Tusenvis av jihadister til Syria via Tyrkia

0

I et intervju med det kubanske nyhetsbyrået Prensa Latina sa den syriske presidenten Bashar al-Assad at over 5000 terrorister er kommet inn i Syria fra Tyrkia på bare to måneder.

Men situasjonen er annerledes i Aleppo, som tyrkerne og saudiarabere  og Qataris allierte mistet mange av sine kort på slagmarkene  i Syria, slik at denne byen er deres siste kort, spesielt for tyrkiske president Recep Tayyib Erdogan, som gjorde sitt beste med saudierne for å sende så mange terrorister så mulig, nå utgjør de omkring fem tusen.

Dette er blitt gjort i løpet av de siste to månedene, der er sendt fra Tyrkia til Aleppo for å okkupere byen, men de mislyktes.

Assad sa også at terroristene får støtte fra mange deler av verden.. Det terrorister fra over 100 nasjoner som deltar i krigen mot Syria og jihadistene får logistikkstøtte fra Saudi Arabia, Qatar og Tyrkia under ledelse av vestlige land, særlig USA, Frankrike og Storbritannia, sa presidenten.

Fransk etterretning har også registrert en strøm av jihadister fra Tyrkia til Syria. Le Figaro gjengir kilder i etterretningstjenesten som sier at «ett hundre» jihadister kommer inn over grensa hver uke.

Det har nylig kommet signaler fra Ankara om at man ønsker å normalisere forbindelsen til Syria.

Dette bør man først tro på når man ser det.

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


DEL
Forrige artikkelItalias banker: – En bombe som venter på å eksplodere
Neste artikkelTrump, NATO og Baltikum
Pål Steigan. f. 1949 har jobbet med journalistikk og medier det meste av sitt liv. I 1967 var han redaktør av Ungsosialisten. I 1968 var han med på å grunnlegge avisa Klassekampen. I 1970 var han med på å grunnlegge forlaget Oktober, der han også en periode var styreleder. Steigan var initiativtaker til og første redaktør av tidsskriftet Røde Fane (nå Gnist). Fra 1985 til 1999 var han leksikonredaktør i Cappelens forlag og utga blant annet Europas første leksikon på CD-rom og internettutgaven av CAPLEX i 1997. Han opprettet bloggen steigan.no og ga den seinere til selskapet Mot Dag AS som gjorde den til nettavis. Steigan var formann i AKP(m-l) 1975–84. Steigan har skrevet flere bøker, blant annet sjølbiografien En folkefiende (2013).