Tidligere EU-president José Manuel Barroso til toppjobb i Goldman Sachs

0

Finansbanken Goldman Sachs, som tidligere har kjøpt NATOs forrige generalsekretær Anders Fogh Rasmussen, har nå sikret seg tidligere EU-president José Manuel Barroso, skriver ABC Nyheter:

Lenge har skeptiske frivillige organisasjoner i EU anklaget EU-systemet for «svingdørs-problematikk», at ledere i lobby- og andre selskaper får toppjobber i EU – og omvendt.

Nå har mannen som var EU-kommisjonens president fra 2004 til 2014 blitt utnevnt til en toppjobb hos den multinasjonale finansgiganten Goldman Sachs.

– Hans perspektiver, dømmekraft og råd vil gi stor verdi til vårt styre, selskap, aksjonærer og ansatte, sa Goldman Sachs International fredag.

Goldman Sachs vil blant annet få råd fra Barroso om hvordan de skal håndtere britisk utmelding fra EU, og hvilke virkninger det skal ha for plasseringen i Londons finanssentrum.

Goldman Sachs har kontorer i alle viktige finanssentra i verden.

Den franske Europaministeren Harlem Desir kaller ansattelsen «skandaløs» og oppfordrer Barroso til å trekke seg fra jobben. I Libération er avisas EU-korrespondent Jean Quatremer enda krassere og skriver at Barroso «har gitt Europa fingeren». Quatremer gjennomgår Barrosos politiske karriere fra han var leder for den maoistiske studentbevegelsen MRPP til han plasserte seg langt ute på høyresida i Portugal og ble en solid støttespiller for George W. Bush og Tony Blair, for så å bli president i EU. I EU-kommisjonen har han vært en sterk tilhenger av at EU skal slutte seg til TTIP og TAFTA, og nå er han altså blitt Goldman Sachs-mann han også. Finansbanken har vist en stor evne til ikke bare å kjøpe opp politikere, men også å plassere sine folk i sentrale posisjoner i EU.

EU-parlamentarikerne har med rette blitt rasende på Barroso, men det er kanskje karakteristisk at de har latt Goldman Sachs slippe billig unna. (Det kan jo finnes flere jobber det?)

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


DEL
Forrige artikkelNATO-kommunikeets framstilling av Russland
Neste artikkelTerroristene i Aleppo klarer ikke å bryte ut, men slaget langt fra over
Pål Steigan. f. 1949 har jobbet med journalistikk og medier det meste av sitt liv. I 1967 var han redaktør av Ungsosialisten. I 1968 var han med på å grunnlegge avisa Klassekampen. I 1970 var han med på å grunnlegge forlaget Oktober, der han også en periode var styreleder. Steigan var initiativtaker til og første redaktør av tidsskriftet Røde Fane (nå Gnist). Fra 1985 til 1999 var han leksikonredaktør i Cappelens forlag og utga blant annet Europas første leksikon på CD-rom og internettutgaven av CAPLEX i 1997. Han opprettet bloggen steigan.no og ga den seinere til selskapet Mot Dag AS som gjorde den til nettavis. Steigan var formenn i AKP(m-l) 1975–84). Steigan har skrevet flere bøker, blant annet sjølbiografien En folkefiende (2013).