediene i USA har omtalt lekkasjen. Jeg har ikke funnet noenting hos New York Times, CNN, Washington Post eller CBS News.

Hva kan det komme av, mon tro?

I USA har Soros for eksempel brukt 650.000 dollar for å påvirke de katolske biskopene forut for pavens besøk i landet. Han ønsket å få kirken til «å endre sine prioriteringer».

Dokumentene viser at Soros arbeider aktivt for å prøve å destabilisere Russland via sine NGOer.

Ei liste over de NGOene Soros har finansiert i Europa viser hvordan han har prøvd å påvirke valgene i et stort antall europeiske land som blant annet Hellas, Frankrike, Ungarn, Sverige, Italia, Nederland osv. En skulle tro at dette ville være godt stoff for de store mediene, men de har altså ikke rørt det. Det får en til å tenke på en av sir Arthur Conan Doyles bøker om Sherlock Holmes der det finnes følgende replikkveksling:

Gregory (Scotland Yard detective): “Is there any other point to which you would wish to draw my attention?”
Holmes: “To the curious incident of the dog in the night-time.”
Gregory: “The dog did nothing in the night-time.”
Holmes: “That was the curious incident.”

Bikkja bjeffet ikke fordi den åpenbart kjente forbryteren. Det var den merkelige hendelsen. Og det er vel slik med Soros og de store mediene også. De kjenner ham, han er en av deres yndlinger. Altså ser de en annen vei når han blir avslørt.

Som jeg har vist tidligere har Soros og hans Open Society Foundation samarbeidet tett med CIA og US State Department i diverse «fargerevolusjoner», og han har forsøkt å påvirke EU til å finansiere en krig mellom Ukraina og Russland.  Soros ønsker seg et Europa med én ledelse, ingen grenser og ingen nasjonalstater. Han mener at massemigrasjonen vil/bør tvinge fram sentrale organer på EU-nivå med makt og myndighet til å sette seg over nasjonalstatenes «snevre» interesser.

 

 

 

 

 

 

Forrige artikkelUSAs politikk i Midtøsten ser ut til å falle fra hverandre i Irak, Syria og Tyrkia
Neste artikkelHva skjer på østfronten?
Pål Steigan
Pål Steigan. f. 1949 har jobbet med journalistikk og medier det meste av sitt liv. I 1967 var han redaktør av Ungsosialisten. I 1968 var han med på å grunnlegge avisa Klassekampen. I 1970 var han med på å grunnlegge forlaget Oktober, der han også en periode var styreleder. Steigan var initiativtaker til og første redaktør av tidsskriftet Røde Fane (nå Gnist). Fra 1985 til 1999 var han leksikonredaktør i Cappelens forlag og utga blant annet Europas første leksikon på CD-rom og internettutgaven av CAPLEX i 1997. Han opprettet bloggen steigan.no og ga den seinere til selskapet Mot Dag AS som gjorde den til nettavis. Steigan var formann i AKP(m-l) 1975–84. Steigan har skrevet flere bøker, blant annet sjølbiografien En folkefiende (2013).