Tidligere EU-president José Manuel Barroso til toppjobb i Goldman Sachs

3

Finansbanken Goldman Sachs, som tidligere har kjøpt NATOs forrige generalsekretær Anders Fogh Rasmussen, har nå sikret seg tidligere EU-president José Manuel Barroso, skriver ABC Nyheter:

Lenge har skeptiske frivillige organisasjoner i EU anklaget EU-systemet for «svingdørs-problematikk», at ledere i lobby- og andre selskaper får toppjobber i EU – og omvendt.

Nå har mannen som var EU-kommisjonens president fra 2004 til 2014 blitt utnevnt til en toppjobb hos den multinasjonale finansgiganten Goldman Sachs.

– Hans perspektiver, dømmekraft og råd vil gi stor verdi til vårt styre, selskap, aksjonærer og ansatte, sa Goldman Sachs International fredag.

Goldman Sachs vil blant annet få råd fra Barroso om hvordan de skal håndtere britisk utmelding fra EU, og hvilke virkninger det skal ha for plasseringen i Londons finanssentrum.

Goldman Sachs har kontorer i alle viktige finanssentra i verden.

Den franske Europaministeren Harlem Desir kaller ansattelsen «skandaløs» og oppfordrer Barroso til å trekke seg fra jobben. I Libération er avisas EU-korrespondent Jean Quatremer enda krassere og skriver at Barroso «har gitt Europa fingeren». Quatremer gjennomgår Barrosos politiske karriere fra han var leder for den maoistiske studentbevegelsen MRPP til han plasserte seg langt ute på høyresida i Portugal og ble en solid støttespiller for George W. Bush og Tony Blair, for så å bli president i EU. I EU-kommisjonen har han vært en sterk tilhenger av at EU skal slutte seg til TTIP og TAFTA, og nå er han altså blitt Goldman Sachs-mann han også. Finansbanken har vist en stor evne til ikke bare å kjøpe opp politikere, men også å plassere sine folk i sentrale posisjoner i EU.

EU-parlamentarikerne har med rette blitt rasende på Barroso, men det er kanskje karakteristisk at de har latt Goldman Sachs slippe billig unna. (Det kan jo finnes flere jobber det?)

KampanjeStøtt oss

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


3 KOMMENTARER

  1. Det virker som om ABC Nyheter er det eneste norske mediet hvor man kan finne drypp av kritisk journalistikk. Hva er det for et nettsted?

    • Jeg tror ikke ABC Nyheter i seg selv er noe særlig unntak i medieverdenen, men journalisten, Thomas Vermes, er en litt spesiell journalist, og jeg har satt stor pris på hans artikler de siste årene etter at jeg oppdaget ham. Jeg vil anbefale folk å legge merke til hvem som er ansvarlig for de artiklene de leser, så kan man lettere se hva de forskjellige journalistene står for.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.